haat meikki kampaus seppele talvihaat 17

Ihmiseksi, joka ei mukamas ajatellut koskaan välttämättä menevänsä naimisiin saati haaveillut häistä, olen miettinyt hääasioita eriskummallisen paljon. Jo siis ennen kuin sitten 20 vuoden yhteiselon jälkeen päätimme mennä naimisiin ja järjestää rakkausjuhlat.

Kuten nyt vaikka häämeikkiä, hääkampausta ja morsiamen kutreja koristavaa kukkaseppelettä.

Ollessani muutama vuosi sitten meikkaaja-kampaaja Riia Koiviston meikattavana erästä blogin kampanjakuvausta varten, huomasin taas puolihuolettomasti miettiväni häitä. Olin tuntenut Riian jo aikaisemmin toimittaja- ja sittemmin blogiduunien kautta, mutta vasta istuessani hänen tuolilleen laitettavaksi, tajusin, minkälaisen ammattilaisen käsissä olinkaan.

Kiinnitin aivojen takanurkkaan muistilapun, että jos joskus satuttaisiin sittenkin menemään naimisiin, tahtoisin Riian tekemään minulle meikin. Tykästyin etenkin Riian huolellisuuteen ja tapaan panostaa pohjameikkiin sekä meikin kestävyyteen. Mietin, että tämä työjälki kestäisi pitkän päivän, onnenkyyneleet, suudelmat ja tanssilattian riemun.

Sitten kun kaikista ei me nyt naimisiin -puheista huolimatta hääpäivämme oli lyöty lukkoon, varasin hääpäivän aamuksi ajan FAB Makeup & Hair -putiikkiin, jota Riia on pitänyt jo parin vuosikymmenen ajan. Pari vuotta sitten hän täydensi osaamistaan perehtymällä kukkien sielunmaisemaan sekä opiskelemalla muun muassa kukkasidontaa. Vitsit, että rakastan tuollaista uusiutumiskykyä ja asennetta työelämään!

Nykyään meikki- ja kampauspalveluiden lisäksi Riian FAB Floral hoitaa myös erinäisiä kukkajuttuja, kuten seppeleitä. Riian tekemiä kukkataidonnäytteitä – sekä meikkejä ja hiuksia –  on voinut nähdä eri medioissa ja esimerkiksi Häät-lehden inspiraatiojutuissa. Tilansinkin Riialta koko paketin: meikin, kampauksen, seppeleen sekä sulhasen rintapieleen kiinnitettävän vieheen. Riia olisi voinut hoitaa myös juhlien pöytäkukat, mutta niissä me mentiin talvisilla luonnonantimilla.

Häämeikissä ei lähdetty kokeilemaan mitään uutta ja ihmeellistä. Olimme Riian kanssa samaa mieltä siitä, että hääpäivänä meikin on hyvä olla juuri minua. Riia teki siis meikin, jonka pääjutut olivat huolellinen pohja, vahvat kulmat sekä kissarajaukset. Räiskyvä huulipuna sen sijaan jätettiin pois, vaikka olenkin huulipunamuija. Hääpäivänäni suunnitelmissani oli kuitenkin mieluummin pussailla kuin lisäillä huulipunaa. Potrettikuvauksia varten Riia sujautti minulle mukaan nuden huulipunan, joka juhlien alettua sitten unohtui iloisesti laukun pohjalle.

Hiuksiin olin ajatellut jotain rennon bohoa ja hippiä meininkiä, mutta sen kummempia haaveita ei ollut. Riia teki hiuksiinikin huolellisen pohjan, minkä jälkeen kiharsi hiukset huolettomille kiharoille. Koska hiuksiini tuli lisäksi seppele, päätettiin tämän riittävän. Jos ja kun kiharat päivän aikana suoristuisivat, ei se olisi niin nöpön nuukaa. Luonnostaan piikkisuorat hiukseni tosin päättivät lopulta suoristella kiharat joukostaan turhankin aikaisin, mutta ei se ole niin vakavaa. Ja sitä paitsi; vaikka kiharat lässähtivät, juhlat eivät!

Seppeleen ja sen kanssa samoista materiaaleista tehtävän vieheen kanssa minulla olikin tarkemmat toiveet. Tahdoin seppeleen olevan mahdollisuuksien mukaan luonnonaineksista ja sopivan marrashäidemme metsäisiin pöytäkoristeisiin. Koska seppeleeseen ei siis tullut mitään räiskyvän värikkäitä kukkia, tahdoin myös välttää fiilistä orjantappurakruunusta. Ja voi että, seppeleestä tuli niin ihana: tyylikkään elegantti, mutta samalla satumainen kuin metsän haltiattaren kruunu!

Riia käytti seppeleeseen pääasiassa paljon erilaisia havuja sekä varpuja. Pehmeän vaaleanpunaisen sävyn vihreän keskelle toi seppeleen luonnonkanervat. Seppele kiinnitettiin kutreilleni niin ettei sitä edes kantajana huomannut. Mikään ei painanut tai pistänyt, ja koko kauneus pysyi hiuksissani loppuyötä myöten. Seppele jaksoi juhlia vielä hääjuhlien jälkeisellä sunnuntaibrunssilla, jonne kiinnitin seppeleen itse hiuksiini muutamalla pinnillä.

Kuvat: Jaakko Sorvisto, www.jaakkosorvisto.com

Jaa