Unelmaduunarit Hanne Valtari Satu Ramo Podcast

Mistä tunnistaa työssään menestyneen ihmisen? Hyvin istuvasta puvusta, huolletuista kynsinauhoista ja merkkikellosta? Omien havaintojeni mukaan tällaisilla kliseillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten menestynyt ihminen on.

Olemme kuluneen puolen vuoden ajan valmistelleet Islannin monitoimitehopakkauksen, Rämön Satun, kanssa kolmatta tuotantokautta meidän Unelmaduunarit-podcastiin. Olemme käyneet haastattelemassa oman alansa unelmaduunareita Pohjanmaan Isostakyröstä Helsingin Kontulaan ja Islannin Reykjavikista Tampereen Pyynikille. Olemme rapsutelleet lampaita, vääntäneet nahkaa ja melkein aistineet arktiset vedet sekä surffilaudan allamme asiasta puhuessamme.

Yhdellä unelmaduunarilla oli päällään työhaalari, toisella kämmenet olivat ikilikaiset ja kolmannen tärkeimmät työvälineet ovat tietokone sekä hyvä mielikuvitus. Yksi pyörittää alansa suurinta bisnestä ja toinen kertoo saavansa kuussa nettona palkkaa 1500 euroa, mikä riittää hänelle vallan hyvin.

Tapaamiemme unelmaduunareiden työpisteet ovat sijainneet muun muassa vanhassa punatiilisissä tehdasrakennuksessa, kerrostalon kerhohuoneessa ja kasvihuoneessa. Haastattelureissuilla on haissut kala, pörissyt mehiläinen ja maistunut jäätelö. Joku on joutunut kokemaan burnoutin, toinen on päätynyt hakemaan itseään maailman toiselta laidalta ja hämmästyttävän moni on onnistunut kokoamaan itselleen työpaletin, joka kuulostaa moninaisuudessaan kreisiltä ja juuri siksi hyvältä.

Yksi asia heistä jokaista kuitenkin yhdistää. He ovat kaikki onnellisia työssään ja elämässään. Ja juuri se tekee heistä menestyneitä. Onnellisuus menestymisen korkein muoto.

Se meitä kiinnostaa Unelmaduunarit-podcastin kolmannella tuotantokaudella; työn mahdollistama onnellisuus. Kauden ensimmäinen jakso on nyt eetterissä ja kuunneltavissa suoraan tuosta ylhäältä tai esimerkiksi Spotifyssa, Soundcloudissa, puhelimen omassa podcast-sovelluksella tai pian perässä seuraavassa iTunesissa. Kaikki podcastimme jaksot (joita on kuunneltu jo yli 120 000 kertaa!) löydät hakemalla ”Unelmaduunarit” ja uusimman kauden bongaat taas täsmähaulla ”Unelmaduunarit kausi 3”.

Uuden kauden tunnistaa myös tuosta mahtavasta piirretystä kansikuvasta, jonka superlahjakas ja supermukava Kaisa Kartela meille teki.

Helpoiten pääset mukaan uudelle kaudelle, kun tilaat tai seuraat podcastimme vaikkapa siinä puhelimen omassa podcast-sovelluksessa, ja näin saat ilmoituksen joka keskiviikko, kun uusi jakso on ilmaantunut kuultavaksi.

Unelmaduunareissa minä ja Satu tuttuun tapaan pemistelemme työelämän yltä pölyjä pois sekä tapaamme eri alojen unelmaduunareita, jotka kertovat, kuinka he pääsivät päämääräänsä.

Ensimmäisessä jaksossa ollaan unelmahommien äärellä maaseudulla Pöytyällä, kun suomalaisen Myssyfarmin perustajaosakas ja itsensä emäntänä esittelevä Anna Rauhansuu paljastaa omat niksinsä menestyneen kansainvälisen desingbrändin rakentamiseen. Ja kyllä, käymme myös rapsuttelemassa lampaita.

Jaa