Valivalivali. Tekisi mieleni vain valittaa, vaikka ihan hyvinhän tässä paksuuntuessa menee. Kolmen viikon tauko liikunnasta on saanut kohdun rauhoittumaan, ja selviän viikosta vain muutamilla tykytyksillä. Mutta se sama liikuntatauko tekee hulluksi. Olo on lössöisen juustonaksuinen, ja pinna on kireässä. Ärhäntelen olemattomista asioista, mistä voisi syyttää raskautta, mutta tiedän sen johtuvan vain liikkumattomuudesta.

Kuulen sattumalta Ellie Gouldingin Burn -biisin, joka on Bodympumpissa askelkyykkybiisi. Kyyneleet alkavat valua ihan puskista. On niin hemmetin ikävä salille, että tutut salirenkutuksetkin saavat parkumaan. Pimahdus taitaa olla lähellä.

Olen huomaavinani, että kroppa alkaa muuttua. Eikä vain vatsan alue. Ihanan vauvavatsan kasvamisen lisäksi allit heiluvat ja kaksoisleuka vyöryy esiin. Syön saman verran kuin ennenkin, mutta liikkumattomuuden takia kulutus on tipahtanut radikaalisti. Tuskin muutos muutamasta liikkumattomasta viikosta näkyy kehossa niin voimakkaasti kuin kuvittelen. Mutta olotila ja omat tuntemukseni loistavat ulkokuoreenkin.

Koska kohtu on ollut melko tyytyväinen oloonsa, suunnittelen tällä viikolle kevyttä ja pomputonta liikuntaa. Uintia ja crosstrainerin veivausta. Mutta sitten perheen yhteisen loman alkajaisiksi alkaa lenssu. Voi jukoliste.

Vaivalistalle ilmaantuu viime raskaudestakin tuttu turvotus. Huomaan muinoin murtuneen ja huonosti parantuneen nilkkani olevan limppuna. Myös koko sääri on toista paksumpi. Viime raskaudessa samainen nilkka vihoitteli välillä niin paljon, että normaali kävely oli tuskaista. Nyt kuitenkaan kipuja ei ainakaan vielä ole. Mitä nyt jotkut kengät eivät mahdu enää jalkaan.

Neuvolan terkkarin Kätilöopistolle lähettämä lähete tulee bumerangina takaisin, sillä kuukausi sitten tehdyn ultran yhteydessä on tarkastettu myös mestojen olevan kunnossa. Ei kai sitten voi kun toivoa, että niin ne ovat yhä edelleen, vaikka vaivat ilmaantuivat vasta ultran jälkeen. Päätetään miehen kanssa, että jos kivut palaavat voimakkaina, kaivetaan suosiolla kuvetta ja varataan aika yksityiselle.

Tällä viikolla haemme vihdoin vauvavakuutusta. Virallisia vauva-aiheisia kirjeitä lähetellään myös meille, kun saamme varmistuksen vanhempainvapaiden ja -etuuksien saamisesta. Hullua nähdä printattuna tarkat summat ja ajat. Että ihan tosissaan tässä ollaan ensi kesään asti valtion tarjoamalla vapaalla, pieni uusi ihminen kainalossa.

Kaikki raskausviikko-postaukset täällä. Kuva satunnainen Instagram-otos tuolta viikolta.

Jaa