Postaus sisältää hillittömän määrän jauhamista materiasta + alekoodin Reiman verkkokauppaan.

Viime syksynä ja talvena lapsen ulkovaatehankinnat menivät suurin piirtein näin: kun kesän lämpö alkoi taittua syksyn viileyteen, menin ullakolle ja kaivoin esiin suuren laatikon. Säilytän siinä lastenvaatteita, jotka ovat vielä liian isoja Minimelle. Käyn tonkimassa aarrelaatikkoa aina silloin tällöin. Viime syksynäkin sieltä löytyi useampikin lapselle juuri sillä hetkellä sopiva syysvaate, joita olin saanut ystäviltä tai ostanut kirpputoreilta sopivan tullessa vastaan.

Kunnon talvihaalarin tarpeen tajusin vasta palattuamme Thaimaasta viime helmikuussa, kun aloin kaivata 80-luvun äitiyspakkaushaalarin tilalle jotain teknisempää ja säätä kestävämpää haalaria. Muutama minuutti siitä ja Onneli laittoi haalaritarpeestamme tietämättömänä Facebookissa viestiä, josko tahtoisimme heiltä lainaan talvihaalaria. No halusimme toki.

Vaan eipä enää ole niin helppoa. Jos ensimmäisen vuoden ajan lähes jokainen lapsen vaate oli saatu tai kirpputorilta hankittu, nykyään joutuu käymään kaupassa hakemassa täydennystä vähän väliä. Tuollaisia vähän alle metrisen tyypin vaatteita ei enää tunnu löytyvän käytettynä, etenkin jos kirpputoriostoksillakin on ronkeli, kuten minä.

Siksi aloinkin tänä vuonna huudella välikausivaatteiden ja talvihaalarin perään jo kesäkuussa. Kyselin Facebookissa eri foorumeilla, tutkin nettikirpputoreja ja tongin lastenvaatekippiksiä. Vaan ei. Joko vaate oli vääränkokoinen tai sitten siinä oli pinkki kukkaoksennuskuosi tai vähintään vaaleansininen nallekuvio takapuolessa. Ja jos koko ja ulkonäkö sattui mätsäämään omiin toiveisiin, hinta oli tipahtanut käytön jäljiltä ehkä kymmenen pinnaa alkuperäisestä.

Alkoi vituttaa. Heinäkuussa kävelin kauppaan. Niissä myytiin tuolloin kevään välikausivaatteita alennuksella ja kokoja oli hyvin jäljellä. Ostin Polarn O. Pyretiltä välikausitakin ja -housut ja maksoin niistä vähemmän kuin olisin vastaavista maksanut käytettynä jollain merkkiriippuvaisten nettikirpputorilla. Tuli sellainen in your face -olo, vaikka kuinka tahtoisin ostaa käytettynä aina kun se on mahdollista tyylistä tinkimättä.

Lähiölapsi on valmiina kaupungilla pyörähtämiseen, kun vielä kaulaan kiepauttaa tekemäni pötkylähuivin ja päähän kiskoo Super Yellowlta saamani lätsän (aikuisten malli, mutta lapsi on sattunut syntymään isopäisten pohjalaisten lapseksi). Rymytessä ja päiväkodissa jalkaan kiskotaan tietty vielä ne housut ja asusteetkin ovat hitusen käytännöllisemmät.

Tulevan talven vaatteiden kanssa kävi samoin. Käytettynä ei löytynyt, ja kun etenkin nykyarjessa aika on rahaa, en tahtonut sitä enää kuluttaa turhauttavaan etsimiseen kirpputoreilta. Suoritinkin tehokkaan talvivaateostosiskun yöllä, mikä tuntuu nykyään olevan ainut mahdollinen keino ja aika käydä ostoksilla. Onneksi on olemassa nettikaupat. Yllätyksekseni ostin lapsen talvihaalarin ja muutamat asusteet Reimalta*.

Yllätyksekseni siksi, että olen aina ajatellut, että Reimalta löytyy vain ja ainoastaan cittarikuosisia ällöpyllyhaalareita, joista on tasan kaksi vaihtoehtoa: sininen tai vaaleanpunainen. Mieleni muuttui, kun kävin taannoin Valeäidin johdolla kylässä Reimalla. Enhän mä sinne ollut alun perin vaatteiden takia menossa, vaan vaihtaakseni kuulumisia tuttujen mutsibloggareiden kanssa ja syödäkseni Reiman tarjoaman korruptiolounaan lapseni kanssa. Mutta tulipa siinä sitten samalla päivitettyä omia ennakkoluuloja ja tajuttua, että niiden ällöpyllyhaalareiden lisäksi Reimalla on myös kuoseista riisuttuja haalareita perusväreissä.

Niinpä tilasin nettikaupasta Orman-haalarin*, jossa on hyvällä tavalla viboja menneiltä ajoilta, mutta nykyaikainen kestävyys ja käytännöllisyys. Harmaa väri on eläväistä, hieman kuin denimiä. Harmaan rinnalle väriä tuo keltainen jacguard-neulottu Johanna-kaulaliina*, jonka teddyvuori tekee kaulaliinasta paukkapakkaskestävän (ja lapsen mielestä ihanan halittavan ja pehmeän). Samaa keltaista löytyy Erno-pipon* tupsusta. Kauluriosastollekin tarvittiin täydennystä ja ostin villaisen Allan-kaulurin*. Vaikka se muuten on sataprosenttista villaa, kaulalle tulevassa osassa on puuvillavuori. Silti mielestäni kauluri tuntuu suoraan iholle laitettuna kutittavalta, enkä suosittele sitä vähäänkään herkästi kutiaville. Lisäksi ostin myös karkkivärisen Esme-kypärämyssyn*, jossa on tuulenpitävät korvalliset ja tietenkin tupsu.

Jos Reimalta löytyy teillekin kolahtavia tuotteita ja jos on tarvetta talvivaatteiden lisäksi esimerkiksi kerrastoille tai potkupuvuille, tässä teille 10 prosentin lahjakorttikoodi Reiman verkkokauppaan*: 090-PHET-LMF4-2XM3. Koodi oikeuttaa alennukseen kaikista tuotteista, myös outletin jo alennetuista tuotteista. Alekoodi on voimassa sunnuntaihin 29. syyskuuta asti.

Vaikka muuten olen tyytyväinen lapselle tekemiini välikausi- ja talvivaatehankintoihin, yhdestä asiasta tajuaa amatöörin olleen asialla. Ostin nimittäin lapselle kaksi paria puuvillahanskoja. Lapsen mielestä niillä kyllä saa kivasti otteen asioista, eikä hän vedäkään niitä yhtä innokkaasti pois käsistä kuin lapasia. Mutta hei oikeesti. Jos kahdessa peukussakin on tekemistä, miten mä ikinä kuvittelin saavani kymmenen sormea paikoilleen ilman tuskanhikeä.

Jaa