©Lahiomutsi Kirjasto Helsinki Rikhardinkadun Kirjasto Libary Finland Melli Ecodesign Keppihevonen Keppihevostelu-7463

Kaupallinen yhteistyö: Melli Ecodesign. Postaus sisältää alekoodin.

Lastenhuoneesta alkoi kesän aikana kuulua kavioiden kopinaa ja hirnuntaa. Jotenkin siinä pääsi käymään niin, että nykyään lasten kerrossängyn vieressä on viiden hevosen talli. Hepat syövät vihreäksi väritetystä ja sitten silputusta paperista valmistettua ruohoa ja niille kuljetetaan ulkoa salaa kaikenlaisia herkkuja kävyistä pikkukiviin. Etenkin iltaisin ne ravaavat villisti keittiöstä eteiseen ja siitä olohuoneeseen ja taas takaisin keittiöön.

Ensimmäiset kotiimme tallinsa tehneet keppihevoset minä hankin jo vuosia sitten. Ne ovat muovipäisiä, säänkestäviä ja samanlaisia kuin keppihevoset, joilla itsekin lapsuudessa jonkun kaverin pihalla sain leikkiä. Ne jaksoivat ravata silloinkin, kun pienen ratsastajan jalat olisivat muuten tympääntyneet kävelyyn.

Joskus viime kevään luin lapsille kyllästymiseen asti Siiri ja Heppa Huoleton -kirjaa. Minä siis kyllästyin, lapset eivät. Yhtäkkiä nurkissamme majailevien muovipäisten heppojen ympärille kehittyi keppihevosteluharrastus. Naapurin isompien lapsien hulmuharjaiset ja pihallamme komeasti esteitä hyppivät keppihevoset saivat osakseen huokailua ja ihailua.

Pian sen jälkeen meille muutti Harmu. Mies ja lapset askartelivat sen miehen vanhasta villasukasta ja harjanvarresta – Siiri-kirjan ohjeiden mukaan. Täytteeksi se sai revenneen tyynyn vanut ja silmäkseen vanhan talvipalttooni eripariset napit. Korvat leikattiin pakkausmuovista, jota vielä vähän tussilla väritettiin. Hulmuharjansa se sai villalankavarastoistani. Se on ehkä maailman suloisin keppihevonen. Muhkurainen reppana, paljon toivottu ja rakkaudella kasvatettu.

Keppihevonen nimeltä Musta adoptoitiin meille kirpputorilta. Se oli alkuun vähän rähjäinen ja arka, mutta senkin mies ja lapset paijasivat kuntoon neulalla, langalla ja rakkaudella. Sitten tuli Valko. Naapurin keppihevostelija teki sen käsin ompelemalla ja esikoisen toiveiden mukaisesti: valkoinen pehmeä turkki ja pinkki harja. Ja sillä on ihan kuin oikeat suitset!

Näitä kaikkia hevosiaan lapset hoitavat ja rakastavat tasapuolisen hellyttävästi. Mies rakensi niille taloyhtiömme puuverstaan jämämateriaaleista esteitä, joita on hypitty niin että sekä ratsu että ratsastaja höyryävät lämpöä syksyisessä säässä. Kun lapset menevät nukkumaan, keppihevosetkin menevät unille valkoiseen pärekoriin, vieretysten kaikki viisi.

Tovi sitten Harmu ja Valko lähtivät mukaamme myös kirjastoreissulle. Se oli esikoisen idea, sillä samalla reissulla oli aikomuksena kuvata myös yhteistyökumppanini Melli Ecodesignin uusia vaatteita. Ja yksi Mellin uusista kuoseista on jokaisen glitteriä ja taikaa rakastavan keppihevostelijan unelma: siinä on pursuilevan kukkakuosin keskellä yksisarvisia! Ei kai tarvitsisi edes tarkentaa, että yksisarvismekosta tuli heti yksi esikoisemme lempimekoista. Sen hän yhdisti kirjastoreissulla Mellin mustiin legginseihin.

Kuopuksen vaatekomero täydentyi polvipaikkahousuilla, joka on housumalli, jota sekä minä että kuopus voimme mitä lämpimimmin suositella. Malli on skarppi, mutta silti mukava päällä. Niissä on tuplakangas polvien kohdalla, mikä antaa armoa kaltaisellemme perheelle, jossa varmasti panssaristakin valmistetut lasten housut kuovittaisiin leikeissä polvista rikki. Burgundy on aivan ihana uutuusväri, ja musta toimii aina.

Esikoinen sai yksisarvismekon lisäksi saman röyhelömekkomallin myös karviaisen sävyisenä. Miten herkullinen ja samalla syksyisen lempeä sävy! Tämä pehmeän ohuesta interlocktrikoosta valmistettu mekko on havaittu meillä vuosien saatossa sekä yhdeksi lempparimekkomalliksi että käytössä kestäväksi. Kuosit ja värit pysyvät kohdillaan ahkerassa käytössä ja pesussa – jopa saumoissa, missä kuluminen alkaa yleensä ensiksi näkyä. Pesulapun 60 asteen pesuohje on kiitollinen etenkin niinä päivinä, kun mekon helmoihin on kerääntynyt muistoja päivän aikana syödyistä ruuista.

Kuopus sai samaisesta interloctrikoosta valmistetut paidat, mustan ja oliivin sävyisen. Täydellisiä peruspaitoja, joista myös kuopus kovasti tykkää. Näidenkin paitojen materiaali on 100 prosenttista luomupuuvillaa, kuten Mellin kaikissa tuotteissa legginsejä myöten. Mellin kaikki tuotteet tehdään kankaiden kudonnasta lähtien Suomessa, ja ompelua varten Mellillä on oma tehdas Jyväskylässä. Täällä kerron tarkemmin Mellin tarinan, mikäli se ei ole vielä tuttu.

Mellin vaatteet päällä ja keppihevoset mukana laukaten kävimme siis kirjastoreissulla. Tällä kertaa kävimme palauttamassa vanhat lainat ja valitsemassa uutta luettavaa Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa Rikhardinkadun kirjastossa. Rakastan kirjastoja, ja etenkin rakastan tuollaisia kauniita ja historian kerrostuttamia kirjastoja. Tuntuu, että pelkkä oleilu kirjastossa ja kirjojen keskellä tekee minut onnellisemmaksi, viisaammaksi ja rikkaammaksi.

Mutta se onkin jo toinen tarina se. Sitä ennen tässä teille alekoodi Melli Ecodesignin nettikauppaan. Koodilla ale0911 saatte -20 prosentin alennuksen kaikista Mellin verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista. Alekoodi on voimassa 9.–11. lokakuuta 2018. Nuo kuvissa vilahtavat merinovillaiset ja tietenkin Suomessa valmistetut pipot tulevat myyntiin Mellin verkkokauppaan 12. lokakuuta.

Jaa