Hattarantuoksuiset vapputerkut Pohjanmaalta! Vietin työnjuhlaa vuosikymmenien perinteitä kunnioittaen ja töitä tehden. Tosin nykyään vanhempieni auttaminen vapputorihulinoissa tuntuu duunia enemmän lomailulta ja juhlalta. Villasukat jalassa, vyölaukku vyötäröllä, ripset hattarassa ja hiukset tuulessa leikkivien heliumpallojen pörröttäminä tuntui ihanalta olla taas markkinahumussa ja asiakaspalvelutyössä. Praatata ruotsia, kieputtaa sokerivaahtoa tikun ympärille ja olla auttamassa lapsia vapun vaikeimmassa päätöksessä – heliumpallon valinnassa. 

Nyt mukana hääri myös pieni ruskeasilmäinen maskotti punaisissa tennareissaan. Se oli haltioissaan ilmapallomerestä ja olisi tahtonut ajaa sata kierrosta rämisevässä karusellissa. Se otti päikkärit torikojun hälinässä ja valitsi ensimmäiseksi vappupallokseen punaisen pupujussin. Se kikatti vappuhuiskan rapistessa ja taputti muovitorven tööttätessä. Maskotin ja valoisien aamujen takia tänä vappuna ei tarvittu edes herätyskelloa – tyyppi heräsi kätevästi juuri ennen herätyskellon hälytystä vähän ennen viittä. Että vaikka kuinka ihana juhlatyöpäivä olikin, toivottavasti maskotti ymmärtää kemujen olevan nyt ohi. Bailausta ei arkena tarvitse aloittaa jo aamuyöstä.

Jaa