Tänään on ollut kiva ja erikoinen maanantai. Meillä kävivät kylässä Camilla ja Jaana, jotka tekevät parivaljakkona sisustusjuttuja Unelmien talo & koti -lehteen. Aikamoista! Kyllähän me kodistamme tykkäämme ihan hurjasti, kuten kai lähes jokainen omasta kodistaan, mutta ajatus tämän huvikumpuhyrskunmyrskyn päätymisestä sisustuslehden sivuille on silti hassu. 

Mutta niin vain pääsi käymään, ja juttu ilmestyy lehdessä vuoden sisällä. Voisin melkein lyödä vetoa, että meidän kotimme tulee olemaan ensimmäinen sisustuslehdessä esitelty koti, jossa on pakastin keskellä olohuonetta!

Kuvauspäivästä oli se hyöty, että laitoimme vihdoin melko ryönäiseen kuntoon päässeen kotimme putsuun. On meinaan ollut tässä viime kuukausien aikana niin paljon kaikenlaista, että kotiin kertynyttä sontaa ei ole saanut hämättyä piiloon edes pitämällä pöydällä aina tuoreita leikkokukkia. Ja mä kun luulin kukkien tepsivän kaikkein katastrofaalisimpiinkin siivoustilanteisiin.

Nyt on pesty ikkunat, verhot, matot, lattiat ja sohvatyynyt, joista ainoankaan edellistä pesukertaa en ihan tarkasti edes muista. Pölyt on pyyhitty ja torkkupeitot tuuletettu. Kun ammattilainen oli ensin kuvannut kotimme, mäkin räpsin puhtaista pinnoista ja kevätvalossa kylpevästä kodista kuvia muistoksi. Makuuhuone jäi vielä tallentamatta, sillä lapsi kiskoi siellä jännän kuvauspäivän päätteeksi superpitkät päikkärit. Mutta makkariin palaillaan vielä, saatiin nimittäin vihdoin lehtikuvauspäivän hoputtamana valmiiksi lapsen uninurkkaprojekti. Eihän sen tuumailu ja laittaminen aloitettukaan kuin vasta viime elokuussa!

Jaa