Joka päivä oppii jotain uutta. Suurimmat välähdykset saa, kun menee joko omalle epämukavuusaluelleen tai kokeilee jotain, johon suhtautuu epäluuloisesti. Tämänkertainen ahaa-elämykseni syntyi, kun rikoin ennakkokäsitykseni lastenvaatekutsuista. 

Oi mutsi mutsi -blogin Elsa piti taannoin Noshin kotikutsut, jonne mekin Minimen kanssa kurvattiin häsäämään. Vaikka tiesin, että Elsan kemuissa on saletisti aina letkeä ja hauska meininki, naureskelin, että tämän enempää mammailuksi homma ei kai voisi mennä. No ehkä niin, mutta johan oli hauska mutsiköörikokoontuminen! Vaatteita en ostanut, mutta nautittiin miniavecin kanssa auringosta, safkasta, juomasta ja kivoista ihmisistä. Täydellisestä sunnuntaista siis!

Päivän varsinainen ahaa-elämys ei kuitenkaan ollut todiste siitä, että kemujen pitäminen kannattaa aina, vaan mä täpinöin ja opin eniten Elsan ideoimasta pipopajasta. Kutsujen aikana kaikki halukkaat saivat surauttaa saumurilla Noshin kankaasta trikoopipot. Ja oli muuten törkeän helppotekoinen pipo se! Mä en muista varmasti, ketkä kaikki mua tämän yksinkertaisen ja nopean pipon tekemisessä neuvoivat, mutta Elsan lisäksi ainakin Hupsistarallaa-blogin Norsis. Kiitos!

Mä saumuriamatöörinä riemastuin pipon nerokkaasta alareunasta, ja olenkin käyttänyt samaa tekniikkaa nyt myös muihin omelutöihin. Sen ansiosta trikoinen pipo valmistuu todellakin alle viidessä minuutissa. Oikeasti. Niinpä mä ompelinkin kotiinviemisiksi saamastani kangastilkusta suitsait omat kaverisamispiponsa myös kahdelle ystäväpiiriin vastikään syntyneelle pikkutyypille.

Jos sullakin on mahdollisuus käyttää saumuria ja viisi minuuttia aikaasi, tässä pipon ohje.

Superduberhelppo trikoopipo:

Taita kangas kaksinkerroin. Leikkaa neliönmallinen kangastilkku niin, että neliön toinen reuna on puolet lapsen päänympäryksen koosta ja lisää vielä muutama sentti leikkausvaraa ja saumavaroille. Pienentää voi aina, mutta isontaa ei. Neliön toisen laidan pituus riippuu ihan siitä, miten haluat pipon lököttävän päässä. (1.)

Taita neliö kaksin kerroin pystysuunnassa. Nyt kangasta on nipussa neljä kerrosta (2.). Leikkaa pitkittäin puolikkaan pipon malliin (3.). Ja kas, sinulla on kaksi symmetristä pipokappaletta (4.).

Ompele saumurilla pipon kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. Ja tietty jätä alareuna ompelematta, jotta pää saadaan pipon sisään (5.).

Taita pipon alareuna parin sentin matkalta nurjalle puolelle (6.). Sen jälkeen taita vielä alareuna vielä kertaalleen pipon oikealle puolelle niin että mukana on myös ensimmäinen taitos (7.). Ompele saumurilla pipon alareuna. Pidä huolta, että saumuri haukkaa kaikista päällekkäin olevista kankaista palasen (8.).

Muotolaskosta varten leikkaa pipon yläkulmaan kolmion mallinen kiila (9.). Avaa pipo ja saumuroi leikkauskohta kiinni (10.).

Jos haluat käyttää pipoon viiden minuutin lisäksi vielä 5–30 minuuttia sorminäppäryydestä riippuen, väkerrä siihen mun tapaan lankatupsu.

Ja eiku pipo päähän ja baanalle!

Jaa