Sääennusteet heittivät kuperkeikkaa, ja pääkaupunkiseudun sateinen viikko näyttäisikin aurinkoiselta. Jippii, sehän tarkoittaa, että vielä ehtii piknikille ilman että eväskoriin pitää pakata varmuudeksi myös villasukat!

Helsinki on monipuolisuudessaan täynnä mitä kivoimpia piknikpaikkoja. Löytyy kaikkea niin urbaaniin kuin metsäläiseen tai merelliseen makuun. Poimin tähän viisi kivaa paikkaa, jossa viettää piknikkiä Helsingissä. Linkkejä napauttamalla pääset lukemaan postaukseni aiheesta:

Piknikille Helsingissä:

Urbaania chillailua Teurastamolla. Me olemme viettäneet vanhan teurastamon pihapiirissä esimerkiksi yhden rennon kaupunkijuhannuksen. Vapaasti käytössä olevat grillit kuumenivat, mölkkypalikat kalahtelivat ja riippukeinut huojuivat lököilijät päiväuneen. Nyt alueelle on rakennettu urbaani puisto, ja ympäröivissä rakennuksissa toimivat ravintolat levittäytyvät vielä laajemmin terasseineen sisäpihalle.

Retki Japaniin Itä-Helsingissä. Monet tietävätkin Roihuvuoren Kirsikkapuiston, jossa kirsikkapuiden kukinnan aikaan parveilee ihmisiä piknikviltteineen. Mutta harvempi on löytänyt ihan Kirsikkapuiston vieressä olevan Japanilaistyylisen puiston. Se on seesteisen kaunis puisto senkin jälkeen, kun kirsikkapuut eivät enää kuki. Ota siis evääksi noutosushit ja lähde pikamatkalle Japaniin Roihuvuoressa!

Mustikkamaa, piknik kaupungin laidalla. Mustikkamaan kallioilla tuntee olevansa omassa kuplassaan, vaikka onkin kantakaupungin laitamilla. Taustalle piirtyy kaupungin siluetti Kulosaaresta Arabian kautta Kalasatamaan ja jos oikein kurkottelee, ihan Katajanokalle asti. Ihan kuin istuisi keskellä kauneinta maisemataulua. Mustikkamaalla on myös kiva uimaranta sekä Kiipeilypuisto Korkee.

Piknik Uunisaaressa vaikka keskellä työpäivää. Ihan Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen matkaa yhteysaluksella muutamassa minuutissa. Liekö sitten puisen aluksen nariseva lattia, horisontissa leijuvien lokkien kirkuna vai kesäisellä nuotilla liplattava meri, mutta siinä muutamassa minuutissa tuntuu matkaavan saaristoon. Piknikviltin voi levittää kallioille, jossa selän taakse jää kantakaupunki ja josta aukeaa näkymä avomerelle.

Piknik Aino Actén huvilan liepeillä, Tullisaaren puistossa. Merelliseen Laajasaloon on kiva tehdä pyöräretki vähän etäämpääkin. Oiva paikka piknikille on Tullisaaren puistossa. Siellä voi levittää vilttinsä lähelle Aino Acktén huvilaa, jossa maailmankuulu sopraano piti aikoinaan taiteilijoista koostuvaa hoviaan.

Jaa