Kaupallinen yhteistyö: Otava. Postaus sisältää alekoodin.

Onhan se nyt kertakaikkisen pöljää, että ulos pitää laittaa jotkut tyhmät toppahousut, kun kerran ihan hyvin voisi mennä myös tyllihameessa. Ja on se kumma, että pitää syödä oikeaa ruokaa, kun kerran olemassa on myös esimerkiksi jäätelöä ja karkkia. Eikä siinä muuten ole mitään järkeä, että aikuiset sotkevat siivoamisellaan lasten leikkejä. Kun tavarat eivät ole lattialla esillä, ei niitä löydä silloin kuin tarvitsisi!

Tiedättekö sen fiiliksen, kun kirjan henkilöt resonoivat niin vahvasti, että tekisi mieli huutaa lukiessaan ”kyllä, kyllä juuri näin se on”? Minä tiedän, ja nyt tietävät myös lapset.

Saimme yhteistyökumppaniltani Otavalta luettavaksemme koko perheemme satukirjalempparityypin, Prinsessa Pikkiriikin, uusimman kirjan Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys. Se sai etenkin ensilukukerralla lapset ihan hepuloimaan siitä onnesta, että kerrankin joku puhuu järkeä. Kerrossängystä kuului lukuiltojen aikaan niin monta kertaa ”kyllä”, ”just noin” ja ”Pikkiriikki on ihan oikeassa!” -huudahduksia, että kai vaaliviikkojen vaikuttamana odotin, että seuraavaksi sieltä kajahtaa ”Pikkiriikki eduskuntaan!”.

Jos ette ole vielä tutustuneet Prinsessa Pikkiriikkiin, nyt on viimeistään sen aika. Uusi kirja on ehkä vielä parempi kuin meidän tähänastinen suosikki, ihan ensimmäinen Pikkiriikki-kirja. Tämä on prinsessasatukirjasarja niihin perheisiin, joissa minityypit painelevat menemään elsoina sekä annoina ja joissa kauppareissullekin pitää aina muistaa ottaa mukaan valtikkataikasauva, tiara tai vähintään kurahousujen alle tungettu tyllihame. Tämä on myös kirja niille, jotka saavat näppyjä höttöisistä prinsessasaduista, joissa prinsessan tehtävänä on vain kasvattaa pitkää tukkaa ja odottaa tuntematonta prinssinpälikkää pussaamaan ilman lupaa.

Prinsessa Pikkiriikki on oma itsensä, eikä jää haistelemaan prinsessakirjojen ahtaita ja tunkkaisia lokeroita. Pikkiriikki tykkää tuhmuroida – välillä tahallaan ja välillä tahattomasti – mutta on ehdottomasti aina hyvisten puolella. Hänellä on seikkailuissaan mukana taikakoira Makkara, jonka punkaamilla taikavääkylöillä saadaan aikaan aikuisten hermoromahdusten lisäksi vaikkapa karkkibileet keskelle maksalaatikkorivistöjen täyttämää kauppareissua. Siitä mihin taika loppuu, alkaa mielikuvitus.

Uudessa kirjassa Pikkiriikki on ottanut tarkasteluun erilaiset hölmöt aikuisten säännöt, joissa ei tosiaan ole yhtään mitään järkeä, kun niitä lapsen mielin ajattelee. Koska Pikkiriikki ei jaksa jatkuvasti selittää esimerkiksi sitä, että on ihan päivänselvää, ettei kannata herätä siihen aikaan aamulla, kun ulkona on pimeää kuin mörön pyllyssä, hän on kerännyt kirjaan kaikkien aikuisten luettavaksi neuvot siitä, miten asioiden pitäisi mennä.

Pikkiriikki on antanut tarkastelevan kertojaäänen Hannele Lampelalle, joka onnistuu jälleen tavoittamaan jotain sellaista lapsenmaailmasta, että kirjan sattumukset ja lausahdukset tuntuvat tutuilta niin lapsille kuin aikuisille. Prinsessa Pikkiriikki on kuin lapsuuden henkilöitymä. Ääneenluettuna kirjan veikeät tarinat, lennokkaat lauseet ja oivaltavat sanat toimivat erinomaisesti, ja Ninka Reittun rempseä kuvitus on saanut meidän sakkimme nuorimmaisen liimautumaan Pikkiriikin ääreen jo taaperoikäisenä.

Sain manguttua teille käyttöönne alekoodin Adlibrikseen. Kun säntäätte satukirjaostoksille tämän linkin kautta, saatte toukokuun alkupuolelle asti Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys -kirjan alehintaan 16,90 euroa (norm. 19,90 euroa). Erään lähiöperheen kokemuksella saatte sillä hinnalla kirjan lisäksi lastenkulttuurielämystä, naurua ja tuhmuroivaa prinsessaviisautta vuosien ajaksi.

Jaa