En ole varmasti ainut perheellinen, jolle kevään odotukseen on tullut lapsen myötä uutta fiilisteltävää: ei enää kauaa tätä toppavaatehärdelliä! Miten ihanaa onkaan pian vain lähteä ulos! Vielä tällä hetkellä kun sitä edeltää kymmenistä vaatekappaleista muodostuva palapeli, jonka kokoamisen puolivälissä joku pelaajista alkaa jo kitistä kuumuutta ja joku manata lapasen peukku-osan ja sinne kuuluvan peukalon yhteensopimattomuutta. 
Samalla kun vaatekerrokset vähenevät, myös lapsen kulkeminen kantovälineessä lisääntyy jälleen, ja sitä myötä viime keväänä käytettynä ostamani MaM-kantosuoja alkaa sekin taas olla ajankohtainen. Suoja on siis lämmittävästä fleecevuorista ja tuulta pitävästä polyesteripäällisestä valmistettu suojus, jonka saa näppärästi vetäistyä kantorepussa tai -liinassa matkaavan lapsen päälle.

Mä hankin katosuojan, kun Minime ei enää mahtunut piiloon oman takkini alle, mutta en halunnut ostaa erillistä kantotakkiakaan. Suojia on saatavina myös paksuina talvimalleina, mutta omamme on niin kutsuttu neljän vuodenajan ohuempi suoja. Se on kätevä esimerkiksi kun välikausivaatteisiin puetun lapsen kanssa siirrytään paikasta toiseen. Lapsi on repussa paikoillaan, joten vaikka remutessa välikausivermeet riittävät lämmittämään, matkojen ajaksi ympärille on hyvä kääräistä vähän ylimääräistä. Vähän sama kuin rattaissa on jalkapeitteet tai makuupussit tuomassa paikoillaan olevalle lapselle suojaa ja lämpöä.

Kantosuoja on varmasti kätevä myös, jos lapsen päiväkoti on kodin lähellä. Silloin hänet voi istuttaa kantoreppuun sisävaatteissaan, kietaista päälle kantosuojan ja viedä päiväkotiin ilman, että tarvitsee muutaman minuutin ulkoilun ajaksi pukea ulkovaatteita ja kenkiä. Säästyy hermoja ja aikaa, kun ei niitä kumpaakaan ole lapsen synnyttyä liiaksi ollut.

Suoja pelittää käytössä pitkään, sillä sen alaosan saa pussitettua just niin kireälle kun tarvitsee kannettavan koon mukaan. Nykyään myynnissä olevissa MaM-kantosuojissa on erilainen huppu, mutta tässä meillä olevassa se on epämääräinen fleecemöhkö, jonka onneksi saa napitettua suojasta myös irti. Ja onhan tää muutenkin möhkömäinen, joten salettiin aiheuttaa kanssakulkijoissa kummastusta. Että ei muuta ku toukka koteloon ja ulos hämmennystä aiheuttamaan!

Taaperon vauvamaisesta olemuksesta joku saattoikin ehkä jo päätellä, että Herttoniemessä eivät puut viheriöi ennätysaikaisin, vaan postauksen kuvitus syntyi aikakauslehtimäiseen tapaan jo viime syksynä.

Jaa