On onni, että ostimme pikkuisen Kivinokan kesämajamme loppukesästä. Uuteen kauteen on vielä aikaa, eikä tule tehtyä hätiköityjä ratkaisuja mökin remointoinnin ja rymsteerauksen kanssa.
Kaikki suunnitelmat ovat vielä levällään, mutta olennaisin on uuden tulisijan hankkiminen, hormin parantelu ja luultavammin koko tulisijan siirtäminen, mistä kerroinkin jo aikaisemmin. Kävimme nyt viikonloppuna mökillä ystäväperheen kanssa ja koitimme taas laittaa kaikenlaisen mahdollisen kikkailun jälkeen tulet vanhaan puuhellaan. Mökki muuttuu savusaunaksi, teki mitä teki, joten kaikki pähkäilyt vanhan tulisijan säilyttämisestä on nyt todettu mahdottomiksi, jos ja kun tahdomme mökin ympärivuotiseen käyttöön.
Toinen olennaisimmista mietittävistä asioista juuri nyt on nukkumisjärjestely. Mökin entiset omistajat eivät ole yöpyneet mökillä, mutta me ehdottomasti aiomme. Mökillä nyt oleva vedettävä laveri ei ainakaan yksinään riitä nelihenkiselle perheellemme, vaikka kuinka olemme tottuneet nukkumaan tiiviisti teltassa. Alkuun mietimme jopa pientä parvea, kuten tässä kuvassa, mutta sellainen tukkisi tilaa liikaa, jos edes mahtuisi pikkuruiseen mökkiin lainkaan. Myös seinälle taitettava yläpunkka yhdistettynä vedettävään laveriin voisi hyvinkin olla mahdollinen, jos sellainen saataisiin nätisti sopimaan.
Vaikka vedettävä laveri on söpö ja mökin rakennusajan henkeen sopiva, mietin myös, olisiko sänkyrakennelma hyvä rakentaa kiinteäksi, jolloin jokainen sentti tulisi hyödynnettyä esimerkiksi makuusijojen alla olevina säilytystiloina. Oli tuleva unipaikka minkälainen vain, päivisin se tulee muuttumaan sohvaksi.
Olen miettinyt myös väliseinien purkua, mutta en tiedä, rikkoisiko se alkuperäistä 50-luvun ilmettä liikaa tai onko väliseinä kantava. Yhtenäinen tila kuitenkin toisi lisää mahdollisuuksia järjestää pikiriikkinen mökki toimivaksi, sillä nyt pieni porstua tuntuu vähän hukkatilalta. Samalla saataisiin koko mökkiin lisää valoa, sillä porstuan seinät ovat kauttaaltaan ikkunaa, kun kammarin puolella kaksi ikkunaa. Väliseinän molemmin puolin on myös pienet akkunat.
Yksi vaihtoehto olisi myös jättää paikoilleen ikkunallinen väliseinä siinä päädyssä, josta mökkiin tullaan sisään ja järjestää siinä nyt olevan keittopisteen tilalle ikään kuin eteinen, ja poistaa toinen ikkunallinen seinä sekä ovi ja järjestää siihen päätyyn tila pöydälle ja kamiinalle. Samalla voitaisiin vaihtaa porstuan puolen muoviset laminaatit johonkin aitopuiseen materiaaliin tai vaikka laattaan.
Sisään tarvitsisi miettiä jonkinlainen pöytä – vaikka tosiaan tulemmekin varmasti kattamaan ruuan ulos aina kuin mahdollista. Tahdomme kuitenkin pöydän lautapelien pelailulle, sadepäivien aterioille ja minun satunnaiselle työskentelylleni. Se voisi hyvinkin olla vanha klaffipöytä tai vaikka puusepällä teetetty ja seinää vasten taittuva pöytä, kuten kotimme lastenhuoneessa. Tuoleina luultavasti pinottavat jakkarat toimisivat parhaiten.
Ajatuksena on siirtää keittopiste kammarin puolelle, samalla kun siitä suunniteltaisiin toimivampi ja tilavampi – sen verran, mitä 12 neliössä mahdollista on. Myös jätejärjestelylle pitäisi saada paikkansa, samaten kuin pitäisi pohtia sähköttömän mökin kylmäsäilytys. Entisen omistajat ovat lähinnä keittäneet mökillä kahvit, mutta meillä on tarkoitus kokata siellä neljän hengen perheen ja mökillä vierailevien ystävien ateriat. Kesäisin suurin osa näistä toimista tapahtuu varmasti ulkona, mutta kyllä köökille pitää olla paikkansa myös sisätiloissa.
Mökin sisätilojen seiniä en ole ehtinyt vielä miettiä sen kummemmin. Joku 50-lukulainen ja hengittävästä materiaalista valmistettu tapetti voisi olla ihana, mutta miten se toimii talvisin kylmänä olevassa mökissä? Ehkä jopa ihan vain valkoinen kalkkimaali tai muu vastaava hengittävä maali seinissä ja katossa voisi pienessä mökissä toimia ja hämätä lisää tilantuntua. Väriä kun varmasti tulee muusta sisustuksesta. Se näyttäisi myös hyvältä mäntylattian kaverina.
Hankittavana olisi myös ainakin petivaatteet täkeistä lakanoihin ja patjoista tyynyihin, kunhan sänkyjärjestelyt on ensin selvitetty. Samaten tarvitaan pimennysverhot ja muita verhoja. Jonkinlaisia mattojakin olemme vailla, kuten myös vilttejä. En oikein vielä osaa pitää silmiä kirppareilla auki näiden suhteen, kun en tiedä, mitä haemme. Mutta kirpparilta mökille on jo löytynyt Sorsakosken aterimia, vanhoja juomalaseja, kori sekä puinen vakka säilytykseen, Finelin kattila, lyhtyjä ja vanha emalinen pesuvati astianpesua varten.
Pihalle on tarkoitus ensi kevään aikana rakentaa isompi terassi, sillä nykyinen on pienempi kuin Kivinokan sääntöjen mukaan saisi olla. Pohdimme myös terassin siirtämistä mökin päätyyn, josta on merinäköalat. Samalla terassin yhteyteen rakennetaan astianpesupaikka. Mökkiin ei tule vettä, mutta yksi Kivinokan kesävesipisteistä sijaitsee ihan mökkimme lähellä.
Myös kasaan taittuva, puinen ja vähintään neljän hengen ulkopöytä tuoleineen on etsinnässä. Tai miksipä se ei voisi aina olla paikoillaan, joten liekö taittuvuus tarpeen. Nyt pöytänä on toiminut palstalta mökille talvisäilöön tuotu pöytä. Mielessä pyörivät myös erinäiset ajan patinoimat rottinkituolit, joihin unohtua lukemaan paksuja romaaneja. Riippumatto mökillä oli valmiina, mutta vähän harmittelen, että joskus pari vuotta sitten ehdin jo luopua kesämajaunelmista ja menin myymään muinoin kirpparilta löytämäni maailman hienoimman Huvikumpu-henkisen riippumaton.
Tulevan kesän hommia on myös mökin maalaaminen ulkoa, sillä maali on alkanut rapistua. Kivinokan mökkien värisävyt ovat määriteltyjä, ja vaikka uuteen mökkiin olisin luultavasti valinnut jonkun kirkkaamman värin, tumman syvä punamulta tuntuu ainakin nyt hyvältä ratkaisulta. Punamullan huono puoli on se, että väri tarttuu, jos ja kun siihen koskee. Lapset ehtivätkin saada itsensä ihan punaiseksi joka kerta mökillä ollessamme. Onneksi maali lähtee pesussa. Luulen myös, että hengittävä maalivalinta on yksi syy, miksi mökki on pysynyt niin hyvässä kunnossa.
Lisäksi haaveenamme olisi hankkia mökin katolle aurinkokenno tai pari. Sellainen on esimerkiksi naapurimökissä, jossa auringolla toimii jääkaappi sekä muutama valo. Nykyään mökillämme ei ole mitään kylmäsäilytystilaa sen kummemmin kuin valojakaan.
En ole syksyn kiireiden takia antanut itselleni lupaa hurahtaa pikkumökin remontointihaaveisiin ja -suunnitelmiin, joten en oikein edes tiedä, mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon. Mutta ai että tällaiset projektit saavat minut hyrräämään innostuksesta jo näin etukäteen!
Kiva seurata teidän mökkiprojektia! Toimisiko makuutilana kaksi esim 120cm runkopatjasänkyä, jotka laittaisi L-muotoon taka- ja sivuseinille? Ja mun korvaan kuulostaisi hyvältä purkaa puolet tuosta väliseinästä ja laittaa ikkunalliseen tilaan ruokapöytä, mukava katsella ulos kun syö tai tekee töitä. Ja kamina/puuhella puoliväliin makuu- ja ruokailutilaa, riittää lämpöä molempiin. Tai jotain sinne päin 😀
Tuollstasta sängyistä tehtävää divaaniakin on mietitty. Saas nähdä, miten lopulta sohvista makuupaikoiksi ja takaisin muuttuva systeemi rakennetaan. Meistäkin tuntuu, että yhden väliseinän purkaminen olisi hyvä, jos se vain on mahdollista kantavuuden kannalta. Saisi tuon porstuan paremmin käyttöön, kun nyt siinä on hukkatilaa, mikä pienen pienessä mökissä on erityishölmöä 🙂 Voi että, niin kutkuttava ajatus, että joskus tässä pian saataisiin ekan kerran laittaa oman pikkumökin kamiinan tuli lämmittämään ja tuomaan tunnelmaa <3
Oi mikä ihana projekti <3 Tosiaan ehkä hyvä, että teillä on koko pitkä talvi aikaa hautoa remppasuunnitelmia. Tuosta tulee käsissänne varmasti aivan ihana <3
Eikö ole ihana projekti! Tuo pienen pieni mökkipahanen on nyt jo niin rakas, että ihan itkettää <3 On tosiaan hyvä, että tässä on koko talvi aikaa pyöritellä suunnitelmia ja käydä mökillä fiilistelemässä, kunnes keväällä sitten viimeistään aletaan rymsteerata ja rempata.
Hyvältä kuulostaa!
Pienenä huomiona, että jos haluatte tulisijan avulla lämmittää mökkä talvella, voi olla, että väliseinä kannattaa jättää paikalleen: ikkunoiden (ehkä vielä yksilasisten sellaisten?) kautta lämpöhäviö on melko suuri. Voi myös olla kätevää, jos mökissä on kaksi erilämpöistä tilaa: esim. ruuat säilyvät vähän paremmin viileässä porstuassa.
Totta, ehkä senkin takia mökissä on kaksi erillistä tilaa, että tupa on ollut helpompi pitää lämpimänä. Porstuan puolella olevat ikkunat ovat tosiaan yksilasiset. Viileätä tilaa emme sinällään tule kaipaamaan noin isoa tilaa, sillä joka tapauksessa kesäksi jonkinlainen kylmäkaappiratkaisu on ajatuksissa kehitettävä. Paljon pohdittavaa! 🙂
Minulle tuli kanssa mieleen että jos ympärivuotiseen käyttöön tahtoo niin väliseinän purki voi olla huono ajatus. Juurikin lämpöhukan takia ja se että jos pakkasella tulee ulkoa sisälle niin kylmä tuulahdus pyyhkäisee suoraan läpi koko mökin (esim. yöllä joku käy huussissa tms.).
Niin, hitsiläinen, tottahan se on. Ja sitten samalla on ihan järjetöntä, miten paljon tavallaan hukkatilaa porstua vie. Ehkä siihen voisi rakentaa jonkun ilmeeltään kevyen tuulikaapin tms. Niin että edes toinen puoli porsuasta saataisiin yhdistettyä kammariin. Saas nähdä!
Muistelen, että Kotoisa-ohjelmassa uusittiin tämmöinen pikkumökki. Siitä voisi saada vinkkejä tilasuunnitteluun, jos jakso vielä löytyy jostain.
Iso kiitos vinkistä! Sellainen jakso näemmä vielä löytyy katsottavaksi, pitää vain luoda tunnukset palveluun. Hyvä hyvä, katsotaan se puolison kanssa inspiraatioksi!
Oi, ihana lukea teidän mökkijuttuja. Meillä ollaan haaveiltu mökistä yli kymmenen vuotta, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Viime viikolla meistä sitten tuli mökkiläisiä, eli eletään samaa suunnittelun ja fiilistelyn sekä ilon ja onnen aikaa.
Onnea tuoreille mökkiläisille! Tämä vaihe on kyllä ihanan kutkuttava. Ja voi vitjat, miten ihanaa mökillä tulee vielä olemaan. Vaikka siellä nyt tulee savut sisälle ja itse mökkiä ei juuri voi käyttää mitenkään järkevästi, silti pelkät piipahdukset mökillä saavat minut sellaisen kokonaisvaltaisen onnihykerryksen valtaan että <3
Miehen perheen sähköttömällä mökillä pieni jääkaappi ja hella toimivat kaasulla. Aurinko sähköllä saa sitten vähän valoja päälle ja kännyköihin virtaa tai radioon musiikkia.
Onnea uuden ihanan mökin johdosta ja toivottavasti löydätte teille sopivat ratkaisut.
Kaasulla taitaa tosiaan monien sähköttömien mökkien pikkuiset jääkaapit toimia. Nyt mökissämme oleva hella toimii myös kaasulla. Muutama valo olisi kyllä kätevä päivien pimentyessä, enkä oikein hahmota, miten kaikkea esimerkiksi yhdellä aurinkopaneelilla saa pyörimään.
Isäni mökillä on yksi aurinkopaneli jolla pyörii käsittääkseni pieni jääkaappi (on myös kaasukaappi joka ostettiin ennen sähköjen laittoia), kaikki mökin valot (isompi kuin teidän, tupa, alkovi ja iso parvi) ja telkkari. Lisäksi vielä latautuu kännykkäkin.
Oho! Onpas kiva kuulla kokemusta, että yhdellä paneelilla saa periaatteessa koko mökin sähköt toimimaan. Kesällä niitä valojakaan ei edes tarvita kuin harvakseltaan, ja televisiota ei ole. Hyvä hyvä!
Meillä on sähkötön mökki. Hella ja jääkaappi toimii kaasulla. Pihalla on kaasugrilli jolla lähes kaikki kesän ruuat valmistetaan. Aurinkosähköllä toimii valaistus, puhelinlaturit ja tv.
Kaasu tosiaan taitaa olla se yleisin ns. virtalähde sähköttömillä mökeillä 🙂 Hella toimii nyt kaasulla, mutta tulevan jääkaapin ja mahdollisten muutamien valojen voimalähde pitää sitten pohtia. Ja niin, kai siihen puhelimeenkin olisi ihan hyvä silloin tällöin saada vähän lisää virtaa.
Onnea mökkiläisille! Meidän 12m2 pikkumökissä oli takaseinällä sohvasänky aikuisille ja sen yläpuolella lapselle 60*250 punkka. Se olikin mökin ehdoton lapsihitti. Teidän korkeus näyttäisi riittävän tähän, lapset kiipeävät ihmeen pieniin tiloihin. Voisiko molemmat lapset nukkua vähän leveämmässä punkassa jalat vastakkain/limittäin? Siirtäisin takan lähemmäksi mökin etuosaa.
Yhdessä mökissä olen ihaillut porstuan ikkunaseinällä oleva pitkää tiskiä, jossa on kiva laittaa ruokaa valossa. Jollei halua purkaa porstuan ja huoneen välistä seinää, esim. oven vaihto lasiseen tai ikkunoiden suurentaminen voisi auttaa. Seinä ei näytä kantavalta.
Meillä oli kaasujääkaappi, mutta sen ongelma on kalleus. Jos asennatte sähköpaneelit, laitatte varmaan sisään myös pistokkeet, johon pienen jääkaapin voi kytkeä. Purjehdusreissuilla on tosin pärjätty parikin päivää kylmälaukulla ja kylmäkalleilla. Sitten kauppaan uudestaan.
Onko teillä yleisövessa lähellä? Meilla suurin ongelma itselle, lapselle ja vieraille oli puuttuva puucee, kun mökit aivan vierekkäin. Miten saisi esim. kemiallisen käymälän mökin taakse pieneen lisäkoppiin, jos varastokaappien tekeminen rakennuksen ulkokuoreen on sallittua? Muutenkin varastokaapit tarpeen kaasupullojen jne. säilytykseen.
Hyviä ideoita kiitos! Meidän mökki on huonekorkeudeltaan sen verran matala, että ainakaan takaseinälle punkka ei oikein mahdu – en tosin ole arkkitehti 😀
Mä olen myös katsellut niitä sellaisia pitkiä keittiötasoja ikkunaseinällä, mutta tässä meidän mökissä ikkunat ulottuvat niin alas, että oikealla korkeudella oleva keittiötaso peittäisi sen hölmösti. Mutta jotenkin nuo ikkunat ja niistä tuleva valo olisi saatava parempaan käyttöön. Nyt sekä ikkunoiden kauneus, maisemat että valo menevät vähän hukkaan, kun porstuan ja tuvan välissä on seinä.
En ole yhtään katsellut kaasujääkaappien hintoja, mutta juu, jos ne ovat kalliita ja joka tapauksessa on aikeissa hankkia aurinkopaneeli, eiköhän jääkaapin saa auringolla pöyrimään. Me ollaan myös retkillä elelty pisimmillään kolmisen päivää ilman jääkaappia (eikä syöden mitään kuivattua erämuonaa, vaan ihan tavallista ruokaa), kun on suunnitellut ruuat sitä mukaa ja haudannut kylmää vaativat ruuat maahan. Nyt kuitenkin huokuttaisi tehdä mökkiolosuhteista vähän vaivattomamat.
Meidän mökin lähellä on puuceeet ovat niin näppärän lähellä, että sitä ei tarvitse murehtia. Mutta käsittääkseni jotkut mökkiläiset ovat just rakentaneet jonkinlaisen käymäläsysteemin mökkiensä kyljissä oleviin varastoihin. Meidän varasto (näkyy ekassa kuvassa) on ihan varastokäytössä.
Kätevät voisi olla myös sohvasängyt tai laverit joiden alle laatikkoon saa periaatteet päiväksi. Ostin just kotiin levitettävän Notte laverivuodesohvan. (Kiteen huonekalutehdas) se on vähän retromuotoiltu, siro sohvana mut 140cm leveä petinä.
Mulle tuli kans mieleen et porstua on varmasti kätevä lämpöhukkaa ehkäisemään ja samaten vähentää hiekan kantautumista kammariin.
Asumme kesän kaikki vapaat pienessä purjeveneessä ja meillä vaatteet on säilötty ja pakattu sellaisiin kaupan kesto-ostoskasseihin. Jokaisella on oma värinsä niin vaatteet löytyy helpommin. Kassit nostellaan koukkuihin seinille niin kaiken vähän tilan saa hyötykäyttöön eikä tavaraa pyöri tasoilla niin paljon.
Kokoontaittuvat pöydät on myös käteviä pienissä tiloissa.
En tiedä saako tuollaisilla alueilla laittaa katettua terassia ja sinne takkaa/kaminaa, mutta tuttujen mökillä on ulko- ja sisätakka samassa? hormissa. Terassikausi jatkuu pidemmälle kun voi lämmitellä takan lämmössä.
Kiva kuullal ideoita purjeveneilöijöiltä, kiitos!
Meillä onkin just Kiteen Notte-parisänky, ja sen muotokieli, kotimaisuus ja laatu on mieleen 🙂 Luulen kuitenkin, että kiinteä ratkaisu nukkumiseen saisi kaiken hukkatilan käyttöön. Mutta saas nähdä!
Katettua terassia Kivinokkaan ei saa tehdä. Ulkotakka olisi kyllä hurjan tunnelmallinen ja pidentäisi terassikautta 🙂
Pakko lisätä et:Kätevää mökkioloissa onkin laittaa periaatteet päiväksi laatikkoon sängyn alle mut petivaatteita tarkoitin, heh.
:DDDD Periaatteet ja kaikki piiloon ja pois, kun mökille lähdetään!
Oma kokemus punamultamaalista on, että se tarttuu ns. Vanhana eli silloin se onkin aika uusia. Meillä maalattiin mökin sauna kolme vuotta sitten itse keitetyllä punamullalla eikä tartu vaatteisiin/käsiin vaikka lapset pyörii ja hyörii seinissä kiinni (3 lasta, kaikki alle 8v). Punamullan sävyjä on myös muutamia, eri kirkkaudella. Kaupan maalien kanssa kannattaa olla tarkkana, kuulemma kaupan punamultamaaleista jotkut sisältävät lateksia.
https://www.perinnemestari.fi/kunnostaminen/artikkelit/keittomaali-puna-ja-keltamulta
Aijjaa, no onpas hyvä tietää kokemuksia! Kaupan punamultamaalien lateksivaarasta olenkin kuullut. En yhtään tiedä, osattaisiinko keitellä maalit itse. Ainakin nyt tuntuu, että mieluummin luottaisin ammattilaisiin sen kanssa, mutta pitää olla tosiaan tarkkana, mitä maalia hankkii.
Maalin keittoon löytyy netistä hyviä ohjeita ja on hyvät mahdollisuudet onnistua ihan ensiyrittämällä 🙂 Suosittelisin kyllä kokeilemaan jos vaan yhtään riittää mielenkiinto.
Mökki on seissyt hyvin noinkin aika pitkään niin jos nyt heti ensi kesänä ei vielä ehdi niin voi varmasti jättää seuraavaankin.
Joo, niin katselin, että ohjeita löytyy. Mielenkiintoa kyllä löytyy, että ehkäpä aletaan keittopuuhiin!
Hei! Asuimme kymmenen vuotta punamultamaalilla maalatussa mökissä. Sinä aikana maalasimme mökin kerran. Punamultamaalin voi tehdä itse myös ilman keittämistä. Helpompaa! Sekoitetaan rasvatonta maitoa, sementtiä ja punamultajauhetta. Tarkkoja suhteita en osaa nyt valitettavasti sanoa. Punamultamaali on kyllä mahtava maali, kun sitä ei aikojen saatossa tarvitse rapsutella pois ennen uutta maalaamista. Suosittelen!
Kiitos vinkistä! Me olla yhtään vielä ehditty perehtyä punamultamaaliin, mutta enpä ollut tajunnut, että vanhaa punamultaa ei tarvitse rapsutella pois ennen maalaamista. Kuulostaapa ihanan vaivattomalta!
Tuli, mieleen, että petivaatteiden päiväsäilytykseen voisi hyödyntää tätä ohjetta: http://www.kototeko.fi/2019/05/peittopiilot-nayttavaa-ja-katevaa.html?m=1#more
Innolla odotan lisää mökkipostauksia
Tuohan on näppärä! Kiitos vinkistä, siitä on varmasti iloa mun lisäksi myös muille 🙂
Vilteistä: meillä on laatikkopyörän matkustajille varattuna puolalainen ylijäämähuopa. Paksu, iso ja lämmin kuin mikä, eikö turhan kallis. Sopiva etenkin ulkokäyttöön, kun on melko karkea. https://www.varusteleka.fi/fi/product/puolalainen-villahuopa-paksu-ylijaama/16746
Laatikkopyöräilevällä ystäväperheellä on tuo sama juuri samassa käyttötarkoituksessa 🙂 Pitää tarvittaessa vesisadettakin, koitettu on 😀 Mä rakastan sellaisia vanhhoja painavia villavilttejä, joita kirppareilla tulee vastaan silloin tällöin <3
Meidän sähköttömälle talvikylmälle mökille laitettiin paperitapetti (ihana kiurujen yö keltaisena) 2016, eikä ainakaan vielä ole mitään tuhoa nähtävillä. Jääkaappi ja liesi toimii kaasulla. Facebookin purkutavarakirppis-ryhmässä näkee välillä aivan ihania pikku kaminoita ja muita tulisijoja, jotka mielelläni kotiuttaisin kaikki. (Ja vaarallisen paljon myös vanhoja ikkunoita, ovia, keittiönkaappeja ja muuta söpöä, jotka alkaa remonttia suunnittelevan mieltä kutkuttaa).
Hyvä kuulla kokemuksia paperitapetista! Me mietittiin aikoinaan oman kodin makkariin Kiurujen yötä tummansinisenä, mutta päädyttiin sitten toiseen ratkaisuun. Mutta Kiurujen yö on jäänyt haaveisiin, ja mökillä keltainen on varmasti aivan ihana!
Erihyvä vinkki tuo purkutavarakirppis, kiitos!
Vilkuilepa erilaisia asuntoautojen suhvasänkyratkaisuja. Sohvat kiertävät U:n muodossa takaseinällä ja keskellä on pöytä. Sohvat saa illalla käännettyä niin että pöytä katoaa sohvien alle ja koko takaseinustasta tulee leveä sänky.
En tiedä onko tuollaista mahdollista toteuttaa mökille. Tai no varmasti on, mutta millaiseen hintaan. Mutta löytyisikö sieltä inspiraatiota?
Joo, se on hyvä vinkki! Asuntoautot, asuntovaunut ja purjeveneet kun ovat monesti vielä pienempiä kuin meidän mökki, joten ideoita sieltä löytyy varmasti.
Heippa, meillä alkamassa samankaltainen projekti kesän lopulla, ja mietittävää riittää. Millä tavalla ratkaisitte tuon kylmäsäilytyksen?