Lahiomutsi Lasten Aurinkolasit Polarn O Pyret-4710

Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Esikoisestani on ensimmäisenä kesänään kuvia, jotka saavat nyt hymähtämään hyväntahtoisesti. Kuvissa minityypillä on niskan suojaava lippahattu, pitkälahkeiset uv-vaatteet, aurinkolasit ja kerros paksua aurinkorasvaa käsissä sekä kasvoissa. Kuvissa, joissa istuimme puistossa puun varjossa, näkyy lisäksi vielä sateenvarjo, jonka olen levittänyt vauvan ylle suojaamaan paahteelta. Semmoisia ne esikoisen äidit kai tapaavat olla, mieluummin vähän yli- kuin alihuolehtivaisia.

Siitä en tiedä, mitä yleensä pruukaa tapahtua, kun perheeseen syntyy lisää lapsia. Mutta sen tiedän, että minä olen kahden lapsen äitinä sellainen, että mukelot vetävät kesäisin nakupelleinä pitkin pellonpientareita – hatut sentään ovat yleensä päässä. UV-vaatteet ovat mukana rannalla ja vesileikeissä, ja silloin tällöin muistan jopa lisätä aurinkovoidetta aamun jälkeen. Mutta sellaisina kokovartaloaurinkosuojattuina kaksilapsisen perheemme mukelot eivät kulje.

Aurinkolasien kanssa olen ollut ihan huithaipeli viime vuodet. Vielä vauva-aikaan koitin skarpata, mutta taaperovaiheessa luovutin. Taapero repi, järsi, taivutteli ja heitteli aurinkolaseja, ja kun pleksit lopulta katosivat, en alkanut hankkia uusia.

Olisi tietenkin pitänyt. Juuri aurinkolasit ovat ne, joiden suojaa tarvitaan Suomessakin jo siinä vaiheessa, kun uikkarikeleihin ja kesän nakupellepäiviin on vielä aikaa. Keväthanget heijastavat aurinkoa, ja itsekin olen herkkäsilmäisenä kulkenut jo usean viikon ajan aurinkoisina päivinä aurinkolasit silmillä. Lasten silmien mykiöt ovat sitä paitsi herkemmät ja suodattavat auringon UV-säteilyä aikuisen silmää heikommin.

Kiitos yhteistyökumppanini Polarn O. Pyretin, nyt meidänkin muksuilla on taas aurinkolasit. PO.P:n aurinkolaseissa on 100 prosenttisesti UV-suojatut linssit, jotka on valmistettu prässäämällä. Linssit ovat myös polarisoidut, mikä tarkoittaa sitä, että linssit estävät vaakapinnoista, eli juurikin vaikkapa lumihangesta, vesilätäköistä, merenpinnasta tai vaikka märästä asfaltista tulevat heijasteet.

Hintaa Polarn O. Pyretin aurinkolaseilla on kolmisenkymppiä, ja näiden nettiputiikissa olevien ”nopeiden” lasien lisäksi myymälöistä löytyy myös tätä meidän muksuilla olevaa aurinkolasimallia. Kokoa on kolmea; baby, pre-school ja school. Paras koko varmistuu tietenkin sovittamalla laseja. Lasien mukana tulee suojapussukka.

Ikä on tehnyt tehtävänsä, ja nelivuotiaskin kulkee plehat päässä muina kuuleina muksuina. Kuolaisten ja järsittyjen aurinkolasien aika on siis perheessämme ohi! Voipa siis olla, että yllätyn vielä joku päivä siitä, että jokainen perheenjäsenemme myös pitää huolta omista aurinkolaseistaan ja siitä, että ne eivät jää pitkin poikin kyliä.

Nyt odotellaan koko sakki sitä, että aurinkolasitarpeen lisäksi kevät tuntuu myös lämpömittarissa. Rakastan lunta ja pohjolan muuttuvia vuodenaikoja, mutta en tahtoisi Helsingissä enää maaliskuun puolivälissä herätä lumiauran kolahduksiin. Tahtoisin jo kaivaa aurinkolasien kavereiksi kaapeista kengät, joiden ei pidä kestää loskaa ja maasta hohkaavaa routaa! Kevät, aurinkolasit ja kepeät kengät kuivalla asfaltilla – oi että, miten valmis olen!

Jaa