Raskaana ollessani mä vannotin itseni pitämään vauvavuosilupauksia, jotka olen sittemmin rikkonut. Vannoin, että minustahan ei tule niitä mutseja, jotka levittävät huuliinsa vain vauvan pyllyrasvaa, vaan käytän myös huulipunaa. Pari kertaa punasin huuleni, minkä seurauksena vauva oli punaisia pusujälkiä täynnä. Lupasin, että minä luen Hesarini nautiskellen ja huolellisesti läpi, sillä äitiysvapaallahan on vain aikaa. Kun lukemattomien sanomalehtien pino kuukausien jälkeen alkoi ahdistaa, peruin yli kymmenen vuotta jatkuneen tilauksen.

Ainakin yhden itselleni tekemän lupauksen olen kuitenkin onnistunut pitämään: en ole kulkenut kaupungilla vauvanvaunujen kanssa, joiden kuomuun olisi kiinnitettynä pyykkipojilla harso. Raskaana ollessa ajatus vauvakiesin verhoamisesta oksennuksen, pissan ja kakan hallinnointiin tarkoitetulla välineellä tuntui kaiken lopunkin ihmismäisyyden uhraamiselta äitiyden alttarille. Noh, nykyään en enää ajattele pukluharson ja pyykkipojan tekevän lopullista tuhoa lapsen vanhempien elämälle. Mutta silti itse pidän pyykkipojat pyykkinarulla ja harsot sottupytty- ja eritehommissa.

Meillä rattaat muuttuvat päiväunisopeksi, kun kuomun eteen kiskaistaan Kurtis Baby Peace*-vaunuverho. Tässä kesällä napatussa kuvassa Brion Pony-rattaisiin kiinnitettynä näkyvä harmaa Tiger-kuvioinen vaunusuoja* suojasi keskelle tammikuista talvimyrkyä syntynyttä vauvaa myös paukkupakkasilta ja hyytävältä tuulelta. Kesällä paksusta luomupuuvillasta valmistettu verho suojaa kiesissä matkustavaa lasta taas auringolta suodattaen yli 99 prosenttia uv-säteistä.

Toki verhoksi voi kiskaista pulkurätin sijasta ihan vain vaikka kauniin huivinkin. Tai ommella paksummasta ja suojaavammasta kankaasta itse vaunuverhon käyttäen kiinnityksessä purjerenkaiden ja suihkuverhopidikkeiden yhdistelmää. DIY-versio mun olikin tarkoitus tehdä elämää helpottamaan, sillä vaikka meillä oli jo se yksi Kurtisin harmaa vaunuverho, kahden rattaan yhdistelmässä oltiin vähän väliä tilanteessa, jossa vaunuverho oli epähuomiossa jäänyt niiden pyöräkellarissa olevien rattaiden taskuun.

Mutta kun lastentarvikeverkkokauppa Sannas.fi* tahtoi tehdä yhteistyötä ja antaa meille joitain tuotteita valikoimistaan, valitsin meille liljansinisen vaunusuojan Jungle-kuosilla*. Nettikaupassa on myös paljon muita lempituotteitamme, kuten Aarrekid collectionin luomupuuvillaisia vaatteita*, joista Minimellä postauksen kuvissa päällään Sannas.fi:stä saatu pitkähihainen t-paita Salaperäinen laakso -kuosilla*.

Nettikaupan valikoimista meidän käytössä olevia tuotteita ovat lisäksi muun muassa Jackson Reecen kosteuspyyhkeet*,Sophie The Giraffe -klassikkolelut*, LifeFactoryn lasipullot* ja Punaisen Norsun Herra Hauki -haalarit*.

Mutta takaisin vaunusuojiin. Jos teillä tai kaverilla on tarvetta astetta tyylikkäämmälle rattaiden päiväuniverholle, nyt tarkkana. Voit nimittäin voittaa yhden vapaavalintaisen Sannas.fi:n varastossa olevan Kurtis Baby Peace -vaunuverhon jättämällä tämän postauksen kommenttiosioon terveisesi. Kommentissa pitää käydä ilmi nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi. Vastausaikaa on perjantaihin 27. syyskuuta asti. Voittajaan otan yhteyttä henkilökohtaisesti, minkä lisäksi hänen nimimerkkinsä julkaistaan Lähiömutsin Facebook-sivuilla.

Jaa