Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Olen päättänyt, että tämä vuodenaika tässä kestää niin vähän aikaa, että minulla ei ole mitään syytä pidätellä riemuani ja onneani. Joten tässä sitä taas tulee: oi ihana, lempeä ja kaiken paremmaksi sekä mukavammaksi muuttava kesä! Se on jokaisen superlatiivinsa ansainnut ja mikään määrä ihana-kiljahduksia erinäisissä muodoissaan ei ole liikaa. Ihana ihanin kesä!

Kesän myötä ovat tulleet myös uikkarisäät. Me kirmailimme koko perhe parin viikon takaisella saariretkellämme Kaunissaaressa samisuikkareissa. Uikkarit ovat yhteistyökumppanini Polarn O. Pyretin, ja sen lisäksi että ne ovat klassiset kauniit, ne on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista. PO.P:lla on nyt kaikki uima-asut jäsenille 25 % alennuksessa, ja alen saavat myös nyt liittyvät jäsenet.

Esikoisen pilkullisen uikkarin samaten kuin minun pilkullisen uikkarini kangas on 22 prosenttisesti elastaania ja 78 prosenttisesti polyamidia. Uikkareissa käytetty polyamidi on valmistettu käytetyistä kalaverkoista.

Tämä on mahtava juttu, sillä uikkareiden lisäksi esimerkiksi sukkahousuissa paljon käytetyn polyamidin raaka-aineena on maaöljy, joka ei siis ole uusiutuvaa tai joka ei maadu luonnossa. Kalaverkon uusi elämä uikkarina ei siis ole vain kauniin vertauskuvallinen merenystävän teko, vaan oikeasti säästää omalta osaltaan maapalloa, jos uudelle uimapuvulle on tarve.

Kuopus ja kameran takana kuvissa oleva puoliso taas samistelivat rannalla samanlaisissa uimashortseissa. Kuopuksen koossa raitapöksyt löytyvät täältä ja aikuisten koossa taas täältä. Kaksikon molempien uikkareiden materiaalissa on 92 prosenttia polyesteriä ja 8 prosenttia elastaania. Kuten polyamidikin, myös polyesteri on valmistettu maaöljystä.

Onkin erinomaista, että uimahousujen polyesteri on valmistettu niin ikään kierrätysmateriaalista, tällä kertaa muovipulloista. Materiaalia kierrätetyn polyesterin valmistukseen siis löytyy, ja on hienoa, että Polarn O. Pyretillä on riittänyt myös tahtotilaa valmistaa uikkarinsa kierrätysmateriaaleja käyttäen. Siitä soisi ihan jokaisen uikkarivalmistajan ottavan mallia.

Muistattehan, että kaikista uikkareista (jos et sitten ole itse niitä vaikka virkannut luonnonmateriaalista) irtoaa pesun aikana pienen pientä mikromuovia, jota jätevedenpuhdistamollakaan ei saada täysin suodatettua pois vedestä. Näin muovia saattaa kulkeutua jopa juomaveteemme.

Sujauta uikkarisi siis niitä koneessa pestessäsi erityiseen Guppyfriend-pesupussiin, jonka luvataan nappaavan pesussa mahdollisesti esimerkiksi juuri uikkareista tai vaikka jumppavaatteista ja fleecestä irtoavan mikromuovin.

No mutta, että ei menisi ihan paasaukseksi, sitten vielä sananen uikkareiden ulkonäöstä ja käyttötuntumasta. Ihana-sanan käyttöä ei tarvitse tässäkään säästellä, sillä voi ihanuus sentään, miten nättejä uikkarit ovat! Tykkään ihan hurjasti niiden klassisesta ilmeestä, ja tummansininen on iätön, tyylikäs ja myös rantahiekkatahroille armollinen väri. Raita- ja pilkkukuosit ovat iättömiä nekin, ja etenkin jos esikoiselta kysytään, röyhelöä ei voi koskaan olla liikaa edes uikkareissa.

Omassa uikkarissani on jotenkin ihana 50-luvun tunnelma. Niskaan sidottava leikkaus on nätti, ja röyhelöissä on kivaa leikkisyyttä ja tyylikästä Riviera-tunnelmaa samaan aikaan. Uimapukuni etuosa on vuorattu, mikä tuo pientä tukea. Ja tämä ei ole mikään keikistelyuikkari – vaikka toki se siihenkin toimeen sopii – vaan tällä voi huoletta telmiä rantavedessä lasten kanssa ja heittäytyä saunasta päin uimaan mereen. Testattu on! Kietaisin saariviikonloppumme aikana uikkareiden kaveriksi vuoroin lanteille ja vuoroin päähän PO.P:n raitaisen sarongin.

Kesä on parhaimmillaan silloin, kun uikkarit eivät ehdi ollenkaan välissä kaappiin. Se on ollut tilanne tuosta kuvien saariviikonlopusta lähtien. Uikkarit ovat koko ajan joko päällä, pakattuna, kuivumassa tai pesukoneessa. Hankin meidän viljelypalstalle pienen kahluualtaan, mikä on tarkoittanut sitä, että lasten palstavaatteet ovat monena päivänä yhtä kuin uikkarit.

Tämä aika tässä kestää niin vähän aikaa, että jos sen voi viettää voittopuolisesti uikkareissa, mikä sen ihanampaa.

Jaa