Meillä latautuu yön aikana makuuhuoneessa kaksi puhelinta. Toinen miehen puolella ja toinen minun puolella sänkyä. Minun puoleni vieressä on lapsen sänky. Vaikka en totaalifoliohattuisesti matkapuhelimien säteilyyn suhtaudukaan, onhan se nyt pöljää kaiken päivittäisen käytön jälkeen nukkuakin puhelimen kanssa. Etenkin kun vieressä pötköttää lapsi.

Voisihan puhelimen tietenkin sammuttaa yöksi. Mutta voi laiskuus, kun sen laittaminen päälle vie aamulla sitten ainakin sen kymmenen sekuntia ylimääräistä aikaa. Enkä myöskään kykene täysin luottamaan siihen, että sammutetun puhelimen herätystoiminto pelittää. Voitaisiin myös hankkia vanhanaikaiset herätyskellot ja ladata puhelimemme öisin makkarin ulkopuolella. Äh, mukamas niin hankalaa. Puhelimeen kun voi asentaa vakiohälytykset, eikä niitä tarvitse joka ilta asettaa päälle.

Juttelin ystäväni kanssa tästä laiskan ihmisen matkapuhelinsäteilyongelmasta ja hän kertoi laittavansa puhelimen aina yöksi lentokonetilaan. Nerokasta! Miten olen ollut niin urpo, että en sitä itse tajunnut aikaisemmin! Niin se ei säteile, mutta esimerkiksi herätyskello toimii normaalisti. Aamulla puhelimen saa toimintavalmiuteen sekunnissa. Ainoana miinuksena se, että miehen ollessa yövuoroissa vähän huolestuttaa, että hän ei tai kukaan muukaan ei saa minua puhelimitse kiinni.

Mites teillä? Onko makkarissa unikavereina matkapuhelinta, padia tai tietokonetta? Olenko minä ainut maailmassa, joka ei ollut tajunnut käyttää öisin puhelimen lentokoneasetusta? Vai sammutatteko masiinat kokonaan?

Jaa