Terveiset työhuoneelta, jossa olen istua nököttänyt puisella työtuolillani tiukasti viime ajat. Olenkin maininnut työntäyteisestä elokuusta – ja saanut sen kanssa keväällä paskahalvauksenkin – mutta nyt viimein ennätän mehustella (kyllä, loma teki tehtävänsä fiiliksieni suhteen), minkä duunin äärellä täällä laitetaan kirjaimia toisen eteen.

Unelmahommissa-kirja saa jatkoa!

Satun ja minun Unelmahommissa – tee itsellesi työ siitä mistä pidät -kirja ilmestyi keväällä 2017. Me ollaan saatu Satun kanssa siitä ihan valtavan paljon hyvää palautetta, ja mikä on kreiseintä, yhä edelleen, yli kaksi vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen, saan kirjasta kiitosta lähes päivittäin sähköpostilla, somekanavissa ja kasvokkain. Flow’ssakin kaksi ihmistä kertoi lukeneensa kirjan. Toinen päätyi vaihtamaan alaa ja toinen sai tarvitsemaansa varmuutta oman yrityksen perustamiseen. Vau!

Eräs kirjan lukenut kerran sanoikin, että kirjan kanteen pitäisi painaa varoitus ”saattaa aiheuttaa irtisanoutumisvaaran”.

Sekä me Satun kanssa että meidän kustantajamme WSOY oltiin sitä mieltä, että Unelmahommissa-kaipaa jatko-osaa. Joten vuoden 2020 alussa sellainen ilmestyy! (Ja vaikka täältä voit ostaa sen ekan osan jatko-osaa odotellessa.)

Kun ensimmäinen Unelmahommissa-kirja kertoi siitä, miten löytää oma paikkansa työelämässä ja miten hahmottaa ne omat unelmahommansa, toisensa osassa laitetaan se unelmahomma menestymään ja kehittymään. Eli aletaan nauttia tilipäivistä! Ja samalla muistetaan Unelmahommissa ykkösen kiteyttävä ajatus: onnellisuus on menestymisen korkein muoto. Unelmahommissa – kahdeksan askelta menestykseen (työnimi) onkin menestymisopas hauskaan ja onnelliseen työelämään.

Kuten kirjan työnimestä saattaa päätellä, Unelmahommissa 2 -kirjassa edetään kohti menestystä kahdeksan kohdan kautta. Matkalla käsitellään esimerkiksi oman ainutlaatuisuuden löytämistä, myymistä, omaa brändiä, lisäkoulutusta, verkostoitumista, hinnoittelua, palkkaa ja sitä, mitä muuta arvoa työn tahtoo tuovan kuin rahan. Uh, kuulostaako puuduttavan tylsältä?

Tiedättekö, niin minustakin. Mutta vielä mitä! Koska kyseessä on meidän kirjamme, opus ei tietenkään ole mikään kapulakielinen talousjargonläpyskä, vaan viihdyttävä, raikas, helposti ymmärrettävä ja konkreettisia neuvoja sekä vinkkejä tarjoava. Sellainen opaskirja, josta on hyötyä duunissa kuin duunissa. Sellainen, jonka minä olisin tahtonut aloittelevana toimittajana saada käteeni.

Ja koskaan ei ole niin konkari, etteikö jotain uutta oppisi. Niin myös nyt. Kirjaa varten ollaan saatu haastatella liutaa omien alojensa unelmaduunareita sekä asiantuntijoita. Olen myös kysellyt seuraajieni kokemuksia ja ajatuksia kirjan aiheisiin liittyen Lähiömutsin Instagram Storyissa, ja noita seuraajien sitaatteja tulee ripoteltuna mukaan kirjaan.

Kirjan ensimmäisen käsikirjoituksen deadline on nyt elokuun lopussa, ja koska tiedän kustantamon väen lukevan blogiani, sanotaanko kaunistellen että eh, loman jälkeen elokuun alussa edessä oli aikamoinen urakka. Kesän kepeys on kuitenkin ruuvannut kirjoituspään teräväksi, ja olen pysynyt itselleni asettamassa päiväaikataulussa.

Joten kyllä se sieltä valmiiksi tulee liuska kerrallaan. En tiedä, mitä lääkkeitä Hertsikan talousveteen on liennut, kun ei edes ahdista yhtään (otan oikeuden muuttaa tunnelmaani ja hepuloida ja panikoida sitten parin viikon päästä). Mutta hitsi vie, nämä intensiiviset kirjoitusviikot ovat taas muistuttaneet, että tämä on sitä mun unelmahommaani: saan kirjoittaa ihan sikana!

Jaa