Välillä tuntuu, että päivät kuluvat, eikä mitään ihmeellistä jää mieleen. Vaikka elo on täynnä pieniä ja suuria ihmeitä! Siksi päätin alkaa kirjata kuukausikuulumisia. Tässä toukokuusta mieleen jääneet.

– No ensinnäkin on taas sanottava, että tämä minun luomani vakioaloitus näille kuukausipostauksille tuntuu hivenen laimealta aikana, joka tullaan muistamaan ja johon tulevia kuukausia vielä vuosien ja vuosien ajan verrataan ja peilataan.

– Vietettiin poikkeus-vappua, joka oli poikkeuksellisen ihana vappu.

– Käytiin vapaa-aikana kotona lähinnä nukkumassa ja pesemässä pyykkiä, muu aika vietettiin Kivinoakssa palstalla ja pikkumökillä.

– Löysin roskiksesta Kivinokan mökille juuri sellaisen viisikymmentälukulaisen puutarhakeinun, jota olen etsinyt. Ja sitten heti pian perään löysin roskiksesta juuri sellaisen puutarhapyödän, jota olen yrittänyt käytettynä etsiä! Roskiksesta löytyi myös tiskipöytä sekä ritilöitä söpöt pikkutikkaat ulkotiskauspisteen perustamista varten.

– Leikkasin puolisolle ns. koronatukan, eli vedin koneella pään melkein klaniksi.

– Metsästin nettikirppareilta mökin astiaston valmiiksi. Ah, se on ihana!

– Pohjanmaalta kotoisin olevana olin taas ihmeissäni, kun laulunsanat heräsivät henkiin. Eli toisin sanoen valkovuokot puskivat maasta ja mustarastaat alkoivat laulaa. Kuuntelin haltioituneena myös satakielen lurittelua.

– Joogasin ja juoksin, mutta huomasin että kaikkeen kivaan vaan ei ole aikaa yhtä paljon. Ei voi esimerkiksi samaan aikaan kuopsuttaa kasvimaata ja joogata. Jännä.

– Kuukaudessa beigesävyinen maailma muuttui kreisiksi nenvihreänä loistavaksi vehreydeksi, joka näyttää ihan siltä kuin luonto olisi vetänyt kuvankäsittelyn kanssa ihan överiksi. Taivaskin oli välillä niin sininen, että editoin sitä vähemmän siniseksi, että se ei olisi näyttänyt feikiltä, hah!

– Pesin kyttilänjalat ja tuikkukipot pois ja hyllynperälle. Kyllähän ne sieltä saa koleisiin kesäiltoihin kaivettua, mutta luulenpa, että syksyllä nähdään!

– Luin tai kuuntelin neljä kirjaa, joista niteet saatu arvostelukappaleina: Elizabeth Stoutin Olive Kitteridgen, Aino Vähäpesolan Onnenkissan, Caroline Criadoperezin Näkymättömät naiset ja Sayaka Muratan Lähikaupan naisen. Niiden arvostelut löytyvät Lähiömutsin IG:n Luettua 2020-kokokohtapallerosta.

– Lapsuudenkotini laitettiin myyntiin.

– Vaihdoin vaatehuoneen naulakkoon pellavamekot ja muut kesävermeet ja vein talvivaatteet varastoon.

– Kävin melomassa Vanhankaupunginlahdella. (Mökki)naapurit hankkivat Kivinokkaan kajakit, ja minäkin saan osani siitä onnesta!

– Vietin äitienpäivän vähän väsyneenä äitinä.

– Mökkiremontti on edennyt vaiheeseen, jossa on laitettu jo lattialistoja paikoilleen, asennettu takkaan hormia ja pötkötelty sängyksi muuttuvalla sohvalla. Palaan näihin kaikkiin pian!

– Itkin kaipaustani festareille.

– Aloitettiin uusi normaali eristysajan jälkeen, ja lapset palasivat kouluun ja päiväkotiin. Me revimme puolison kanssa etälukkarin seinältä, ja minä matkustin ensimmäistä kertaa metrolla sitten maaliskuun alun.

– Olin kuvattavana Kodin Kuvalehden tyylijuttuun. Annoin haastattelun haaveilun merkityksestä Kotivinkkiin. Sanoin ”hauskaa, sopii kyllä” Deko-lehden ehdotukselle tulla kylään pikkumökillemme juttua tekemään.

– Vedin Partioaitan virtuaalisen Klubi-illan lapsiperheen retkeilystä. Sain kuulijoilta illasta keskiarvo-arvosanaksi yli ysin. Tulin siitä hurjan iloiseksi ja ylpeäksi!

– Leivottiin lasten kanssa kesän ensimmäinen raparperipiirakka. Toisen pellillisen kannoin mehukannun kanssa pihalle, ja pian oli naapureillakin suut makiana.  

– Ikkunalaudat muuttuivat viheriöiväksi viidakoksi, kun minttua lukuun ottamatta kaikki esikasvatukseen kylvävämme siemenet itivät.

– Palstalla mansikat kukkivat, minkä jälkeen palsta hyrähti kasvamaan siihen malliin, että en ole meinannut pysyä perässä sen havainnoinnissa ja taltioinnissa.

– Tungin päätäni kukkiviin tuomipuihin, eikä sen tuoksun ihanuus ja merkityksellisyys ollut tänäkään vuonna yhtään hälvennyt.

– Hain kesäkukat, mutta en istuttanut niitä kaikkia vielä.

– Ei enää niin keltanokka luovutti keltanokkalippiksensä mun lenkkilippikseksi.

– Oli paljon kesän ekoja kertoja: ensimmäiset torikojun marja- ja vihannesostokset, ekan kerran munkilla Maijan Kahvilassa Kivinokassa, ekat (ruotsalaiset) uudet perunat, ekat auringorasvaiset hiet, eka rantapäivä, eka KESÄuinti, eka ukkonen.

– Osallistuin Veera Jussilan järjestämään SEO-koulutukseen – asia, jonka osaamista on pitänyt päivittää, mutta nyt vihdoin!

– Kävin puolison kanssa treffeillä ekaa kertaa sitten tammikuun. Se oli i-ha-naa.

– Sain Unelmahommissa-kirjan myyntiluvut vuodelta 2019. Sitä on myyty yli 1000 kappaletta, mikä on vallan kivasti, kun kyseessä on kuitenkin vanha kirja ja sen kolmas myyntivuosi! Eniten kirjaa oli nautiskeltu äänikirjapalveluissa. Ensi vuonna tulevat sitten tiedot sarjan uusimman, Unelmaduunarin tilipäivä -kirjan myynneistä.

– Vietettiin minimuotoisesti naapuriperheiden kanssa koululaisten kevätjuhlia pihalla. Herkkuja, voikukkaseppeleet ja koulun tekemä kevätjuhlavideo puhelimen pieneltä näytöltä. Liikkistä!

– Tulin totaalisen yllätetyksi ja päädyin viettämään ystävien kanssa toukokuun viimeisen viikonlopun Porvoossa. Mikä hykerryttävän ihana palanen normaaliutta yhdistettynä reissun spesiaalisuuteen!

Jaa