Siinä se on, meidän pikkiriikkinen punainen tupamme. Syksy on ollut sen verran haipakkaa, että en ole oikein vielä edes tajunnut tätä. Että meidän vuosikausia muhinut kaikin puolin järjetön unelma konkretisoitui ja meillä on ikioma kesämaja Kivinokassa. Nyt syksyllä sen pihassa pihlajanmarjatertut roikkuvat kypsinä, ja kesällä syreenipensaat kukkivat.
Punamullalla maalattu 12 neliöinen pikkumökki on niemennokan alkuperäisiä mökkejä. Ihan tarkkaa rakennusvuotta ei edes tiedetä, vaikka mökki on ollut saman perheen omistuksessa neljän sukupolven ajan. Mutta joskus 50-luvulla se on ollut, kun mökissä on asunut monilapsinen perhe kuukausien ajan aina kesäaikaan. Kuulemma vanhemmat lähtivät aamuisin töihin ja lapset painelivat menemään sillä aikaa pitkin Kivinokkaa muiden Kivinokka-mukuloiden kanssa.
Mökin mukana saimmekin palan historiaa ja kivinokkalaisuutta, mitä arvostan. Se tuo mökkiin lämpöä, tietynlaista juurevuutta. Täysin uusi tuntuu aina vähän kliiniseltä ja kolkolta, ja pieni rosoisuus ja elämänjäljet luovat kodikkuutta. Tuntuu omemmalta aloittamisen sijaan jatkaa tarinaa.
Edelliset omistajat ovat pitäneet mökkiä hyvin. Mökki seisoo hengittävällä ja korkealla rossipohjalla, ja paikka kallion laella on omalta osaltaan pitänyt huolen mökin hyvinvoinnista. Ulkokattoa on korjattu ja rännit putsattu. Sähköttömässä mökissä ei kuitenkaan ole peruslämpöä talvisin, ja ilmojen viiletessä sen on huomannut ikkunoihin kertyneenä kosteutena. En oikein uutena kesämajan omistajana tiedäkään, miten siihen pitäisi varautua. Niin paljon uutta opittavaa ja selvitettävää.
Mökin sisäpuoli on uusittu täysin jokunen vuosi sitten, ja onneksi uudet sisäverhoilut – lattiat, seinät että katto – on rakennettu puusta. Mökki on jaettuna 50-luvun tyyliin kahteen osaan, joiden välissä on samalainen ovi kuin saman aikakauden kerrostalokotimme sisäovet ovat. Pienemmässä tilassa, ulosjohtavassa porstuassa, on edellisten omistajien nikkaroima keittopiste kaasulla toimivine liesineen sekä kiinteä istuin, jonka alla on säilytystilaa.
Porstuassa lattia on muusta mökistä poiketen ainakin tuntumansa perusteella laminaattia, joka on luultavasti valittu sen käytännöllisyyden takia. Itse haaveilen porstuan lattiamateriaalin olevan jotain muuta, ehkä laattaa, jos ei sitten kunnon puuta sekin.
Isommassa tilassa, kammarissa, on luultavasti alkuperäinen puuliesi. Se on kaunis, mutta pienessä mökissä epäkäytännöllinen. Tuollaiset tulisijat tulevat polttavan kuumaksi kauttaaltaan, ja hellan ympärille pitää jättää paljon varotilaa. Suunnitelmissa onkin vaihtaa hella pieneen varaavaan kamiinaan tai takkaan, jotta pikkumökkikautta voisi venyttää sekä keväällä että syksyllä ja että mökissä voisi halutessaan yöpyä talvellakin.
Mökin hormi on kuulemma uusittu hiljan, mutta entiset omistajat kertoivat sen vetämisen kanssa olleen ongelmia. Itse emme ole uskaltaneet edes laittaa tulta pesään, sillä hormi lähtee tulisijasta alaspäin ja tulee mutkan ulos seinästä. En ole tulisijojen asiantuntija, mutta en nyt silti ihan kauheasti ihmettele, jos savut ovat tulleet sisään. Jos ja kun hormia joudutaan uusia tulisijan lisäksi, mietinnässä on myös, josko samalla koko tulisijan paikkaan vaihdettaisiin, niin että takaseinä saataisiin makuujärjestelyjen käyttöön.
Mökin yhteydessä on vielä parin neliön varasto, jossa saa säilytettyä muun muassa kaasugrilliä ja kottikärryjä, jotka nekin kumpainenkin tulivat kaupan mukana. Koska ostimme mökin irtaimistoineen, saimme mukana kaikenlaista sälää ja lisäksi huonekaluja, jotka ovat mielestämme hieman liian massiivisia ja kömpelöitä pieneen mökkiin. Ensimmäisenä tyhjensimmekin mökiltä pois kaikenlaista tilpehööriä, mutta jätimme vielä kalusteet paikoilleen.
Alkutekijöissään olevista remontti- sekä sisustussuunnitelmista kerron hieman myöhemmin. Pinterestiin ei vielä ole ehtinyt kertyä kummoisia määriä inspiraatiokuvia, joten kaikki ideaehdotukset ja pikkumökkien remonttikokemukset otetaan ilolla vastaan. Pienen googlailun ja Instagramin selailun jälkeen kun tuntuu, että etenkin vanhojen kesämajojen remontteja on taltioitu kuvin ja kirjoituksin tosi vähän.
Remonttisuunnitelmien tekemisen sijaan olen istunut tuijottamassa mökiltä avautuvaa merinäköalaa niin usein kuin mahdollista. En oikein vieläkään usko onneamme ja sitä, että tämä on tosiaan totta. Että meidän perheellä on pikkuinen tölli merinäköalalla, pyöräilymatkan päässä kotoamme Helsingissä.
Onnea mökinomistajille! En tiedä pienten jesänajojen remonteista mitään, mutta tuli mieleen tämä pieneen tilaan mahtuva ruokapöytä vanhempieni saunanökistä: https://www.ikea.com/fi/fi/p/norden-taittopoeytae-valkoinen-10423886/
Iloista syksyä teille mökkihommien parissa!
Kiitos paljon, onnekkaalta olo tuntuukin, että saadaan ja voidaan olla mökinomistajia 🙂 Tuollainen pöytä juuri olisi näppärä, kiitos vinkistä! Vastaava kun löytyisi jostain käytettynä. Aikaisemmin ihmiset asuivat paljon ahtaammin kuin nyt, ja tuollaiset klaffipöydät olivat yleisiä, joten ihan hyvin sellainen saattaa löytyä kokopuisena ja uutta kotia etsivänä jostain.
Ja kiitos, nyt kun on töiden kanssa taas yksi iso deadline takana, voisi hiljalleen antaa itselleen luvan hurahtaa mökkihommiin 😀
No itseasiassa saattaisi kuule olla yksi hyvää kotia etsivä, lähemmäs satavuotias vastaava pöytä mulla varastossa..
Niinkö! Oi että! Meitä saattaisi kovin kiinnostaa antaa sille uusi hyvä koti pikkumökillä <3 Jos tuntuu, että sen voisitte myydä, laita mulle vaikka spostilla viestiä hanne piste valtari at gmail piste com :)
On tuo vain niin paljon mahtavampi investointi kuin vessan remontoiminen ❤ suosittelen miettimään jotain kerrossänkyratkaisua noin pieneen tilaan meillä on mökillä itserakennettu 120cm parikerrossänky, on ratkaissut hyvin nukkumisjärjestelyitä ja siihen alle pystyy vielä nikkaroimaan pyörillä varustetun säilytyslaatikon jossa joku voisi nukkuakin.
Meistäkin tuntuu, että investointi meni ihan oikein <3
Kiitos vinkistä. Kerrossänkyäkin ollaan mietitty nukkumisratkaisuksi. Tultiin kuitenkin pähkittyämme siihen lopputulemaan, että se veisi pienestä mökistä massiivisena paljon tilaa, eikä sitä voisi käyttää järkevästi muuhun kuin nukkumiseen. Levitettävät sängyt, jotka päivällä saa naamioitua sohvaksi, ovat siksi ainakin tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona mielessä. Vaikka se tarkoittaakin, että petien kanssa pitäisi vähän puljata ja mahdollisesti pöytääkin taittaa sivuun unien ajaksi. Ajatus isossa pedissä nukkumisesta vierekkäin tuntuu myös kivalta ja tunnelmalliselta 🙂
Meillä oli mökillä 80-luvulla juuri tuollainen säilytyslaatikko pyörillä! Todella kätevä juttu pieneen tilaaan! Päivisin se oli levitettävän sänkysohvan alla, täynnä tyynyjä ja untuvatäkkejä, öisin siinä nukkui siskoni ja minä. Muistan että se oli isäni nikkaroima.
Tuttavilla oli muuten heidän pienenpienessä mökissä tällainen kattoon ripustettava koriyhdistelmä eteisessä.
https://www.frokenfraken.se/hangande-korgar-3-st-svarta-metallkorgar-i-rep-26-x-126-cm?gclid=EAIaIQobChMIso6biafE5QIVD5IYCh3LigBbEAQYASABEgK95PD_BwE
Korit on luultavasti tarkoitettu keittiökäyttöön, mutta toimi todella hyvin eteisessä lapasien, kaulahuivien ja pipojen säilytykseen. Pienessä tilassahan pitää käyttää myös seinä-ja kattoneliöitä.
He käyttivät möys tuolien sijasta jakkaroita. Jakkaroita on helppo pinota päällekkäin ja niitä on myös kätevä käyttää pikkupöytinä ja yöpöytinä.
Suomalaiset ovat laatikkokansaa – vauvat nukkuvat pahvilaatikoissa ja lapset sängynaluslaatikoissa 🙂 Tuossa mökillä olevassa laverissa on just sellainen laatikko myös. Nyt tulisija on vain sellaisessa paikassa, että vaikka laverin sijoittaisi miten, kokonaisuutta ei saa täysin levälleen auki. Mutta eiköhän tähän ratkaisu keksitä!
Tuollainen korisysteemi tosiaan olisi varmasti monikäyttöinen + olen huomannut samanmoisia aina välillä myynnissä kirpparilla. Aina kivempi, jos voi hankkia käytettynä 🙂
Ja joo, jakkaroita ollaankin mietitty tuoleiksi. Nyt mökillä on vain nuo isot (mökin kokoon nähden) melkein nojatuolimaiset tuolit, jotka kuvissa näkyvätkin.
Onko hormissa nuohousluukkua siellä kohtin missä se tekee mutkan alhaalla? Meidän mökillä on ja ollaan tämä luukku avattu ja siellä poltettu pari paperia (lämpökynttiläkin varmaan toimisi). Näin on saatu ilma liikkeelle ja tulen tekeminen tulipesään on ollut savuttomampaa. Tai sitten voisi siellä luukussa ja tulipesässä poltella hetken tuikkuja ennen kuin alkaa pientä tulta tekemään tulipesään. 🙂 Ja pellit kannattaa tietty avata ettei käy klassisesti kuten itsellä kävi. :’D
Kiitos vinkistä! Tällaista ei olla edes kokeiltu ja katsottu, kun vain ihmeteltiin, että jo on mielenkiintoinen hormiratkaisu. Ja haha, pellit kiinni ja tuli on klassikko! 😀
mä oon niin kade! noi taulujen kehykset esim. ovat aivan ihanat! mun mielestä kesällä jossain remppaohjelmassa juuri tehtiin kesämajan remontti. olikohan juuri mikko silvennoinen siinä suunnittelemassa. tuli aivan uudentyylinen, ei ehkä teidän tyylinen, mutta muistaakseni siinä jotenkin fiksusti järjesteltiin toiminnot uusille kohdille.
nyt käynkin tarkistamassa lottokupongin, jos vaikka meillekin joskus ilmaantuisi samanlainen tilaisuun. 🙂
Mä toivottavasti voin jakaa tätä meidän pikkumökkionnea blogin kautta muillekin 🙂 Ja joo, eikä ole ihanat nuo kehykset, ne odottavat nyt uusia printtejä, joita kehystää mökillä.
Ja kiitos telkkariohjelmavinkistä! Katson tosi vähän televisiota, eikä tullut mieleenkään, että siltäkin suunnalta voisi etsiä inspiraatiota.
Tämä oli se ohjelma: https://www.mtv.fi/sarja/kotoisa-3007071003/jakso-3-villa-unelma-1040575
Kiva seurata tulevaa mökkielämää. Loppukesästä minustakin tuli siirtolapuutarhamökin omistaja yhdessä ystävän kanssa. Tapahtumat lähtivät vyörymään kevyesti heitetystä kysymyksestä ystävälle ja reilun kuukauden päästä omistimme puutarhamökin Tampereelta. Iäkäs pariskunta luopui mökistä ja mökki aivan tipahti syliimme. Edessä mökin sisäpintojen maalaus kuultovalkoiseksi aivan kuin sinunkin mökillä on tehty. Olen onnellinen siitä, että uskalsin rohkeasti tarttua tilaisuuuteen sen tullessa salamana eteen.
Ihanaa, että olette ystävän kanssa yhdessä hankkineet siirtolapuutarhamökin <3 Tämä meidän kesämaja on pienempi kuin siirtolapuutarhamökit noin yleensä, eikä sen ympärillä voi pitää puutarhaa. Mutta ihana pikkiriikkinen metsätölli se on <3
Sitä vaan halusin sanoa, että teidän lapset eivät ole enää ihan hullun pieniä. 8-vuotias on ihan muutaman vuoden päästä teini, joka ei välttämättä halua enää nukkua veljen ja vanhempien kanssa. Ja ei aikaakaan kun poika on iso, jolloin hänen kohdallaan sama homma. Tunnelmallinen idea tosiaan nukkua vierekkäin, mutta ehkä jos ajattelee edes paria vuotta pidemmälle niin tekisin jonkun muun järjestelyn.
ihan samaa mietin minäkin. kauhea ahdistus kuvista, tuntui että seinät kaatuu päälle, ja tosiaan ei kyllä montaa kesää tuossa tönössä neljä ihmistä nuku samassa sängyssä, edes siskonpedissä. (esi)teineille voi myös jaetut vessa/pesutilat olla kauhistus…
Vaikka olen kuullut teineistä, jotka mielellään vanhempiensa kanssa esimerkiksi telttailevat ja purjehtivat, onhan se hyvinkin mahdollista, että meillä lapset eivät tahdo samassa tilassa meidän kanssa olla tai nukkua. Kahteentoista neliöön ei kuitenkaan erillistä teinisiipeä voi rakentaa.
Jos siis teinit eivät tule meitä lähellään sietämään ja heitä alkavat päälle kaatuvat seinät ahdistaa, onkin hyvä, että tönö on Helsingissä, eikä jossain syvällä landella. Mökille pääsevät kaverit piipahtamaan ja lapset (sekä aikuiset) pääsevät mökiltä piipahtamaan kaupungilla tai kotona suitsait. Teinit tai vaikka koko sakki voidaan nukkua myös kotona. Samalla voi sitten käydä myös vessassa, jos nuo meidän urbaanit metsäläismuksut eivät kasvaessaan enää siedäkään huussia tai yleisiä vessoja.
Kyllä meidän teinit nukkuu mielellään siskonpedissä mökillä ja kykenevät joustamaan järjestelyissä tilanteen mukaan. Eihän tuolla ole tarkoitus asua vakituisesti kuitenkaan. Lisäksi kotikin taitaa olla tässä tapauksessa niin lähellä, että teini voi jäädä kotiin jos ei kestä nähdä vanhempiaan ollenkaan. Ja eiköhän tosiaan perheitä ja teinejä ole erilaisia ja Hanne tietää mikä heillä voi toimia myös tulevaisuudessa.
Kiva kuulla, että teillä teinitkin kykenevät joustamaan tilanteen mukaan 🙂 Mäkin tykkäsin reissuissa vanhempien kanssa elellä tiivisti, mutta mistäs sitä koskaan tietää. Onneksi koti on kuitenkin niin lähellä, että teinit voivat halutessaan jäädä kotiin tai yöpyä vaikka kaveriporukalla mökillä ilman meitä vanhempia. Makuusijoista tahdotaan kuitenkin tehdä sellaiset, että mökissä voi yöpyä nelisen ihmistä ja että päivisin makuusijat muuntautuvat sohvaksi / oleskelupaikaksi.
Tuota ikkunoiden kostumista voi ehkäistä varmistamalla hyvän ilmanvaihdon. Usein vanhoissa mökeissä se on olematon tai huono. Eli joltain asiantuntijalta kyselisin mihin tulo- ja poistoilmaventtiilit. Ja millaiset.
Nyt kun sanoit, aloin miettiä, että tämä ongelma on vain mökin ns. porstuassa. Kammarin puolella on ainakin jonkinlaiset venttiilit seinissä, mutta porstuan puolella en ole niitä huomannut. Siellä toki seinät ovat periaatteessa pelkkää ikkunaa, jotka itsessään jo hengittävät kivasti, mutta korvausilmalle pitäisi ehkä olla joku parempi rööri. Pitää selvitellä, kiitos huomiosta!
Hei tuli mieleen että mä joskus haaveilen asuntoveneestä, sellaisesta kanaaliversiosta, joita ainakin Enkuissa ja Hollannissa näkee, ja niiden remonteista on internetissä paljon matskua. Sama ajatus pienen tilan hyödyntämisestä ja koska se on nykyään myös hipsterihommaa, niin oikee tyylikkäitä ratkaisuja – voisi löytyä ideaa pikkumökkiinkin?
Hei hyvä pointti, kiitos vinkistä! Ja myös (etenkin perheiden) purjeveneratkaisut voisivat antaa inspiraatiota pieneen tilaan soveltuvista muunneltavista ratkaisuista. Pitääkin laajentaa Pinterestin ja Instan selailua!
Oma kotimme on 4h+k+s ja kahdelle lapselle siis omat huoneet. Meillä on mahdollisuus käyttää vanhempiemme pientä kakkosasuntoa Kotkassa (asumme eri paikassa) ja siellä olemme nukkuneen siskonpedissä. 180 cm leveässä sängyssä aikuiset + nyt pian kahdeksan vuotias ja sängyn viereen viritämme hieman matalammalla olevan sängyn muutaman kuukauden päästä 11 vuotiaalle. Vielä lapset eivät ole tästä tiiviistä nukkumisesta reissuissa valittaneet. Käymme Kotkassa joulun aikaan viikon verran ja kesällä myös viikko sekä satunnaisia muita kertoja. Joten testattu on. Meillä on ainakin nyt ollut läheiset välit keskenämme, joten en oleta asiasta tulevan ongelmaa ainakaan vähään aikaan. Luultavasti syynä on sitten muut asiat, kun reissut vanhempien kanssa ei enää kiinnosta kuin nukkumisratkaisut.
Joten en nyt murehtisi tässä vaiheessa nukkumisratkaisuja Hannen pikkumökissä. Se mistä lapset tykkää teininä, on aika vaikea arvioida tässä vaiheessa. Ja toivottavasti yhteiset mukavat puuhat kantava myös tulevaisuudessa lämpiminä väleinä, myös teini iässä.
Samanlaiset kokemukset itselläni ja puolisolla siitä, miten reissuissa /mökillä / telttaillessa oli teininä ihan ookoo ja mukavakin elellä tiiviisti perheen kanssa. Mutta eihän sitä koskaan voi täysin ennakoida, minkälaisia myrskyjä teini-ikä tuo tullessaan. Toivon tietenkin, että he tahtovat varttuessaankin meidän kanssamme viettää silloin tällöin aikaa mökillä ja ylipäätään Kivinokassa. Toki kuulostaa ihanalta sekin, että voidaan vähemmällä huolella lähteä mökille puolison kanssa kahdestaan, kun koti ja sinne jäävät teinit eivät ole kuin muutaman kilometrin päässä (toisin kuin silloin, jos mökki olisi monen tunnin ajomatkan päässä). Voisin myös kuvitella mökistä tulevan sitten aikoinaan kiva paikka lapsille viettää aikaa ihan vain omien kavereidensa kanssa.
Ai että, niin ymmärrän miksi ihmiset hankkivat kaupungissa siirtolapuutarhamökkejä. <3 Onnea uuteen mökkiin!
Tuosta tulisija-asiasta semmoinen kommentti että jos kamiinaa miettii tilaan niin kannattaa muistaa senkin kuumeneminen kauttaaltaan lämmitettäessä.
Varmaan edelliset omistajat sanoivatkin, mutta kiinteistön omistajalla on velvollisuus huolehtia nuohouksesta (vaikkei tulisija edes olisi käytössä). Tavallisesti mökeissä se on 3v. välein, asuinkiinteistössä vuoden välein, mutta en tiedä mikä se on siirtolapuutarhamökissä. Nuohous vapautui tämän vuoden heinäkuun alusta ja sen vuoksi pitää itse vielä tarkemmin huolehtia että se tulee hoidettua. Nuohooja tarkastaa samalla hormin kunnon. Mitä tulee tuohon vetämisongelmaan niin kuten yllä joku sanoi, tuhkaluukussa paperin polttaminen ensin voi auttaa. Myös peltien avaus n. 10min ennen lämmityksen aloitusta saattaa auttaa. Piippuun kertyy sellainen ilmapatsas kun sitä ei käytä ja jotta piippu lähtee vetämään, tarvitsee ilmapatsas saada sieltä pois.
Hyviä mökkeilyjä teidän perheelle!
Kiitos hurjasti onnitteluista! Tämä ei siis ole siirtolapuutarhamökki, vaan kesämaja – välillä niiden eri on häilyväinen ja Kivinokassakin on alue, jolla kesämajat ovat isompia ja niissä on jopa sähköt, mutta noin yleensä kesämajat ovat pienempiä kuin siirtolapuutarhamökit, eikä niissä myöskään ole ympärillä puutarhaa 🙂
Me ollaan mietitty tulisijaksi Porin matti -takkaa, joka olisi pieni, varaava ja aikakauteen sopiva + sen ympärillä varotila on melko pieni. Mutta se taas on niin tehokas, että pari pientä klapia saattaa saada koko mökin ihan saunaksi. Paljon mietittävää siis 🙂 Kiitos paljon noista nuohousneuvoista ja hormin vetämiseen liittyvissä vinkeissä. Ilmapatsaat sun muut ihan uusia juttuja kerrostaloasukkaalle 🙂
Lapsuudessa mun ja siskoni huoneessa oli porin matti, jota lämmitettiin kovilla pakkasilla. Lämpenee hyvin, mutta ei siitä ikinä mitään sauna-efektiä tullut. Ja plussaa siitä, että sen päällä voi tehdä ruokaa!
No hei hyvä kuulla, että on teillä toiminut huoneen lämmittämiseen. Silloin se tuskin on likaa kylmään ja ohutseinäiseen pikkumökkiinään 🙂 Mä en ole muuten tajunnut / tiennyt, että Porin mattienkin päällä voisi laittaa ruokaa!
Tervetuloa Kivinokkaan. Olen seurannut blogiasi jo vuosia. Kiitos vertaistuesta. Monta pikkulapsiaikaan valvottua yötä olen juttujasi lukenut ja fiilannut samankaltaista elämäntilannetta. Nyt vihdoin tämä saa myös kommentoimaan.
Itselläni on 2011 ja 2015 syntyneet lapset ja nyt jo aikuinen nuori mieheni ensimmäisestä liitosta. Neljä vuotta sitten ostettiin kesämaja Kiviksestä ja ikinä ei olla kaduttu. Ajattelin, että lapset ja me koko perheenä saadaan ihania muistoja. Niitä on jo iso määrä.
Maja on sopivan kokoinen. Pienet neliöt tarkoittavat myös huolettomuutta ylläpidossa. Meidän mökki vaati perusteellisen raivauksen tavarasta, maalattiin sisältä ja ulkoa. Silti se ei tuntunut isolta remontilta. Siirtolapuutarhamökit ovat reiluine 30m2 tiloineen jo vähän kuin olisi omakotitalo huollettavana. Maja on 12m2+2m2 ja ihana mini. Se on täydellinen kodin tilojen jatke, etenkin kesällä, mutta ollaan retkeilty sinne ympäri vuoden. Aina miehen kanssa puhutaan, että vain päiväkin mökillä tuntuu pitkältä lomalta. Niin rentouttavaa hengailu ja pieni puuhastelu on. Meidän lapset rakastaa tietenkin rantaa, Maijan kioskia eläimineen ja yleistä rentoa mökkifiilistä. Itsestäni on aina yhtä hauskaa lähteä mökille keskustaan päin (asutaan vielä idempänä Hgissä kuin te). Monet ihanat Flow-viikonloput ollaan yövytty mökillä.
Parasta on helppous. Unohtuneita tavaroita voi hakea kotoa. Lähtökynnys mökille on matala, kun suuria pakkausoperaatioita ei tarvita. Perillä ollaan hetkessä. Oma kokemus lapsuuden 3h mökkimatkasta on lähinnä puuduttava tylsyys.
Kuten kaikkiin yhteisöllisiin paikkohin, myös Kivinokkaan mahtuu joitain kroonisia kaikesta mielensäpahoittajia. Silti kokonaistunnelma on hyvä.
Meidän (mökin ostoaikaan) teini-ikäinen nuori viihtyi mökillä hyvin ja on nyt myös silloin tällöin yöpynyt mökillä parin ystävänsä kanssa. Perinne siis ehkä siirtyy myös seuraavalle sukupolvelle, mikä olisi hauskaa.
Kiva kun nyt kommentoit! Niin ihana kuulla, että Lähiömutsista on löytynyt vertaistukea ja että olet pysynyt mukana jo noin pitkään <3
Kiitos myös hurjasti kivinokkalaiskokemuksen jakamisesta! Kuulostaa juuri siltä, mitä mekin haaveissamme näimme, Flow-viikonloppuja myöten <3 Toivon ja uskon, että mökille tulee lähdettyä usein (jahka se saadaan siihen kuntoon, että siellä voi viettää aikaa myös kesäkauden ulkopuolella + yöpyä ja laittaa ruokaa), kun se on tuossa ihan lähellä. Eikä tosiaan ole sitä samanlaista ylläpitämista kuin isossa mökissä, vaan sellaista pientä puuhastelua, jonka toivon pysyvän kivana vapaa-ajan puhteena. Vuokramökkeilläkin varmasti jatkossakin aiotaan eri puolilla Suomea, mutta sitten on tämä pieni tönö ihan kodin lähellä, jonne voi lähteä melkein koska vain, vaikka vain illaksi hengittelemään.
Ja tuohan on totta muuten myös meidän kohdalla, että lähtiessämme mökille, mekin lähdemme Helsingin keskustaa päin 😀
https://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001004767.html. Onnea tupasen johdosta. Ja onnea pihasta, jossa on pihlajanmarjoja! Niitä ehtii vielä hyvin kerätä marjahyytelöä varten. Tuohon linkin reseptiin laitan konjakkia (reilusti) enemmän kuin suositellaan. Lisäksi omenankarat siemenineen antavat siihen ihanaa aromia. Esim. sienikastikkeen kera se on aivan taivaallista! Ja upean väristä. Joululahjoiksikin sitä on mennyt. Marjat voi hyvin kerätä valmiiksi parvekkeelle kylmään veteen odottamaan käyttöä. PS. Ja tuon on helppo valmistaa! Meilläkin onnistui heti ekalla kerralla.
Kiitos reseptivinkistä! Tuohan kuulostaa tosi ihanalta, just lahjaksikin <3 Sienikastike ja pihlajanmarjahyytelö kuulostaa kuolaisen hyvältä!
Moi, miksi mökkiä pitää rempata? Ymmärrän että tulisija pitää vaihtaa jos se on rikki mutta noin muuten. Olen postauksistasi ymmärtänyt että olet kiinnostunut luonnosta, ekologisuudesta yms. Testaa jos vaan kerrankin olisit onnellinen siitä mitä on eikä vaihtaisi pintoja koska ne ei miellytä tai huonekaluja koska ne on liian jykeviä. Varsinkaan kun kyse ei ole varsinaisesta asunnosta vaan kesäasunnosta. Olisi hyvää esimerkkiä kaikille.
Tästä kirjoitin enemmän rymsteeraushommia koskevaan postaukseen, jonka julkaisen myöhemmin. Mökin entinen omistajapariskunta kävi mökillä vain piipahtamassa päivisin ja keittämässä kahvit. Meillä on kuitenkin tarkoitus järjestää mökistä sellainen, että koko meidän neljän hengen perhe voi siellä voi yöpyä, laittaa ruokaa ja viettää aikaa muutenkin kuin kesäkautena. Se vaatii tilalta ja huonekaluilta vähän enemmän kuin aikaisemmin. Mökin hankinta varmasti lisää ekologista kuormaamme, mutta siltäkin kannalta on varmasti hyvä, että mökistä tekee sellaisen, että siellä viihtyy.
Onnea söpöstä pikku tuvasta! Innolla odotan jo ensikesän remontointipostauksia 🙂 Voisiko ehkä toimia sellainen ratkaisu, että molemmille seinustoille levitettävä sohva, sitten väliin joku kevyt (kokoontaittuva?) pöytä, jonka voisi nostaa pois tieltä kun pedit levitetään. Ja sohvat toimisivat sitten istuimina ruokaillessa. Se mahdollistaisi ainakin ruokailutilat vähintään kuudelle, vaikka nukkumapaikkoja olisikin vain neljälle 🙂 Vähän vaikea hahmottaa mittasuhteita kuvista että mahtuisiko tuollainen, mut se ajatus mulle ensimmäisenä tuli mieleen. Varmasti kyllä todella ihanaa, että on kesäpaikka noin lähellä kotia <3 Oman suvun kesämökille on melkein kolmen tunnin ajomatka, niin sinne ei valitettavasti kovin montaa kertaa kesässä pääse…
Kiitos paljon onnitteluista <3 Ja erinomainen vinkki muuten tuo seinustoilla olevat levitettävät sohvat ja pöydä niiden välissä. Sehän on vähän samanlainen ratkaisu kuin asunto-autoissa ja -vaunuissa sekä purjeveneissä. Nyt vanha liesi on tuotakin ratkaisua ajatellen hankalassa paikassa, mutta luulen, että jos ja kun sitä pitää alkaa muuttamaan hormia myöten, samalla sen paikkaa myös siirtää.
Hei oi onnea! Mä joskus aikoja sitten, oiskohan pari vuotta ainakin, kerroin meidän hankkineen mökin Kivinokasta ja siitä kuinka onnellistuttava vaikutus sillä on ollut. Yhä sama juttu, Kivinokka-kesiä takana nyt kolme. Suosittelen että hiippailet muiden mökkien lähettyvillä kurkkimassa nukkumisratkaisuja. Näin syksyllä on niin hiljaista että voit käydä rauhassa kurkkimassa ikkunoista. Niin mekin tehtiin mm. silloin kun uutta kaminaa hankittiin. Meitäkin nelihenkinen porukka, laita viestiä jos haluat tulla kurkkaamaan miten me ollaan nukkuminen ratkaistu. Niin, ja tietenkin TERVETULOA!
Kiitos onnitteluista – onnelliselta olo tuntuukin! Ja ihana kuulla, että teillä onnellistuttava vaikutus on vain jatkunut <3 Pitäisikin käydä kurkkimassa mökkehin, siitä saisi varmasti inspiraatiota ja ideoita :)