©Lahiomutsi Retki Herttoniemi Metsa Lasten talvivaatteet Haalari Polarn O Pyret-7257 kopio

En tiedä, mitä ajankululle oikein on tapahtunut. Ihan juuri oli kesä, mutta tänä aamuna maa oli yöpakkasten jäljiltä kuurassa. Koulujen syyslomaviikot ovat alkaneet pyöriä, ja ensi viikolla syyslomaillaan täällä Helsingissä. Onneksi meidän lapsemme saavat nauttia varhaiskasvatuksesta tuon viikon, sillä eipä todellakaan tullut järjestettyä mitään mahdollisuuksia vapaisiin omista töistä. Jälkiviisaina varasimme tänään vuokramökin, mutta sinne lähdetään vasta marraskuussa.

Vaikka me otammekin syystauon lomakauden ulkopuolella, olisi minulla tarjolla syyslomalaisille kolme tiivistettyä syyslomapakettia. Koostin nämä Etelä-Suomen median toimittajan pyynnöstä, ja jokunen teistä ehkä näkikin näitä viikonlopun lehdissä, kuten Helsingin Uutisissa.

Nappaa tästä siis inspiraatiota ja ideaa perheen syyslomakuvioihin. Ja jos teilläkin jäävät lomailut tältä syksyltä vähälle, ei hätiä. Nämä ideat voi toteuttaa ihan vain viikonlopussa, tai vaikka päivässä. Kas näin:

Turistina omassa kotikaupungissa. Tehkää matka omaan kotikaupunkiin ja nauttikaa siitä turistin rentoudella. Esimerkiksi Helsingissä syökää aamupala Fazerilla, ottakaa lautta turistisesongin jäljiltä hiljentyneeseen Suomenlinnaan, syökää riisipuurot toriteltassa Hakaniemessä, käykää katsomassa Amos Rexin upea näyttely ja pulikoikaa syysilmassa höyryävässä uima-altaassa Allas Sea Poolilla. Turistifiiliksen kruunaa yöpyminen hotellissa.

Retki lähimetsään. Luonnosta nauttiakseen ei tarvitse lähteä erämaahan. Suomessa jopa pääkaupunkiseudulta pääsee pujahtamaan vaivatta metsään, vaikka ei omistaisi edes autoa. Keskuspuisto, Kivinokan luonnonsuojelualueViikin luonnonsuojelualue, Uutela, Mustavuori ja tietenkin Nuuksio ovat ihania ja helppoja kohteita. Pukekaa kunnolla päälle ja pakatkaa mukaan termarillinen lämmintä juomaa sekä eväät. Luonto hoitaa loput.

Junalla Lappeenrantaan. Saimaan rannalla sijaitseva Lappeenranta on näppärän kokoinen kotimaankohde, jossa on silti kokoonsa nähden hurjasti säpinää ja tekemistä. Kulkekaa linnoituksen mukulakivikatuja ja antakaa mielikuvituksen lentää. Syökää torilla (vege)vetyt ja samoilkaa syksyssä hohtavan Saimaan äärellä. Kokekaa Suomen parhaaksi valittu kahvila, Kahvila Satamatie 6, ja nukkukaa Lappeenrannan kylpylän vanhan puolen mansardikattojen alla.

Jos kaipaat vielä lisäinspistä, Lähiömutsista löytyy vuosien aikana kattavaksi paisunut vinkkipankki erinäisiin kotimaan-matkakohteisiin. Jos nimenomaan Helsingin menot kiinnostavat, olen kirjoittanut kotikaupunkiseikkailuistamme kymmeniä ja kymmeniä postauksia, jotka löytyvät koottuna täältä.

Jaa