https://soundcloud.com/unelmaduunarit

Työpäiväni keikahti tänään uusiksi, kun puoliso makaa kolmatta päivää sairasraatona ja kuopuksella piti olla vapaapäivä isinsä kanssa. Niinpä tänään nakutan vain pakolliset hommat työhuoneella pikkuassarin kanssa ja säntäämme sitten nauttimaan kesäsäästä ulos. Näyttäisi siltä, että tämä onkin viimeinen aurinkoa ja paljaiden säärten veroista lämpöä tarjoileva päivä hetkeen, joten onni sairastumisessa.

Sillä aikaa, kun postaukset odottavat kirjoittamistaan, napsauttakaa luureihinne tai kaiuttimiinne minun ja Satun Unelmaduunarit-podcast. Se tarjoilee mielenkiintoisia kurkistuksia omien alojensa unelmaduunareiden työmaailmaan, minkä lisäksi siitä saa inspiraatiota omiin työpäiviin ja rohkaisua unelmiin. Reilun puolen tunnin jakson ehtii kuunnella työmatkalla, ruokaa laittaessa, lounastaolla, imuroidessa tai vaikka pyykkejä viikatessa.

Voit kuunnella uusimmat jaksot tästä alta, mutta ne löytyvät myös iTunesista, Spotifystä ja puhelimen omasta podcast-sovelluksesta, kun haet ”Unelmaduunarit kausi 3”. Täältä löydät kaikki kauden jaksot Soundcloudissa.

Hanna ja Mira: Uhana Design perustettiin rahattomina vaatesuunnittelijaopiskelijoina

Uhana Designin Hanna Virkamäki ja Mira Vanttaja ovat onnistuneet tekemään sen, mistä moni haaveilee. Heidän suomalainen designvaatebrändinsä Uhana Design porskuttaa menestyneesti halppispikavaateketjujen keskellä. Tämän viikon Unelmaduunarit-jaksossa Virkamäki ja Vanttaja kertovatkin, miten se temppu tehtiin – ja vieläpä juuri valmistuneina opiskelijoina, joilla ei ollut yhtään rahaa sijoitettavaksi yrityksen perustamiseen. Mietimme myös sitä, miten on mahdollista tehdä bisnestä ja uutta materiaa vastuullisesti, eli ottaen huomioon muut ihmiset, yhteiskunnan ja koko maapallon.

Tässä tuoreimmassa jaksossa kerron myös siitä, miten meinasin ihan blogin alkuvaiheilla tuhota koko tekemiseni pohjan ja lähteä mukaan sellaiseen kaupalliseen yhteistyöhön, joka sotii täysin omia arvojani vastaa.

 Juha Itkonen: Kuinka paljon kirjailija tienaa?

Suomalainen kirjailija saa kirjoistaan keskimäärin 2 000 euroa myyntipalkkiota VUODESSA. Miten ihmeessä kirjailija elää työllään? Juha Itkonen on yksi Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia nykykirjailijoita. Itkonen kertoo, kuinka kirjailijana tehdään mukava elanto ja kuinka siihen tilanteeseen päästään. Psst! Jaksossa myös vinkkejä apurahojen hakuun.

Tässä jaksossa myös me Satun kanssa käymme läpi sitä, miten paljon yhteistä Unelmahommissa-kirjaamme on myyty tähän mennessä.

Jaa