*Tähdellä merkityt linkit ovat affiliate-mainoksia 

Välillä löytää tuotteita, joita ei mikään kilpaileva myyntiartikkeli päihitä. Kun on osunut kohdakkain maailman parhaan ripsivärin, näkkileivän tai alusvaatemerkin kanssa, tuotteelle pysyy uskollisena. Kunnes ne rotjakkeet päättävät lopettaa juuri sen lempituotteen valmistuksen. Katastrofi!

Katastrofin merkkejä oli ilmassa, kun Minime hujahti vauvakokoisista vaatteista yli. Yhtäkkiä kauppojen tai kirpputorien laareista ei enää meinannut löytyä maailman parhaita yöpotkupukuja. Siis terällisiä sellaisia. Umpinainen lahje on palelevakinttuisen lapsen paras yölämmitin, sillä se pysyy päällä sisäänrakennettuine sukkineen kaikkineen. Ei haittaa, vaikka lapsi kuinka yön aikana seilaisi ympäri sänkyä ja siinä hötäkässä työntäisi peiton lattialle. Lahkeista avonaisia haalareita kyllä löytyi, mutta sellaisethan ovat ihan onnettomia. Vajavaisia, kun paras osa on jätetty pois.

Kevään aikana puhkikontitut Marimekon pallohaalarit jäivät siis viimeisiksi lajiaan, sillä niistä isoin saatavilla oleva koko on 86. Miksi ihmeessä? Jos vain terällisiä yöhaalareita olisi saatavilla 179 senttisinä, minäkin käyttäisin sellaisia. Ihmettelinkin tätä kokoasiaa käydessäni taannoin Marimekon showroomilla. Marimekkolaiset kertoivat, että se johtuu yksinkertaisesti siitä, että heidän myyntialueensa levittäytyy ympäri maailmaa, ja siinä setissä vähemmistönä ovat ne maat, joissa varpaita saattaa öisin palella.

Eipä kai siis ihme, että kiertäessäni keväällä lastenvaatepuljuja läpi, ei isompia terällisiä yöhaalareita löytynyt mistään. Paitsi lopulta yhdeltä merkiltä, joka oli niin ilmiselvä, että en sitä heti tajunnutkaan. Nimittäin Suomen kylmissä oloissa syntynyt Tutta valmistaa terällisiä potkupukuja* myös vauvaiän ohittaneille naperoille! Mikä on siitä hienoa, että Tuttan tuotteita myyviä puoteja löytyy lähes joka kylältä.

Tuttan yöpotkupuvuissa kokoja löytyy vauvakokoisista aina 104 senttisiin asti. Isommat koot vain näyttivät ainakin nyt olevan nettikaupasta loppu, kun meinasin outletin puolelta* hankkia jemmaan muutaman isompikokoisen yökkärin. No ja eipä mene kauaa, kun koko 104 jää pieneksi sekin, vaikka Tuttan koot isoja ovatkin. Mistä sen jälkeen saa terällisiä yöhaalareita? Vai oppivatko nuo naperot kertalaakista nukkumaan peiton alla ylitettyään maagisen 104 sentin rajan?

Jaa