Mitä sinulle tarkoittaa työssä menestyminen? Tämä on ihan äärettömän mielenkiintoinen kysymys, josta saa aikaan polveilevia keskusteluja kaikenlaisissa porukoissa. Tästä keskustelemme myös tänään julkaistussa Unelmaduunarit-podcastin uudessa jaksossa, jossa vieraanamme on Pupulandia-blogin Jenni Rotonen, joka on myös yksi Afterwork-podcastin vetäjistä.

Jenni on yksi Suomen pioneeribloggaajista, ja hänen Pupulandia-bloginsa on päivittynyt aktiivisesti jo kymmenen vuoden ajan. Blogi ja sen ympärille perustettu yritys on nykyään Jennin päätyö, eikä muille töille oikein jäisikään aikaa.

Keskustelemme Jennin kanssa siitä, minkälaista on ammattibloggajan arki ja työpäivät. Jenni kertoo myös, miten paljon postauksien tekemiseen menee aikaa ja mitä maksaa kaupallinen yhteistyö Pupulandia-blogissa. Hän antaa myös vinkkinsä ammattibloggaajaksi tahtovalle.

Jennille menestyminen on sitä, että hän pärjää yrittäjänä ja pystyy elättämään itsensä työllä, josta pitää. Hän nauttii myös vapaudesta, jossa työajat eivät ole sidottuna kellonaikoihin tai viikonpäiviin. Työssä onnistumisen tunnetta tuo palaute siitä, että hän pystyy vaikuttamaan ja auttamaan muita ihmisiä oman tekemisen kautta kirjoittamalla esimerkiksi mielenterveydestä tai hyvinvoinnista.

Nyökyttelin Jennin ajatuksille, sillä en ole koskaan tavoitellut paperilla komealta näyttävää työuraa, prameaa titteliä tai jättimäistä palkkaa. Muistan kyllä, miten hyvältä tuntui nähdä oma nimensä ensimmäistä kertaa toimittaja-tittelin perässä tai kun aloin tehdä töitä tuottajana. Nykyään olen itse asiassa ihan mielettömän kiitollisessa tilanteessa, että tienaan paremmin kuin esimerkiksi toimittajana. Mutta tämä kaikki on tapahtunut tavoitellessani ihan toisenlaisia asioita. Ja ensi vuonna tilanne voi olla jotain ihan muuta.

Oman työni mielekkyys bloggaajana tulee siitä, että kuten toimittajanakin, koen voivani muuttaa palasen maailmaa. Jos ei muuta, tuomalla teille lukijoille pienen parin minuutin hengähdystauon päivään. Voin kirjoittaa asioista, jotka koen merkityksellisiksi ja jotka kiinnostavat – oli sitten kyse metsäsamoilun tuomasta hyvinvoinnista, toimivista luonnonkosmetiikan naamarasvoista tai tasa-arvoisesta vanhemmuudesta.

Työn merkityksellisyyden lisäksi olen ihan tavattoman onnekas, että saan kirjoittaa ja kuvata työkseni; luoda tarinoita ja maalata maisemia. Vaikka koenkin tämän suomalaiseen tapaan nolostuttavaksi sanoa, koen menestymiseksi sen, että olen luonut tämän kaiken itse tyhjästä. Tietenkin matkalla olen saanut hurjasti apua muilta ja onneakin on ollut mukana, mutta silti olen ylpeä, että ihan itse olen työni rakentanut. Olen valtavan kiitollinen, että te lukijat tahdotte antaa vapaa-ajastanne palasen juuri Lähiömutsille. En minä muuten tätä voisi tehdä.

Etenkin pikkulapsiperhearjessa onnea on se, että voin itse määrittää työaikani. Minulla ei olisi tarpeeksi hermoja siihen, että joka aamu olisi pakko olla päiväkodilla kello 7.30 ja töissä 8.00. Te kaikki, jotka niin teette olette mun silmissä superihmisiä! Itse olisin hermoraunio. Nykyinen työni on myös mahdollistanut työn ja perheen yhteensovittamisen. Kivuttomasti se ei ole aina mennyt, mutta vaikka teen nykyään enemmän töitä kuin tekisin perus päivätöissä, von silti olla enemmän perheeni kanssa.


Lisää Pupulandia-Jennin, mun sekä kollegani Satun ajatuksia ammattibloggaamisesta, somemaailmasta sekä menestyksen mittareista voit kuunnella täältä tai tuosta yllä olevasta kuvasta painamalla.

Kaikki Unelmaduunareiden julkaistut jaksot löytyvät kootusti täältä ja lisäksi muun muassa iTunesista ja puhelimen omasta podcast-sovelluksesta. Ja hei, kertokaa ihmeessä palautetta, se olisi mahtavaa. Palautetta on kätevin jättää Unelmaduunarit-podcastin omien Facebook-sivujen kautta. Päivitämme sivuille kootusti kaikki podcastiin liittyvät päivitykset ja jutut.

Täällä postaus siitä, miten ja miksi kuunnella podcasteja.

Täällä postaus siitä, mikä Unelmaduunarit-podcast on.

Jaa