Kaupallinen yhteistyö: Prisma Hertsi ja Asennemedia

En ole käynyt kahdeksaan viikkoon ruokaostoksilla. Ajatuskin on ihan absurdi, mutta tällaisia aikoja nyt elämme. Puoliso, joka ei voi tehdä töitään etänä, on hoitanut kerran viikossa ruokakauppaostoksemme. Näin olemme pyrkineet omalta osaltamme minimoimaan ihmiskontaktit ja turhat pyöriskelyt julkisissa tiloissa – vaikka se täällä kaupungissa asuessa välillä melkoisen hankalaa onkin.

Nyt otimme käyttöön lomilta tutun kauppareissuhelpottajan, minkä ansiosta puolisonkaan ei tarvinnut lähteä kauppaan. Me nimittäin fillaroimme tänne Herttoniemeen avautuneen Prisma Hertsin noutopisteelle ja haimme netistä tilaamamme ruuat valmiiksi keräiltynä. Varsinainen kauppareissu – koko viikon tarpeineen – oli hoidettu alle vartissa, kun laskee pyöräilymatkatkin mukaan!

Meille ruuan nettikauppa on tosiaan tuttu juttu tätä ennen vain reissuilta Helsingin ulkopuolelle. Silloin on ollut superkätevää, kun on voinut miettiä lomareissun menun etukäteen valmiiksi ja tilata ruuat lomapaikkakunnan kauppaan valmiiksi keräiltynä. Silloin ei ole tarvinnut mennä lasten kanssa sekoilemaan vieraan kaupan hyllyjen väliin.

Näin tehtiin viimeksi helmikuun Lapin-mökkireissulla, kun tilattiin koko yhdeksänhenkisen reissuköörimme viikon sapuskat valmiiksi keräiltynä odottamaan yöjunamme saapumista Lappiin.

Arjessa en ole tätä ennen kokenut noutopalvelulle niin suurta tarvetta, että sitä olisin kokeillut – vaikka te olettekin monet kerrat kommenteissa vinkanneet, että ruokien tilaaminen netistä on monilla teillä yksi olennaisista lapsiperhe-elon leppoistajista. Mutta nyt sitten vähän pakon edessä päädyttiin tilaamaan arkiruuat netistä mekin.

Ruuan verkkokaupassa on ollut poikkeusajassa ruuhkaa, ymmärrettävästi, mutta nyt tilanne alkaa hiljalleen tasaantua ja kotiinkuljetus- sekä noutoaikoja alkaa olla saatavilla paremmin. Ja tulipa se todettua nyt itsekin, että tässä noutopalvelussa on todentotta kyllä puolensa, varmasti ihan normaalissakin arjessa.

Ensinnäkin se säästää aikaa ja aivokapasiteettia. Prisman ruuan verkkokaupan sivulle voi tallentaa kauppalistoja, mikä on mahtavaa. Meillä ainakin ruokaostokset näyttävät melkoisen samalta viikosta toiseen, mitä nyt hedelmät ja vihannekset päivittyvät kulloisenkin kauden mukaan. Toisin sanoen voin napata vanhan ostoslistani ja vähän vain muokkailla sitä; vaihtaa varastokaalin varhaiskaaliin, naksauttaa astianpesuaineen pois sekä lisätä mustapippurin ja niin edelleen.

Lisäksi olen onnessani siitä, että automarketin monipuolinen anti on näin helposti myös autottoman saatavilla. Sain naputella ostoskoriin kaikkea osterivinokkaista luonnonkosmetiikan suihkusaippuaan ja kotimaisista marjasekoituksista puiseen juuresharjaan. Myös kasvisproteiinituotteita ja kaikkea vähän spessumpaa sai siinä samalla kuin täydensin kauramaitovarastoja. Ja jos jotain unohtui, ei tarvinnut palata kaupan toiseen päähän, vaan homma hoitui naksautuksella. Maksu hoidettiin netissä sekin.

Noutoslotti on parin tunnin mittainen, mikä tuntui mukavan väljältä kaltaiselleni tiukkojen aikatauluraamien kammoajalle. Prisma Hertsin noutopiste täällä Herttoniemessä sijaitsee parkkihallissa, jonne siis kurvasin kaurapuurolla ja sähköllä käyvällä perhefarmarillamme. Naputtelin noutopisteen ruutuun tekstiviestillä saamani noutokoodin, joka avasi ne kylmä- ja pakkaskaapit, joissa minun tilaukseni olivat laatikoissa. Ja juu, tiedän, kevättäpinöissäni unohdin kokonaan hanskat, vaikka laitoin ne eteisenpöydälle valmiiksi odottamaan.

Siitä sitten nostelin suitsait ostokset laatikon kyytiin ja huristelin kotia kohden. Kikatutti koko asian omituisuus ja omituisuuteen kätkeytyvä arkinen ihanuus; uusi lähikauppa, jossa en ole olosuhteiden takia koskaan vielä käynyt, mutta jonka antimia minulla oli nyt koko pyörän tavaraloota pullollaan.

Jaa