Mitä kivointa maanantaita! Lomareissumme aikana on ilmestynyt kaksi uutta jaksoa minun ja Satun Unelmaduunarit-podcastiin. Joten mennäänpäs suoraan asiaan:
Mikä sinulle on omassa työssäsi tärkeää? Minkä tekemisestä koet merkityksellisyyttä? Viikko sitten ilmestyneessä Unelmaduunarit-jaksossa puhumme omasta työbrändistä, jonka rakentaminen alkaa omien arvojen miettimisellä. Vieraana meillä on psykoterapeutti Maaret Kallio, joka on valinnut työnsä ja projektinsa miettien, miten voisi parhaiten auttaa ihmisiä. Puhumme myös siitä, miten julkisessa ammatissa työskentely vaikuttaa brändiin; jokainen ihminen kun luo aina omanlaisensa mielikuvan toisesta ihmisestä. Jakson voit kuunnella täällä tai tuon alla olevan playerin kautta.
Tänään ilmestyneessä jaksossa puhumme taas siitä, miten selättää uupumus. Kenelle tahansa kun voi käydä niin, että työ menee raatamiseksi, elämä suorittamiseksi ja pinna kiristyy pienestäkin. Juttelemme vieraamme kansanedustaja ja kirjailija Jani Toivolan kanssa siitä, mitä tehdä, kun huomaa elämässä olevan liikaa vähän kaikkea, paitsi aikaa. Jani on ollut pitkällä sairaslomalla uupumuksen ja masennuksen kanssa, ja haluammekin kuulla häneltä, onko ylipäätään mahdollista saada kaiken: kiinnostavan työn, perheen, ystävät ja harrastuksia? Täällä kirjoitin Janin kirjasta, jossa myös samaa tematiikkaa käsitellään. Jakson voit kuunnella täällä tai tuon alla olevan playerin kautta.
Mä suosittelen mitä lämpimimmin – ja tietty ihan omaa etuanikin ajatellen – että lataatte luureihinne ilmaisen Acast-sovelluksen. Se on kuin podcastien Spotify, jossa voitte kuunnella ja löytää podcasteja faktasta huumoriin ja haastatteluohjelmista kuunnelmiin. Acastissa voitte myös seurata meidän Unelmaduunarit-podcastia, kuten yli 600 ihmistä onkin jo tehnyt, jolloin uusin jakso ilmestyy luureihinne heti tuoreeltaan kuunneltavaksi. Menoa voi seurata myös Unelmaduunareiden Facebook-sivujen kautta.
TÄÄLLÄ VOIT KUUNNELLA AIEMMAT JAKSOT UNELMADUUNARIT-PODCASTISTA:
- Katariina Alftan: Voiko käsitöitä tekemällä elää?
- Jare ”Cheek” Tiihonen: Mistä tietää, että on aika vaihtaa suuntaa urallaan
- Hannen ja Satun suunnittelupalaveri vuodelle 2018
- Satun ja Hannen työhuoneessa
- Anna Perho: Parhaat vinkit ajanhallintaan ja säätämisen hillitsemiseen
- Marko Kilpi: Luovuus ja valtionvirka samassa paketissa – ammattina poliisi ja kirjailija
- Johanna Pawli: Kun jooga-harrastuksesta tuli ekonomille työ
- Elina Lepomäki: Näin paljon työstä kuuluisi saada palkkaa
- Joonas Laurila: Vinkit motivaatioon
- Maria Löfgren: Onnellisena töissä – näin teet työelämästäsi parempaa
- Jari Oinonen: Uratykki ja isä kertoo, kuinka yhdistää hyvä työura ja onnellinen lapsiperhe
- Marjut Rahkola: Kotiäitivuosina perustettu lastenvaatemerkki kasvoi miljoonabisnekseksi
- Jenni Rotonen: Pupulandia ja bloggaaminen työnä
- Ilkka Halava: Elämme ihmiskunnan jännittävintä ajanjaksoa – myös työelämässä
- Janita Autio: Opiskelu ei ole ainoa reitti unelma-ammattiin
- Antti Holma: Näin syntyy luovuus
Ja sitten vielä postaus siitä, miten ja miksi kuunnella podcasteja ja postaus siitä, mikä Unelmaduunarit-podcast on. Muistathan myös meidän Unelmahommissa-kirjan.
Kiitos mukavasta podcast-sarjasta! Mielenkiintoisia aiheita ja hyviä vieraita.
Viime jakson pohjalta voisin kuitenkin esittää pienen kehitysehdotuksen. Kuunnellessa itseäni alkoi hiukan häiritä päällepuhuminen. Usein tuntui siltä, että Jani ei ehtinyt sanoa asiaansa loppuun, kun jompi kumpi alkoi jo puhua päälle ja sen vuoksi keskustelu kuulosti jotenkin turhan kiireiseltä. Hiukan maltillisempi tahti toimisi siis omaan makuuni paremmin (en siis tarkoita hitaampaa puhetta, vaan päällepuhumisen välttämistä).
Muuten pidän kovasti ohjelmasta ja jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia jaksoja! 🙂
Kiitos kiitoksista, ihanaa kuulla, että Unelmaduunareista on ollut iloa ja hyötyä.
Ja kiitos paljon kehitysehdotuksesta. Tämä on meillä agendalla kyllä, sillä itsekin olemme huomanneet saman asian. Välillä on tärkeää esittää tarkentavia kysymyksiä ”päälle käyden”, mutta siellä on paljon ihan turhaa päällepuhumistakin 🙂
Kiitos vastauksesta! Ymmärrän kyllä, että vetäjien vastuulla on pitää keskustelu oikeilla raiteilla ja kysellä tarkentavia kysymyksiä oikeissa kohdissa Varmasti keskustelu sujuukin sujuvammin ”live”-tilanteessa, kun mukana on myös eleet ja muu kehonkieli, kun taas kuulija kuulee vain puheen, ja siksi jotkut keskeytykset tuntuvat tulevan ikään kuin päälle.
Intoa edelleen tekemiseen, pysyn kuulolla! 🙂
Me koitetaan pitää Satun kanssa tämä asia paremmin mielessä. Kiitos vielä palautteesta, ja ihanaa, että kuuntelet!