Meillä kävi mäihä, kun koko perheellä oli äitienpäivä vapaana töistä. Eikä siinä vielä kaikki, lauantaikin oli yhteistä aikaa koko poppoolla. Nämä harvinaiset viikonloppuvapaat tuntuvat kestävän paljon pidempään kuin normaalit viikonloput. Ja tarkoitan tätä hyvällä. Kun molemmat perheen aikuiset ovat kotona, yhden vapaapäivän aikana ehtii tehdä enemmän kuin viikossa kahdestaan lapsen kanssa. Lyhentää roikkuvien hommien listaa, mutta myös nauttia perheen seurasta sekä levätä.

Kolmas äitienpäivä äitinä tuntui hyvältä. Päivästä on muodostunut meidän oman perheen juhlapäivä, jolloin tehdään isäinpäivän tapaan sitä, mitä sankaria huvittaa. Ei mitään turhan prameaa saati kaupallista, mutta ei missään nimessä myöskään hälläväliä-asennetta juhlapäivää kohtaan. Aina on syytä juhlaan! Mä toivoin päivältä neljää asiaa: pioneja tuomaan huumaavaa tuoksuaan kotiin, aamupalalla jättikannullisen tuorepuristettua appelsiinimehua, pyöräretkeä perheen kanssa ja ilmojen salliessa päivällisen piknikviltillä. Onnekkaana mutsina nämä kaikki myös sain.

Koska minussa on tapahtumajärjestäjän vikaa, otan suosiolla vetovastuun myös äitienpäivän epävirallisista järjestelyistä. Suunnittelemalla itse menun, voi varmistaa sen appelisiinimehunsa. Yleensä mies hoitaa yhteisten aamujen aamupalat, mutta näin juhlan kunniaksi on mukavaa voida kokata yhdessä. Ja jestas, miten hyvä aamiainen tulikaan! Harvemmin kaikki sapuskat onnistuvat ja pelaavat näin hyvin yhteen. Voin todistaa, että ihminen voi itkeä siitä, miten hyvää ruokaa on, ja tirauttaa siihen vielä lisäkyyneleet kauniista kattauksesta.

Iltapäivällä pakkasimme laatikkopyörään eväät sekä lapsen ja fillaroimme Roihuvuoren japanilaiseen puistoon, josta olen kirjoittanut retkikohteena täällä. Kirsikkapuiden kukintaa oli tullut ihailemaan aika moni muukin, mutta saimme piknikviltin mahtumaan yhden vaaleanpunaisenaan loistavan puun alle. Ja taas ruoka oli täydellistä. Tällaisia itkettävän hyviä ruokapäiviä pitäisi olla useammin! Tomaatti-appelsiinikeitossa oli juuri hyvät ainessuhteet, foccaccia oli ihanan mehevää ja granaattiomenaisessa avokado-halloumisalaatissa maut täydensivät toisiaan. Ja siihen jälkkäriksi vielä anopin opein tehty Brita-torttu, makutaivas!

Toivottavasti teilläkin on ollut rennon mukava äitienpäivä! Mutsit ovat toki mutseja joka päivä, mutta välillä on kiva viedä sunnuntai uudelle tasolle –  vaikka sitten vain sillä isolla kannullisella tuorepuristettua appelsiinimehua.

Jaa