Lahiomutsi Picnic Kahvila Forum Lastenateria Pinaattilatty Pinaattilattyateria-7649

Kaupallinen yhteistyö: Picnic. Postaus sisältää arvonnan

Jos maailmassa jaettaisiin Nobelin perherauhanpalkintoja, pinaattilätyt olisivat sen tunnustuksen ansainneet. Ne ovat tukeneet niinä hetkinä, kun oma jaksaminen on ollut vähissä, ja auttaneet, kun nälkäkiukku on meinannut kampata pärstä edellä asfalttiin. Ne ovat pelastaneet aikataulusäädöissä ja tsempanneet eteenpäin reissuissa. Pinaattilätyt ovat olleet läsnä onnellisina päivinä, kun on vain tehnyt mieli ruuanlaiton sijaan nauttia perheajasta.

Pinaattilätty on perheemme arjen sankari, siinä kuin banaanit, cashew-pähkinät ja karjalanpiirakatkin. Ne ovat nopeaa, helppoa, hyvää ja pätevää sapuskaa. Ne kaikki ovat sellaista oikeaa ruokaa, joita voi hyvällä omatunnolla tarjoilla lapsille ja samalla napata myös itselleen. Parasta tietty on, että lapsetkin rakastavat pinaattilättyjä sekä muita ruokaisia arkisankareitamme. Siksi suorastaan ihmettelen, miten kukaan ei ole keksinyt tätä nerokasta ideaa aikaisemmin: pinaattilättyjä saa nyt myös lastenaterioina!

Yhteistyökumppanini Picnic lanseerasi hiljan uuniperunalastenaterian rinnalle lastenaterian, joka rakentuu pinaattilättyjen ympärille. En yleensä innostu ravintoloiden lastenaterioista, sillä ne ovat monesti tylsiä, lihavoittoisia ja niukkaravinteisia, mutta Picnicin lastenateriat ovat ihan eri maata. Ne ovat monipuolisia, muunneltavia, värikkäitä ja lapsen isonkin nälän täyttäviä annoksia. Ja tietty vielä se, että Picnic on kotimainen perheyritys, mikä on itselleni iso arvo.

Picnicin lasten pinaattilättyateriaan voi valita kastikkeen kaveriksi yhden täytteen tai napata pienellä lisämaksulla lisätäytteitä. Täytevaihtoehtoja on vegepuolellakin laajasti härkiksestä papuihin ja hernehummuksesta tofuun. Settiin kuuluu myös pillimehu tai lehmänmaito sekä kaurainen välipalakeksi. Hinta aterialla on vallan kohtuullinen; 5,90 euroa.

Me kävimme eilen perheen kanssa työ-, eskari- ja päiväkotipäivien jälkeen kylillä, sillä ostoslistalle oli kertynyt sellainen määrä tarpeita sampoosta lastenlenkkareihin ja vitamiinitableteista pyykinpesuaineisiin, että kaupoissa ravaamista ei voinut enää välttää. Ei, vaikka arki-illat ja kaupat lasten kanssa ovat yhtä varma onnistuminen kuin jos tunkisi kenkänsä täyteen sepeliä ja lähtisi maratonille.

Jotta saisimme turneen mahdollisimman mukavasti hoidettua, painelimme suoraan keskustaan poikkeamatta kodin kautta ja söimme päivällisen Forumin Kukontorin Picnicissä. Lapset ottivat pinaattilättyateriat, tietty, ja valitsivat molemmat täytteiksi avokadoa ja parmesaania. Välipalakeksin lisäksi tällä kertaa lastenateriaan pystyi valita myös jätskipuikon, joka ymmärrettävästi vetosi lähes koko lämpimän maanantaipäivän ulkosalla viettäneisiin lapsiin.

Me aikuiset otimme smoothiet sekä uudistuneet salaatit. Salaattien peruspohjassa on nykyään muun muassa retiisejä sekä soijapapuja, mikä ilahdutti itseäni kovasti. Makua ja täyttävyyttä jo heti pohjassa, jonka päälle sitten rakentaa muut täytteet! Minä otin lisäksi kimchiä (niin hyvää!), parsakaali-pähkinä-slawta (ah!) ja pehmeää vuohenjuustoa (huhuh!). Puoliso taas valitsi lämminsavulohta, avokadoa ja fetaa.

Miten olinkaan unohtanut talvikuukausien aikana, jolloin itseni tekee aina mieli jotain lämmintä ruokaa, miten herkullista ja lempeän hyvän olon vatsaan aikaansaavaa ruokaa Picnicin salaatit ovatkaan! Kun minulla vielä oli työhuone Kampissa, oli tapanani hakea usein salaatti lounaaksi Fredan kahvilasta, mutta eipä tuo Herttoniemenrannan puolella oleva Picnic kaukana ole kotitoimistoltani sekään.

Vatsat onnellisen kylläisinä ja vain muutamaa pientä lapsiperhekriisiä myöhemmin saatiin hoidettua kuntoon myös ostoslistalle kertyneet asiat yksi kerrallaan – kiitos siitä kuuluu jälleen kerran osittain Nobelin perherauhanpalkinnon ansaitsevalle pinaattilätylle.

Ps. Sain arvottavaksi kaksi 50 euron arvoista lahjakorttia Picnic-kahviloihin! Samanlainen setti on arvottavana myös Lähiömutsin Instagramin puolella. Osallistut arvontaan jättämällä oodisi pinaattilätyille tämän postauksen kommentteihin. Muistathan täyttää myös sähköpostikohdan; se tulee tietoon vain minulle, eikä sitä käytetä muihin tarkoituksiin. Arvontaan on aikaa osallistua tiistaihin 28.5.2019 saakka. Otan voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Jaa