Postaus sisältää saatuja tuotteita

Enpä olisi nähnyt tätä päivää tulevaksi. Mutta niinpä vain kävi, että ihastuin ikihyväksi lastenvaatemallistoon, jonka tuotteet ovat pääasiassa vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä. Kaikkee sitä! Tykkään värikkäästä pukeutumisesta ja sävyjen räiskeestä, mutta näiden sävyjen äärellä olen aikaisemmin kurtistellut kulmiani.

Melli EcoDesignin kevään ja kesän 2016 mallistossa vauvavaaleansininenkin näyttää kuitenkin yhtäkkiä freesiltä. Sari Pelhon suunnittelemat rennon graafiset ja tyylikkään lapsekkaat kuosit saavat siniseen säpinää. Vai onkohan se sittenkin esikoisen Frozen-rakkaus, joka lepytti minutkin jäisen värin edessä? Tai ehkä kaipuuni kaikkeen pehmeän pastelliseen, minkä takia vauvahöpöisen sinisen lisäksi tuo lempeän vaaleanpunainen on syötävän ihana?

Puuteristen sävyjen lisäksi Mellin vaatteissa on mainiota niiden kotimaisuus ja herkälle lapsen iholle sopivat materiaalit. Mellin kankaat kudotaan Suomessa ja samaten kuosien painaminen on täysin suomalaista työtä. Vaatteiden ompelu tehdään sekin kotimaassa, ja viime vuonna Melli EcoDesign perusti oman ompelimotehtaan Jyväskylään. Arvostan isosti tätä panosta suomalaisen työn ja lyhyiden kuljetusmatkojen eteen. Jopa Mellin vaatteiden ompelussa käytetyt langat sekä napit ja vetoketjut ovat mahdollisuuksien mukaan suomalaista tekoa!

Mellin vaatteiden trikoo on valmistettu kreikkalaisesta GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta, joka on poimittu käsin. Kuten sertifikaatista voi päätellä, luonnonmukaisen viljelyn lisäksi puuvillan valmistuksessa otetaan huomioon ihmisten hyvinvointi ja terveys, eikä missään tuotantovaiheessa käytetä lapsityövoimaa. Mitä kauemmin olen ollut äiti, sitä pahemmalta on alkanut tuntua ajatus lasten tekemistä vaatteista perheeni yllä. Mellin vaatteiden kuosit on värjätty ympäristöystävällisellä aineilla, joilla on Ökö-Tex 100 -merkki. Tuotteet sopivatkin myös herkälle iholle.

Melli-vaatemerkin tarina syntyi samalla hetkellä kuin pieni keskosvauva Melli vuonna 2010. Mellillä oli kiire maailmaan, sillä hän syntyi neljä kuukautta etuajassa, painaen vain 580 grammaa. Tytön pää oli pienen omenan kokoinen ja vauva olisi mahtunut nukkumaan voirasiaan. Mellin äiti Marica olisi tahtonut pukea pikkuisen värikkäisiin ja pehmoisiin keskosvaatteisiin, mutta sellaisia ei tahtonut löytyä.

Nykyään Melli on viisivuotias sisupakkaus, jonka äidillä on esikoistyttärensä nimeä kantava lastenvaatemerkki Melli EcoDesign. Keskosvaatteiden lisäksi Mellin valikoimaan kuuluu vaatteita sekä asusteita vauvojen ja lapsien koossa. Aikuisillekin on omat vaatteensa, kuten tämä ihanasti ysäri taskumekko. Mallistossa on myös vauvakokoisia pussilakanoita sekä harsoja.

Kuopuksen Melliltä saamat vaatteet ovat kokoa 86/92 ja esikoisen legginsit kokoa 110/116 ja mekot kokoa 122/128. Mekot menevätkin useamman vuoden ajan, sillä niitä voi hyvin käyttää tunikamittaisina sitten kun helmaa ei enää riitä hulmuamaan mekkona. Melli EcoDesignilla on kattava jälleenmyyntiverkosto ja tietenkin verkkokauppa. Ja jos joku uskaltautuu tämän vuoden lastenvaunuralliriehaan eli Lapsimessuille, Mellillä on myös siellä oma osastonsa.

Meillä Mellin vaatteet ovat olleet nyt ahkerassa käytössä parin viikon ajan. Lempparivaatteet tunnistaa siitä, että ne harvoin ehtivät pyykkäyksen jälkeen kaappiin, kun ne vedetään heti kuivausrummusta uudestaan päälle. Vaatteet ovat kestäneet hellävaraista kuivuriamme mainiosti, vaikka pesulapussa sen käyttö kielletäänkin. Onneksi vaatteet saa ihan pesulapun luvan kanssa pestä kuudessakymmenessä asteessa. Puuvillaisten lastenvaatteiden kohdalla muunlaiset pesulämpötilaohjeistukset suorastaan huutavat porkkanatahroja, tomaattiroiskeita ja mustikkaräjähdyksiä.

Mellin vaatteet on tehty käytettäväksi, ja kuten kuvistakin varmasti aistii, vaatteet ovat mukavat ja pehmoiset käytössä. Nämä vaatteet päällä alkaa vallan tanssituttaa!

Jaa