Kävimme tällä viikolla tutustumassa Minimen tulevaan päiväkotiin muiden samassa päiväkodissa syksyllä aloittavien lapsien ja heidän vanhempiensa kanssa. 

Meillä kävi päiväkotipaikkaruletissa ihan mieletön mäihä. Saimme lapselle paikan juuri siitä päiväkodista, josta toivoimmekin. Kun päätöspaperit hoitopaikasta taannoin tulivat, hirnuin mielipuolisena epäuskosta ja seuraavana hetkenä itkin naama hymyssä ilosta. Olin niin helpottunut viikkojen jännittämisen jälkeen. Kolme vapautunutta paikkaa, moninkertainen määrä hakijoita ja onni suosi juuri meitä. Nyt äkkiä lotto vetämään ennen kuin tsäkä loppuu!

Visiitti päiväkodissa jo näin ennen aloituskeskustelua ja varsinaista tutustumisjaksoa oli hyvä asia. Etenkin meille hermoileville vanhemmille, joille päiväkoti on vieras juttu. Olemme itse viettäneet hoitouramme perhepäivähoitajilla. Emme kuitenkaan harkinneet omalle lapsellemme sitä mahdollisuutta.

Mä olen itse ollut usealla perhepäivähoitajalla ja kokemukset ovat ääripäitä: täti, josta tuli niin rakas, että välillä en olisi tahtonut lähteä kotiin lainkaan. Ja sitten täti, jonka lapsi hakkasi mua ja siskoani muun muassa kivillä ja oli muutenkin pahasti kieroon kasvanut hyeena. Jälkimmäistä hoitotäti itse ei tietenkään suostunut omasta lapsestaan uskomaan, vaikka varmasti osan kullannuppunsa tekosista näki. Meni tovi ennen kuin omat vanhempammekaan ymmärsivät, että puhumme totta, eikä kyseessä ole vain koti-ikävä.

Siksi olenkin iloinen, että lapsemme on päiväkodissa, jossa myös aikuisien perään on katsomassa muita aikuisia. Toki päiväkoteihinkin elämäänsä vittuuntuneita sekopäähoitajia valitettavasti mahtuu, mutta silti vien lapseni luottavaisemmin mielin usean ammattilaisen ja ison lapsilauman luo kuin yhden aikuisen kotiin muutaman muun lapsen kanssa.

Tapasimme nyt vain yhden Minimen ryhmän tulevista hoitajista, mutta se riitti rauhoittamaan jännityksestä, huolesta ja kutkuttavasta odotuksestakin läikkyvän mieleni. Hoitaja tuntui heti ihanalta ja sympaattiselta ihmiseltä. Kun hän lähtiessämme palasi oman ryhmänsä luo ja yksi lapsista juoksi iloisena hänen syliinsä tarraten tiukasti kiinni kaulasta, tuli turvallinen olo. Siitä ihmisestä tulee vielä äärimmäisen tärkeä sekä lapsellemme että meille.
Jaa