Kävimme hiljattain Minimen kanssa toivottamassa uuden pienen ihmisen tervetulleeksi maailmaan. Jos vastasyntynyt vauva oli suloinen ja ihana, sitä samaa oli myös hänen unipesänsä, katosta roikkuva Uinua-ensikehto

Uinuan runkona toimii Kelan äitiyspakkaus, jonka ympärille puuvillainen kehto-osa pujotetaan. Uinua on mielestäni karsitun tyylikäs ja simppelin kaunis, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys vauvatarvikkeistossa. Kehdon sivussa on tasku, johon voi jemmata varavaraston aina yön pimeimpinä tunteina katoavia tutteja tai vaikka lukemista öisiä imetysmaratoneja varten.

Nerokkainta Uinua-kehdossa ovat sen liinat, joista koko komeuden voi nostaa kattoon. Mä voisin kuvitella, että kehdossa vauvan voikin kätevästi keinuttaa uneen, eikä silloin välttämättä tarvitse ravata ympäri asuntoa hyssytellen. Ja mikä parasta, tämän kaiken voisi ehkä tehdä samalla kun itse loikoilee sängyssä! Liinoista voi säädellä myös kehdon korkeutta, joten esimerkiksi nuhaisen vauvan oloa voi helpottaa nostamalla pääpuolta ylemmäs.

Pienessä kodissa kattoon ripustettava kehto säästää tilaa, sillä se jättää lattian vapaaksi. Kehdonhan voi asetella myös hieman päällekkäin vanhempien tai vanhemman sängyn kanssa, joten se auttaa sellaisissa makkareissa, joissa pinnasänky ei mahdu sängyn viereen. Ja koska kyseessä on äitiyspakkauksen ympärille luotu palkittukin keksintö, Uinua-ensikehto on tietenkin kotimaista alkuperää ja tekoa. Niitä valmistaa kolmen lapsen äiti Suomessa käsityönä.

Uinuan jälkeen kukaan ulkomaalainen ei voi enää kulmiaan kohautellen ihmetellä, miksi niin monet suomalaiset vauvat ovat nukkuneet ja tulevat nukkumaan ensikuukautensa pahvilaatikossa.

Jaa