Välillä tuntuu, että päivät kuluvat, eikä mitään ihmeellistä jää mieleen. Vaikka elo on täynnä pieniä ja suuria ihmeitä! Siksi päätin alkaa kirjata kuukausikuulumisia. Tässä kesäkuusta mieleen jääneet:

– Istutin kotipihan kasvulaatikkoon salaattia, pinaattia, lehtikaalta, minttua ja piparminttua.

– Käytiin kirjastoretkillä uudessa lähikirjastossa. Tein siellä myös töitä. Hengittävää, freesiä ja avaraa kirjastoa kannatti odottaa!

– Palsta on ihan räjähtänyt kuukaudessa! Jos en olisi katsonut videoitani alkukuun ajoilta, en olisi muistanut, että vasta vajaa kuukausi sitten vein sinne viimeiset taimet ja nyt se on jo ihan villinä vihreää ja satoa.

– Vietin monen monta tuntia palstalla kastellen, kitkien ja ollen onnellinen. Palkkioksi palsta alkoi antaa salaattia, sipuleita, porkkanoita, herneitä, mansikoita, lipstikkaa ja ensimmäisen avomaakurkunkin. Myös yhden pienin maltoin poimia maljakkoon.

– Poimin kesän ensimmäinen niittykukkakimpun. Ja sen jälkeen jokaisen kodin ja mökin kukkakimpun on meille tarjonnut luonto.

– Kävin syömässä ravintolassa ensimmäistä kertaa sitten tiedätte-kyllä-minkä. Ollaan haettu mukaan omalle kylälle avautuneen Fat Lizardin pizzoja, mutta nyt söin sellaisen ihan paikan päällä. Miten ihmeellisen erityiseltä kaikki tällainen tuntuukaan kevään jälkeen!

– Laitoin parvekkeen kesäkuntoon. Ja vain kuukaudessa sekin on räjähtänyt vihreäksi keitaaksi, jonne ei kohta mahdu edes päiväkahvia juomaan.

– Käytiin souturetkellä 10 minuutin soutumatkan päässä Varjosaaressa. Meillä on tosiaan nykyään ikioma soutuvene!

– Vietettiin ihania iltoja, viikonloppupäiviä ja lopulta myös öitä Kivinokan pikkumökillä. Rakastan sitä paikkaa niin että halkean!

– Reissattiin ensimmäistä kertaa sitten tiedätte-kyllä-minkä junalla, kun matkustettiin siskon pieniin valmistujaisjuhliin Tampereelle.

– Tein kuusenkerkkäsiirappia. Tai yritin taas tehdä. Mutta tulikin kuusenkerkkäkiljua.

– Luin tai kuuntelin nämä neljä kirjaa, joista niteet saatu arvostelukappaleina: Colson Whiteheadin Nickelin pojat, Marianne Powerin Rikkaaksi hoikaksi naimisiin, Paula Nivukosken Nopeasti piirretyt pilvet ja Jane Austenin Järki ja tunteet. Niiden arvostelut löytyvät Lähiömutsin IG:n Luettua 2020-kokokohtapallerosta.

– Ihmettelin kuopuksen viimeistä päiväkotipäivää, joka tuli kummallisen kevään jälkeen niin puskista, että yhtäkkiä päiväkodin vakkarityypit olivat lomilla ja minä seisoin kuravaatepussi käsissäni päiväkodin pihassa viimeistä kertaa ymmärtämättä, mitä täällä tapahtuu. Kiitos päiväkoti 2013-2020!

– Pyyhin kalenterista lyijykynällä kirjoitettuja kesäsuunnitelmia pois. Ja yllätyksekseni kirjasin sinne ylös useamman duuniprojektin. Olin vähän ihmeissäni, miten nämä hommat nyt teen, kun kuopus oli jo lomilla ja esikoisen kesäleirit loppuneet. Kiitos ystävien avun, taas vuodella kasvaneiden lapsien ja naapureiden kanssa jaetun kaitsemisvastuun sekä ruokahuollon, ihmeen hyvin on mennyt.

– Lenkkeilin metsän varjoissa hellepäivinä ja totesin itseni yllätykseksi, että se on ehkä jopa hullumpaa kuin marraskuun pimeydessä ja ikimärkyydessä lenkkeily. Koitan muistaa tämän sitten marraskuussa.

– Mökin remppa hujahti eteenpäin. Loput kiintokalusteet asennettiin paikoilleen ja mikä kreiseintä, mökillä on nyt aurinkosähköt!

– Naapurinmuikki löysi nettikirpparilta meidän mökille tuolit, ne ansaitsevat ihan oman esittelypostauksensa! Itsekin tein mökille hyviä kirppislöytöjä, ja hämmästelin, miten silti joka kerta mökillä käydessä tarvelistalle saa kirjoittaa uusia asioita.  

– Syötiin Kivinokassa ensimmäinen mökkipäivällinen ystävien kanssa ilman kotoa tuotuja astioita. Hiphurraa! Kasasimme mökin terassille pääasiassa roskiksesta löytyneistä osasista ulkotiskauspaikan.

– Tehtiin naapurinmuikin ja lasten kanssa hivenen hullu ja totaalisen ihana boat trip pitkin Itä-Helsingin rantoja ja yövyttiin teltoissa Pohjoisella Villaluodolla.

– Tehtiin maaseutumatka kaupunkiin, eli käytiin perhelomalla Seinäjoella.

– En katsonut taaskaan yhtään televisiosarjaa tai ns. aikuisten elokuvaa. Kaikkea kivaa ei vain ehdi. Lasten kanssa katsottiin molemmat Melukylän lapset -elokuvat.

– Vietettiin ihana urbaanimetsäläisjuhannus Helsingissä ja Espoossa.

– Kävin latautumassa aurinko- ja ystäväenergialla Mustikkamaan kallioille levitetyllä piknikillä.

– Kieriskelin haikeudessa miettien, että jos olisi toisenlainen tilanne, olisin viettänyt helteisiä kesäpäiviä tämän vuoden Provinssissa.

– Liityimme pursiseuraan! Kivinokkalaiset ry rakensi Kivinokkaan ihan kunnon venelaiturin, josta mekin lunastimme pienelle soutuveneellemme paikan. Nyt pääsee vaivattomasti soutelemaan!

– Tein palstan porkkananaateista tahnaa leivän päälle, ja koin suunnatonta tyydytystä ja onnea, että yleensä biojätteeseen päätyvät naatit tulivat syödyksi nekin.

Jaa