Kun on kotoisin maalta, jossa polkupyörien avaimet ruostuvat käyttämättöminä lukkoihin kiinni ja jossa kotien ulko-ovet yritetään ehkä muistaa laittaa lukkoon öiksi, kerrostaloasukkina on toisinaan H. Moilasena. Vaikka nykyään napsautan fillarit lukkoon automaattisesti ja pyrin kurkkaamaan ovisilmästä ennen oven avaamista, välillä tunnen silti itseni niin maalaiseksi. Kuten esimerkiksi nyt, kun ulkoleikkikausi on päässyt kunnolla alkuun. 

Omassa lapsuudessani mentiin ulos, leikittiin pihalla olevilla leluilla tai ilman ja mentiin illalla takaisin sisälle. Mutta kerrostaloasukkina pihalle mennessään ne mahdolliset lelut pitää raahata mestoille mukanaan ja viedä lähtiessään pois. Mä kun en ainakaan mitään hiekkalapiota arvokkaampaa ulos ilman lukkoja jättäisi. Toki leikkipuistoissa on omat yhteiset lelunsa, mutta monesti retki suuntautuu jonnekin muualle, ja tuolloin mukaan olisi kiva napata lapselle muutama lelu.

Tarvelistalle ilmestyi siis ulkolelukuljetin. Yritin kevään ajan etsiä sellaista kirpputoreilta, mutta sopivaa ei löytynyt. Vanhat korit eivät oikein soveltuneet, sillä niitä ei saa tungettua rattaiden kyytiin eikä niistä saa niin helposti putsattua pois kuraa ja hiekkaa. Muovipussimutsiksikaan musta ei ole.

Ratkaisun probleemaan tarjosi lopulta ruotsalaisihme Ikea, jonka punottu jättikassi yhdistää korin ja muovipussin. Korikassin hinta oli alennuksessa vajaat 4 euroa. Se on punottu kovista ja kestävistä muovinauhoista, joten kassin voi huuhtaista suihkun alla puhtaaksi. Materiaalin ansiosta se on taipuisa, joten se kulkee kätevästi mukana ja painaa vähän. Lisäksi se on niin nätti ja pirteä ilmestys, että sitä ei tarvitse jemmata kotona kaappiin, vaan se saa toimia ulkolelusäilyttimenä ihan kodin paraatipaikalla.

Kokonsa puolesta sinne mahtuu myös kuravaatteet ja kumisaappaat tai toivottavasti tänä kesänä sadekamoja useammin piknikviltti, krokettipeli ja vähän evästä. Uskoisin sen palvelevan hyvin myös rantakassina, joka ei säikähdä märkiä pyyhkeitä tai jäätelöstä tahmaisia käsiä. Me ollaan valmiina leikkisään kesään!

Jaa