Sieltä se taas tulee, yhtä varmana merkkinä lähestyvästä kesästä kuin routaisesta maasta nousevat krookukset ja suojaisiin niittynotkelmiin ilmestyvät leskenlehdet: Herttoniemen pihakirppis! Se järjestetään nyt tulevana sunnuntaina 28. huhtikuuta, ja tämä on kymmenes pihakirppisvuosi. Meillekin tämä on jo kahdeksas vuosi hertsikalaisina myyjinä, kreisiä!

Nyt onkin mitä mainioin hetki tulla ihmettelemään, miksi me tänne Hertsikaan päädyimme ja jäimme. Eikä me olla ainoita kotilähiöömme höpsähtäneistä. Legenda tietää kertoa useammastakin herttoniemeläisestä, jotka ovat rakastuneet Hertsikaan juurikin kirppispäivänä niin tulisesti, että ovat lopulta päätyneet muuttamaan tänne. Että omalla riskillä kirppistelemään – saatatte päätyä selailemaan asuntoilmoituksia sen jälkeen (mistä tulikin mieleeni, että meidän vanha kaksiokotimme etsii taas uusia asukkaita)!

Kirppikselle on ilmoittautunut yli 100 taloyhtiötä, jotka ovat ripoteltuna ympäri Vanhaa Hertsikaa. Että sen kun jää pois metrosta Herttoniemessä tai Siilitiellä, on jo kirppiksellä. Myynnissä on menneiden vuosien tapaan kaikkea luistimista legoihin ja huonekaluista hattuihin. Kaikkea pientä oheistapahtumaakin on tavannut olla, joten 50-luvun lähiöarkitehtuuriromantiikasta ja hiljalleen viheriöivästä kaupunkimaisemasta nauttiessa saattaa päätyä esimerkiksi katutansseihin tai paikallisen bändin keikalle.

Minä laitan kirppispäivänä lasten ja lainalasten kanssa pystyyn viime vuoden tapaan pyörillä rullaavan kahvilan. Laatikkopyörän kyytiin rakennettava Kahvila kirja ja kakku tarjoaa nimensä mukaisesti erinäisiä kakkuja ja muita kahvilaherkkuja sekä lisäksi kirjahyllystä inventoituja niteitä muutamalla lantilla (tai keveällä MobilePayn pyyhkäisyllä). Pyöritään ympäri kylää ja todennäköisesti leiriydytään piknikviltteinemme jonkun leikkipuiston nurkille. Tervetuloa ostoksille ja moikkaamaan!

Jos meidän ja muiden paikallisten asukkaiden pop-up -kiskojen antimien jälkeen isompi nälkä vielä yllättää, sapuskaa tarjoilee paikallisista ravitsemusliikkeistä esimerkiksi Treffi, josta kirjoitin täällä, ja vegekahvila Verso, josta en jostain mystisestä syystä ole kirjoittanut mitään. Pitäisi kyllä, Verso on kertakaikkisen ihana, herkullinen ja lämminhenkinen paikka.

Erityisen mielissäni olen siitä, että sunnuntaiksi on ennustettu monen vuoden räntä-kaatosade-raekuuro -yllätysten jälkeen taas säätä, joka antaa odottaa mukavaa kirppariluuhailua, leppoisaa pötköttelyjä piknikvilteillä ja ehkä kauden ekoja rusketusraitojakin.

Jos kirppistelyn ja Herttoniemi-luuhailun jälkeen vielä jää energiaa, kannattaa sujahtaa meidän kaikkien hertsikalaisten takapihan metsään. Ei tarvitse kävellä kuin merta kohden, kun ihan pian on jo humisevassa metsässä, jossa minäkin yhä joka ikinen kerta fiilistelen, että olemme vain 7 kilometrin päässä pääkaupungin keskustasta.

Jos tarkempaa retkikohdetärppiä kaipaa, suosittelen kiipeämään Herttoniemen korkeimmalle kalliolle, josta on upeat näköalat Vanhankaupungin lahdelle. Googlen kartasta löytyy Majavien portaat, ja niitä kun lähtee kiipeämään, on jo melkein perillä. Niin ja Fastholman alue sekä lintutorni ovat upeita nekin. Ja Kivinokkaan vievä metsäreitti. Jaja! Vitsit, pitäisi tosiaan koota näitä Hertsikan retkikohteitakin vinkeiksi teille, joille nämä seudut eivät vielä ole tuttuja.

Mutta aloitetaan ensin kirppismenoista. Toivottavasti nähdään sunnuntaina!

Jaa