Ruokapostausta ei ehkä pitäisi aloittaa kertomalla oksennuksesta ja paskasta. Mutta kun juurikin sitkeän vatsatautipirulaisen innoittamana tänään väsäsin tämän mainion keiton. Ruoka ei nimittäin vieläkään viikon sairastamisen jälkeen tahdo maittaa perheen pienimmälle, joten halusin tehdä jotain pehmeätä ja hyvää, jossa kuitenkin olisi vähän potkua nujertamassa viimeisetkin vatsassa muhivat pöpöt. 

Me molemmat Minimen kanssa ihastuimme taannoisella Tallinnan-reissullamme talvikurpitsoista tehtyyn sosekeittoon, joten päätin yrittää tehdä jotain samanmoista kotikeittiössä. Lopputulos oli erinomainen, ainakin jos mittarina toimii lapsen jokaiselle lusikalle apposen ammolleen avautuva suu.

Kookos-talvikurpitsakeitto fetalla 

2 keskikokoista keltasipulia
1 vihreä chili
noin kolmen sentin pätkä inkivääriä
2 valkosipulin kynttä

1 kilo talvikurpitsaa (paino puhdas arvio, oli sellainen pieni yksilö, ison bataatin kokoinen)

reilu loraus rypsiöljyä paistamiseen

1,5 dl kookosjauhetta (tai 4 desiä valmista kookosmaitoa)
2 laakerinlehteä
loraus limemehua
oreganoa
valkopippuria
timjamia
ruususuolaa ja loraus soijakastiketta 

mustapippuria
tuoretta korianteria
pieni kourallinen hyvää fetaa per lautanen
Silppua sipuli, chili, inkivääri ja valkosipuli ja kuullota niitä rypsiöljyssä isossa pinnoittamattomassa kattilassa muutaman minuutin ajan. Kuori kurpitsan kova kuori pois (tai tee niin kuin minä ja unohda kuoria ja syö keitto silti hyvällä ruokahalulla), halkaise kurpitsa ja koverra siemenet ja sisälmykset pois. Lohko kurpitsa, heittele ne kattilaan ja kääntele ainekset sekaisin ja paista vielä hetki. 
Sekoita kookosjauhe 7 desilitraan vettä ja kaada seos kattilaan. Kurpitsojen pitäisi nyt peittyä, joten lisää tarvittaessa vettä. Lisää laakerinlehdet ja loraus limemehua sekä makusi mukaan oreganoa, valkopippuria, timjamia, ruususuolaa ja soijakastiketta. Keitä kunnes kurpitsat ovat mieluummin ylikypsiä kuin raakoja.

Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto sauvasekoittimella huolellisesti samettiseksi. Kauho keitto lautasille, lisää päälle myllystä mustapippuria ja revi päälle tuoretta korianteria. Ja tärkeimpänä murustele päälle reilusti hyvää, rasvaista, pehmeää ja aitoa fetaa.

Pistele poskeen ja anna pöpöille kyytiä!

Jaa