Perheen toistaiseksi nuorimmaisin taisi olla kaikista eniten innoissaan, kun tänään haimme äitiyspakkauksen. Sen lisäksi, että hän tiesi sen sisältävän vauvanvaatteita, oli hänellä olettamuksena myös, että itse vauvakin saapuisi pahvipakkauksessa. Eipä kuitenkaan näkynyt vauvaa laatikon pohjalla, vaikka melkoisella vauhdilla pakkauksen sisältö oli myllätty pitkin lattioita.

Siinä valtavaa vaate- ja tarvikemäärää tutkiessa tuli taas moneen kertaan hämmästeltyä, että valtio tarjoaa tämän kaiken meille ilmaiseksi. Vau. Sisältökin vakuutti näin hipelöitynä vielä paremmalle kuin taannoin vuoden 2014 äitiyspakkauksesta kirjoittaessani. Kiva saada tulokkaallekin jotain ihan omaa ja täysin pesunypytöntä puettavaa.

Nyt kun äitiyspakkauskin saapui, voisi ehkä tehdä jotain konkreettisia materiajärjestelyä vauvaa varten. Tai ainakin suunnitella tekevänsä. Muutamat asiat aiomme hankkia tokalla kierroksella uusiksi, kun kerrasta oppineena tiedämme, mikä meillä todennäköisesti toimii jo kokeiltua ratkaisua paremmin. Suurin osa vauvan tarvikkeista on kuitenkin jemmattuna ullakolle esikoisen jäljiltä. Pitäisi käydä laatikoita läpi ja katsoa, puuttuuko jotain, mitä en ole tullut ajatelleeksi.

Suurinta materialiikehdintää tulee olemaan kestovaippaosastolla. Vastasyntyneelle tarkoitetut vaipat olen myynyt eteenpäin, sillä hyvin toimivan ratkaisun tilalle haluan nyt hyvin toimivan ja lisäksi mahdollisimman helpon ratkaisun. Yllätyin positiivisesti äitiyspakkauksen uudesta kestovaipasta, vaikka pakkauksen vaippamäärän tiputtaminen yhteen ja vaihtaminen ulkomaiseen onkin harmillista. TotsBotsin 3–8 kiloa painaville minityypeille tarkoitettu vaippa näyttäisi ja tuntuisi siltä, mitä vastasyntyneen vaipalta kaipaan. Nepparisäätö, tarrakiinnitys, taskumalli ja kapea sekä pehmeä haaraosa. Jos jollakin on tämä äp-vaippa tyhjänpanttina, mä ostaisin sen mielelläni kohtuuhintaan meille! Viestiä voi laittaa Lähiömutsin Facebookissa tai sähköpostilootaan mutsi at mutsiavautuu piste com.

Olen niin onnellinen, että tällä kertaa ei tarvitse panikoida vauvamaterian kanssa ja googlailla yöt läpeensä, mitä pienet ihmiset ylipäätään tarvitsevat. Viime kerrallakin kaikki olin ihan vaiheessa, kun lapsi päätti syntyä yllättäen ennenaikaisena. Se hyvä puoli äkkimutsiutumisessa oli, että tajusin nopeasti meillä olevan jo kaiken, mitä lapsi tarvitsee. Kaksi tissiä ja kaksi syliä. Tällä kertaa esikoisen ansiosta sylejä on odottamassa kolme, joten vauvalle tulee varmasti hyvät oltavat. Siltikin vaikka en tälläkään kertaa ehtisi pakata sairaalakassia saati järjestää potkareita kotona nättiin pinoon.

Jaa