Minityyppimme rakastaa puisia nuppipalapelejä. Niiden säilytys järkevästi vaatii kuitenkin hitusen kikkailua. Koska nuppipalapelit eivät useimmiten ole laatikoissa, niitä ei leikkien jälkeen saa hyllylle kätevästi ojoon. Irtonaisina seilaavat palat taas eksyvät jääkaapin alle ja sohvan taa sekä sekoittuvat muiden palapelien palojen kanssa.
Mä olenkin sujauttanut palapelit isoihin Minigrip-pusseihin. Vaikka niistä näkee kätevästi, mitä sisällä on, rumia ne ovat. Etenkin kun muovi alkaa repsottaa reunoista ja pussin suljettava reuna ei enää käytön jäljiltä toimi, kuten meillä. Kestikin ihmeen kauan tajuta, että ratkaisu tähän pulmaan annettiin jo koulun ensimmäisillä käsityötunneilla, kun ompelukoneeseen alettiin tehdä tuttavuutta: nauhalla suljettavat kangaspussit!

Ja näin palapelit saavat omat supersimppelisti ommeltavat kankaiset pussukkansa: tarvitset jämäpalakankaita, kanttinauhaa tai jotain pitkää rusetiksi taipuvaa narua, ompelulankaa ja ompelukoneen. Mä suristelin kaikki mahdolliset saumat saumurilla, sillä ompelukoneeni vetelee viimeisiään ja saumurilla nyt muutenkin tulee nätimmät saumat.

Leikkaa palapeliä kaavana käyttäen kankaasta kaksi palasta. Yläreunaan leikkaa kuitenkin apauttiarallaa 10 senttiä ylimääräistä kangasta, jotta nauhakujalle jää tilaa. Lisää myös muihin reunoihin reilusti saumavaraa. Pussin on hyvä olla löysä, jotta lapsi saa itse helposti otettua palapelin pussista ja laitettua sen sinne myös takaisin.

Huolittele reunat. Jos tahdot, ompele toiseen kangaspalaseen kiinni neliönmallinen muovipala, jonka jätät yhdeltä sivultaan auki. Mä sujautin muovitaskuun palapelistä printtaamani kuvan, jotta oikea palapelipussukka löytyy helposti. Muovina käytin niistä tarpeettomiksi käyneistä Minigrip-pusseista leikkaamiani paloja.

Laita kangaspalat oikeat puolet vastakkain. Ompele ne kiinni toisiinsa kolmelta sivulta. Aukijääneelle sivulle muodostuu suuaukko. Taita suuakon kangas ensin kerran noin sentin matkalta ja sitten vielä kerran noin parin sentin matkalta nurjalle puolelle ja kiinnitä nuppineuloin. Ensimmäinen taitos piilottaa ruman reunan ja toinen taitos muodostaa nauhakujan. Ompele pussin suuaukon ympäri ommel ja muista jättää saumaan noin 1,5 sentin pujotusaukko nauhaa varten.

Käännä pussi. Pujota kanttinauha nauhakujaan käyttäen tarvittaessa apuna kanavaneulaa. Sujauta palapeli pussukkaansa ja sido vielä komia rusetti pussinsuulle. Kas noin!

Jaa