Postaus sisältää sponsoroitua juhlintaa

Aina on hyvä syy juhlaan, ainakin jos minulta kysytään. Ja etenkin silloin on syytä kemuilla, kun rapian vuoden kestänyt työprojekti on saatu päätökseen ja muiden nautittavaksi. Mutta kun Unelmahommissa-kirja rynni paperiset helmat hulmuten kauppoihin maaliskuussa, minä olin Balilla ja kirjan toinen kirjoittaja Satu Reykjavikissa. Siirsimmekin suosiolla kemut sellaiseen aikaan, että olemme molemmat Suomessa.

Ja se aika oli viime viikolla! Vedimme Satun kanssa viikossa ihan kreisin työrupeaman niin yhdessä kuin omissa kuvioissamme, ja teemaan sopi, että keskellä tuota viikkoa juhlistimme myös Unelmahommissa-kirjaa kutsuvieraiden kanssa rentoon after work -henkeen.

Nyt on aika nöyrästi kiittää upeita sponsoreitamme, joita ilman kemuja ei oltaisi voitu tuollaisenaan järjestää. Tajusimme Satun kanssa iloksemme juhlia suunnitellessamme, että sponsoreista muodostui hieman sattumaltakin komea kattaus suomalaista osaamista. Kemuareenana toimi M.O.W, eli yhteisöllinen ja moneen muokkaantuva työtila Mothership Of Work. Sen lisäksi, että tila sopi loistavasti kirjan teemaan, M.O.W:issa myös kuvattiin Janita Aution linssin läpi kirjan kansi sekä promokuvat viime kesäkuussa.

Drinkkejä meille oli taikomassa Kyrö Distilleryn Mikko, joka kaatoi mukeihin muun muassa Napue Giniä – sitä maailman parhaaksi valittua. Unelmahommissa-kirjassa on Kyrön toimitusjohtajan Miikan haastattelu, ja tokihan minä, alun perin Pohjanmaan likka, olen myös vieraillut tislaamolla. Mehut ja limut pöytään kattoi niin ikään suomalainen juomavalmistaja, Raikastamo, jonka kanssa olen saanut ilokseni tehdä yhteistyötä täällä blogissa. Saimme julkkareihin heiltä lempparimehuani: lasipullossa tarjottavaa mustikkamehua. Limuina oli pirteän kirpeä Greippi-limu.

Kahvihommista piti huolta Warrior Coffee, jonka perustajan Rikun urahyppytarina mammonaa takovasta konsultista kahviyrittäjäksi löytyy kirjasta. Mä en ollut aikaisemmin maistanut heidän voikahviaan, mutta olisin voinut nuolla kahvikuppini sen jäljiltä! Vegaanista ja gluteenitonta pikkunaposteltavaa pöytään loihti lauttasaarelainen Kahvila Makers, joiden suklaakakku oli kuopuksen ja esikoisen yhteissynttäreillä viime vuonna mieletön hitti – sen ohjetta kysyttiin jopa enemmän kuin yleensä juhliemme reseptikyselykisan voittavan porkkanakakun!

Ja tottahan toki meillä oli myös goodie bagit. Niihin saimme sujauttaa Unelmahommissa-kirjan lisäksi kattauksen suomalaista työnjälkeä. Kevään kunniaksi jokainen juhlija sai kotimaisia orvokkeja, ja onhan tuo kukkien kasvatus ja hoito myös loistava vertaiskuva työnteosta: se on pitkäjänteistä ja vaatii duunia kynnenaluset mustana sekä paljon intohimoa tekemiseen. Ja siltikään jokainen siemen ei kehity taimeksi, eikä jokainen taimi puhkea kukkaan.

Kukkien kastelua varten jokaisesta kassista löytyi söpö pikkuinen kastelukannu, joka on suomalaisen Plastexin työnäyte ajattomasta kotimaassa tehdystä designista. Lisäksi kassissa oli niin ikään suomalaisen Flow Kosmetiikan ruusuinen kasvoöljy, joka on valmistettu tuossa ihan Helsingin kupeessa Hyvinkäällä. Jokaiselle duunarille kassista löytyi myös Puhtia ja Mahtia, eli suomalaisen Arctic Warriorsin villiyrttishotit. Warrior Coffeen voikahvia pakattiin myös kotiinviemisiksi (jostain syystä se maistui erityishyvältä viikon päätteeksi univelassa ja pienessä darrassa).

Huh, melkoinen kattaus! Minkälainen unelmasoppa näistä, 50 kemuilijasta ja kolmesta unelmahommissa olevasta puhujasta syntyi, siihen palaan ensi viikolla.

Kuvat: Arttu Mustonen

Jaa