Riskit ovat tiedossa, kun koko perheen yhteinen reilun viikon kestävä loma starttaa juhannuksesta. Vähän liian kovat odotukset ja suunnitelmat, mistä seuraa lyhyt pinna. Ja mikä siinä onkin, että monesti loman aloittaa sairastamalla. Nyt ollaan oltu räkätaudissa koko perhe. Ja sitten vielä tuo sää. Vaikka olenkin osittain sitä mieltä, että sää on pukeutumiskysymys, kyllä on ottanut päähän.

Joillekin kökkiminen sisätiloissa sopii, mutta täällä on mökkihöperyyttä havaittavissa. Käytiin sentään juhannusaattona Vantaan Kuusijärvellä tallustelemassa, paistamassa nuotiolla soijakäivärät ja syömässä eväät kylmästä hytisten. Vähän pisaroitakin tummana mylvivä taivas soi niskaamme. Jahka saatiin jäsenet oiottua syväjäästä retken jälkeen, emme lähteneet enää uhmaamaan säätä.

Onneksi parvekelasien suojissakin voi grillata, kun laseja vähän aukaisee. Mansikka-raparperi-Brittatorttu maistui kesältä, vaikka lämpömittari näytti hädin tuskin kymmentä astetta. Leffoja katsottiin kolme, enemmän kuin parin kuukauden aikana yhteensä. Ompelukone sekä saumuri säksättivät, ja alkoholiton valkoviini maistui syntisen hyvältä. Afrikan Tähteä ehtii kolmessa päivässä pelata monet kierrokset. Pitkät päiväunet ja raukeat aamut olivat harvinaista herkkua. Nyt kun miettii, ehkä meillä ei ollut vain mälsä juhannus. Ehkä se oli myös rento.
Jaa