Postaus on toteutettu yhteistyössä Ylen ja Suomen Blogimedian kanssa. Bloggaaja saa työstään palkkion.

Tiedätte varmaan ne Madventures-kundit, jotka kiertävät rinkat selissä maailmaa ja tunkevat kameroineen paikkoihin ja tilanteisiin, joihin ihan joka travellerilla ei ole pokkaa, sisua ja uskallusta? Eikä kukaan varmaan ole välttynyt kuulemasta näiden samaisten jätkien tänä syksynä perustamasta suomen suurimmasta elokuvakerhosta Docventuresista, jonka esittämät dokumenttielokuvat ja niiden jälkeen käydyt studiokeskustelut saivat satojen tuhansien yleisön?

Jep, Riku Rantala ja Tunna Milonoffhan ne. Nyt jätkät ovat päässeet maailman suurimman mysteerin äärelle ja ottavat Docventures-leffakerhossaan käsittelyyn maailman ihmeistä ihanimman: naisen. Ja ovatpa laittaneet iltamille ihan sellaisen kevyen tavoitteen: he haluavat tuoda esille sen, mitä meidän kaikkien pitäisi tietää naisesta. Vau, saas nähdä, minkälaisella viidakkoveitsellä ne tästä meinaavat selviytyä.

Sen verran nöyrinä jätkät kuitenkin ymmärtävät suuren tehtävän edessä olla, että eivät edes yritä mahduttaa naiseutta yhteen elokuvaan ja keskusteluun. Docventures nimittäin esittää kuusi dokumenttielokuvaa, kuusi naiseuteen liittyvää teemaa ja kuusi keskustelua kuuden mielenkiintoisen naisvieraan kanssa. Lähetykset ovat suoria Ylen studiolta.

Ensimmäinen leffakerhokokoontuminen naiseuden ymmärtämiseksi tapahtuu ylihuomenna, keskiviikkona 20. päivä, kello 21 alkaen Yle Areenassa. Silloin ruuduille pärähtää vuonna 2012 valmistunut dokumentti The World Before Her, joka esittää kaksi erilaista käsitystä naiseudesta. Siinä nuoret naiset unelmoivat Miss Intian tiarasta, kun toisaalla ikätoverit valmistautuvat kitkemään länsimaiset vaikutteet kotimaastaan vaikka tappamalla. Elokuva saa miettimään, mitkä roolit ovat naiselle sopivia ja kuka sen saa päättää.

Elokuvan jälkeen Rikun ja Tunnan jututettavana on kuvajournalisti Meeri Koutaniemi, jonka kanssa pohditaan identiteettiä naisen näkökulmasta. Tässä kohtaa mä tulen hämmentämään pataa, sillä yleisö on tärkeänä osana keskusteluissa. Mä vedänkin keskustelua ohjelman chatissa, aka sosiaalisessa mediassa. Virittäkää siis hastagit kuntoon! Myös täällä meiläläisen tontilla kommenttiosiossa saa mielellään sauhuta.

Keskiviikon leffatsembalot käynnistetään jo iltapäivällä alkulämmittelyllä Yle Puheessa, jossa minä olen jutustelemassa Rikun ja Tunnan kanssa tunnin verran kello 13 alkaen. Silloin kuulolle siis!

Ja hei, koska teillä on nyt oma soluttautuja mukana Docventuresissa, kertokaahan mitä te toivoisitte ohjelmassa puhuttavan ja pohdittavan, kun aiheena on nainen ja identiteetti?

Jaa