©Lahiomutsi Italia Italy Procida Imetysvaatteet Kotimaiset Suomalaiset Melli Ecodesign-7389

Kaupallinen yhteistyö: Melli Ecodesign

Omat äidinmaitohanani laitettiin säppiin tuossa vajaa vuosi sitten, mutta pakkasin Italian-reissuun silti mukaan muutamat imetysvaatteet. Ei ei, mitään vauvauutisia ei ole luvassa, mutta upeita imetykseen liittyviä juttuja silti.

Suomalainen Melli EcoDesign nimittäin julkaisee toukokuun 15. päivä äitiysvaatemalliston! Aivan mahtava juttu, että yksi lastemme vakkarivaatettajista ja luomupuuvillaisia aikuistenvaatteistakin tuttu Melli tekee nyt myös imetysvaatteita ja odottaville äideille sekä heidän vatsoilleen sopivia raskausvaatteita.

Pääsin kurkistamaan Mellin ensimmäisen äitiysvaatemalliston valikoimaa jo etukäteen. Luvassa on paitoja, tunikoita, mekkoja ja legginsejä. Malleista löytyy ajattomia perusvaatteita, mutta myös vaatekappaleita, joihin on lisätty jotain tämän päivän jujua mukaan; röyhelöä ja frillaa. Väripalettiin on poimittu mustaa, raikasta yksivärisyyttä ja lastenvaatemallistosta tuttuja kuoseja.

Kuten Mellin vaatteet muutenkin, myös äitiysmalliston vaatteet tehdään brändin omalla tehtaalla Jyväskylässä. Kankaat ovat nekin kotimaisia, ja muutenkin Mellin tuotannossa pyritään suosimaan kotimaisuutta lankoja, nappeja ja vetoketjuja myöten. Vaatteiden kuosit on värjätty ympäristöystävällisillä aineilla, joilla on Ökö-Tex 100 -merkki. Tuotteet sopivatkin siis erityisen hyvin elämänvaiheeseen, jossa ollaan ihan likitysten pienen ja herkkäihoisen vauvan kanssa.

Minä pääsin mallailemaan Italian auringon alla kahta Mellin imetysvaatetta. Ne olivat päässeet matkalaukussa rytistymään, mutta näyttepä vaatteet paremmin siinä kuosissa, millaisena ne tulisivat vauva-arjessakin näkymään. Vai onko jossain perhe, jossa ehdittäisiin tai jaksettaisiin silittää imetysvaatteet, epäilen. Mieluummin sitä silittelee vauvan poskea tai itsensä uneen kuin vaatteiden ryppyjä.

Oranssissa tunikassa on imetysluukku, ja tämä on sitä mallia imetysvaatteita, joita itse aikoinaan suosin. Frillahihat tuovat kivan lisän, ja vatsan kohdille on jätetty ymmärtäväisesti vähän tilaa vatsalle. Musta mekko ei huuda imetystä, joten se sopii erinomaisesti sellaisellekin mutsille, joka suhailee palaverien ja imetysmaratonien välillä. Kietaisuyläosa mahdollistaa sen, että rinnan saa helposti esiin imetystä varten.

Tämä kuvissa näkyvä vaatekaksikko, samaten kuin kaikki muutkin Mellin vaatteet, tehdään luomupuuvillasta. Suurin osa vaatteista on 100 prosenttisesti luomupuuvillaa, eli niiden kankaisiin ei ole lisätty mitää muuta kuin puuvillaa. Silloin vaatteen jousto on tehty kudonnalla, ja esimerkiksi tuon oranssin imetystunikan imetysluukun reunaan on ommeltu kuminauha tuomaan napakkuutta.

Ihanaa, että raskaus- ja imetysvaatevaihtoehdot monipuolistuvat, ja vielä kotimaisella tekijällä. Etenkin noista imetysvaatteista olen onnellinen kaikkien tulevien imettäjien puolesta. Esikoisen aikaan en alkuun hankkinut kuin muutaman imetyspaidan – ajattelin, että ihan omalla vaatekaapillakin pärjää. Pian kuitenkin tajusin, että kunnon imetysvaatteissa esimerkiksi  imetykset kodin ulkopuolella sujuvat näppärämmin. Aloin ymmärtää myös sen, että imetysvaatteissa tulee viettämään ainakin yhden elämänsä merkityksellisimmistä, väsyttävimmistä ja samalla myös ihanimmista vuosista. On ihan ookoo viettää se ajanjakso mukavissa, käytännöllisissä ja omannäköisissä imetysvaatteissa.

Jaa