Kaupallinen yhteistyö: Freska, postaus sisältää alekoodin

Elokuun yllä leijunut nimeämätön voimalähde on syksyn edetessä alkanut köhiä ja brakata. Arki on hyvää, mutta sitä ovat alkaneet tahmata sellaiset pirulaiset kuin ahdistava kiire, aivotoimintaa hidastava räkä ja väsymys, joka ei taitu vaikka nukunkin tarpeeksi. Kaikki arjenhallintakeinot onkin taas tehostettu, ja palaan näihin perheemme arjenparantajiin myöhemmin, mutta nyt tarkempaan käsittelyyn yksi keinoista: palkattu siivooja.

Meillä on käynyt Freskan siivooja neljän vuoden ajan kerran kuukaudessa, ensin kaksiossamme ja sittemmin tässä nykyisessä kodissa. Aloitimme Freskan kanssa yhteisen taipaleen yhteistyöllä, mistä erilaista siivouspäivää kokeiltuamme jatkoin asiakkaana. Nyt neljän vuoden asiakkuuden jälkeen päätettiin taas tehdä yhteistyötä, ja siksi löydätkin postauksen lopusta myös alennuksen Freskan siivouspalveluihin.

Voisi kuvitella, että yhdellä päivällä kuukaudessa ei ole suurta merkitystä siivouksen kannalta, mutta sen vaikutus sekä kodin siisteyteen että mielenrahaani on jättimäinen. Tavaroiden järjestelyä, lakaisua ja pintojen pyyhkimistä kuuluu joka ikiseen päivään, minkä lisäksi imuri on laitettava laulamaan pari kertaa viikossa ja vessan pesultakaan ei voi välttyä. Mutta sitten on se yksi perjantai kuukaudesta.

Silloin meille tulee heti aamusta Adam. Sillä aikaa kun me muut olemme arkipäivän riennoissamme, Adam tekee taikojaan.

Adam vie matot ulos ja tomuttaa ne, mitä emme itse tee nykyisin itse juuri koskaan. Hän pyyhkii ovenkahvat, ovenpielet ja valokatkaisimet. Hän imuroi ja pesee lattiat, joista jälkimmäistä emme tee nykyään itse kuin täsmäputsauksena pahimpiin kohtiin. Peileistä näkee taas muutakin kuin tahmatassujen jäljet. Hän pyyhkii tasoilta pölyt ja pesee sekä vessan että kylppärin. Hän vaihtaa lakanat, minkä ansiosta meille jää se homma tehtäväksi vain kerran kuussa. Hän jynssää keittiön niin että huuva ja tiskiallaskin säihkyvät.

Me olemme ottaneet myös lisäpalveluita, kuten roskakaapin siivouksen sisäpuolelta (asia, jonka näkee monta kertaa päivässä, mutta jonka kunnon siivoaminen aina jää ja jää) sekä silittämisen. Välillä olen näiden sijaan pyytänyt Adamia pesemään uunin. Ikkunoita en ole pessyt neljään vuoteen. Senkin palvelun ostan erikseen Freskalta pari kertaa vuodessa.

Niinä perjantaina heti kotiovesta sisään astuessa siisteyden ihan tuntee. Se on raikkautena ilmassa ja keveytenä hartioilla. Lisähekuman tunteeseen tuo tieto siitä, että on perjantai, eikä minun tarvitse käyttää aikaa siivoamiseen, vaan siivouspäivän tärkein tehtävä on ostaa puhtaaseen kotiin leikkokukkakimppu.

Fiilis kantaa koko kuukauden, sillä tieto siitä, että kerran kuukaudessa Adam tulee auttamaan, saa kestämään paremmin tahmaisia lattioita ja naulakon alle kerääntyvää hiekkaa. Jos meistä kukaan ei ehdi, viimeistään Adam ehtii.

Yksi tärkeä syy Freskan asiakkaana pysymiselle onkin ollut Adam. Koska meillä on säännöllinen siivoustilaus, meillä on myös sama vakkarisiivooja. Sen lisäksi, että Adam läpäisee jopa kaltaiseni siivousnipon seulan, hän tuntee tapamme ja kotimme: missä roskakatos on, miten tuuletusparvekkeelle pääsee ja missä säilytämme siivousvälineitämme, jos olen unohtanut ottaa vaikka mattopiiskan esille.

Hän myös tietää, miten tahdomme kylppärin suihkuseinän putsattavan, eikä meidän muutenkaan tarvitse puuttua hänen tekemisiinsä kuin kiitoksin. Adamilla on nykyään myös meidän avaimemme, mikä on tehnyt kaikesta vielä vaivattomampaa. Adam käyttää meidän siivousaineitamme, mutta lisämaksulla käytössä olisivat Freskan tuotteet ja meillä tarvitsisi olla vain imuri, moppi ja ämpäri.

Toki Adamkin on vain ihminen ja joskus työnjäljestä pientä huomautettavaa löytyy. Freskan siivoojat eivät myöskään pyyhi esimerkiksi taulukehyksiä, korkealla olevia hyllyjä tai kattolamppuja, joten nämä hommat kiiparoimme putsaamassa ihan itse.

Freskan tilauksen tekeminen on supersimppeliä. Freskaa edeltävät siivouspalvelukokeiluni kaatuivat kaiken kankeuteen ja hitauteen. Oli kaikenmaailman kartoituskäyntejä, kryptisiä paperilomakkeita ja epävarmuutta lopullisesta hinnasta. Freskalla tilaus tehdään helposti ja nopeasti netissä tai uudessa Freska-sovelluksessa, ja halutessaan voi valitan vain ihan kertasiivouksenkin.

Freskalla ei tarvitse sitoutua mihinkään, vaan jatkuvankin tilauksen voi laittaa tauolle milloin tahansa. Meillä siivous oli tauolla Bali-talvemme ajan, minkä jälkeen se taas jatkui normaalisti.

Hinnankin saa tietää ennen tilauksen hyväksymistä, ja joka vuoden lopussa Freskalta on tullut koko vuoden kuitit sähköpostiin sekä muistutus kotitalousvähennyksen hakemisesta. Meidän kodissamme on 84 neliötä, ja Freska suosittelee sen siivoamiseen neljää tuntia. Ostamiemme lisäpalveluiden takia Adam kuitenkin tekee meillä taikojaan 4,5 tunnin ajan. Kerran kuukaudessa tehtävälle siivoukselle tulee hinnaksi 171 euroa. Henkilökohtaisessa verotuksessa hyvitettävän kotitalousvähennyksen jälkeen hinnaksi tulee lopulta kuukausittain 85,50 euroa.

Se on toki paljon rahaa sekin, mutta meillä onneksemme on siihen mahdollisuus panostaa. Puhtaasta kodista, lisääntyneestä mielenrauhasta ja perheen käyttöön vapautuvasta ajasta se on hyvin kohtuullinen hinta.

Jos ja kun myös sinua houkuttaisi kokeilla arjen freskausta, tässäpä käyttöönne alekoodi Freskalle: kun sujahdat tämän linkin kautta tekemään tilauksen, saat 25 euron alennuksen ensimmäisestä siivouksesta. Voit myös käyttää alekoodia Lähiömutsi2. Alelinkki ja -koodi ovat voimassa 20.10.2019 asti.

Jaa