Mikä on täydellinen lahja väsyneelle äidille? Syvä ja keskeytyksetön uni. Siitä on varmasti samaa mieltä jokainen pikkulapsiperheen äiti tai isä. Unenpuute tuntuu kuin sairaudelta, joka vie elinvoimat ja tappaa hitaasti. 

Mulla nuo pahimmat univajeajat ovat ainakin hetkeksi takanapäin, enkä toivottavasti joudu niin syvissä, tummissa ja jäätävissä vesissä enää toisen lapsen kohdalla uimaan. Tällä hetkellä kellun mukavassa keskiraskauden huumassa ja olen jopa ärsyttävän pirteä. Kävin silti juttelemassa Ylen toimittajan Eve Mannun ja bloggaaja Julia Virkkusen kanssa äitien univajeesta. Asia koskettaa toki isiäkin yhtälailla, mutta äitienpäivän kunniaksi keskityimme mutseihin.

Äitien väsymystä käsitellyt Kuriton kokous -keskusteluohjelma tuli ulos Yle radio 1:ssä lauantaina, mutta on nyt kuunneltavissa myös Areenassa.

Jaa