https://drive.google.com/file/d/0BzXazUBo9BovOHZQaTNOTVVvYjVEMVhlbmZVeGlITFpzbUVN/view

Jos minulta kysytään, se on ensi sunnuntaina. Kevään kivoin tapahtuma nimittäin! Vanhan Herttoniemen pihakirppis pidetään taas ensi sunnuntaina, 29. huhtikuuta täällä meidän kotikulmilla. Kirppis järjestetään nyt yhdeksättä kertaa, ja minäkin pystyin kaivella kirppiskuvamuistoja kuudelta herttoniemeläisvuodelta. Hienosti kuvista näkee, miten mutsin naama on saanut uurteita ja miten raskausvatsat ja kantorepussa kulkevat vauvat ovat kirppiskeväiden kuluessa kasvaneet taaperoiksi ja sitten leikki-ikäisiksi.

Tervetuloa siis tänne meidän lähiöön ensi sunnuntaina. Paikalliset levittävät myyntipöytiään ympäri kyliä, eikä tuota karttaa kannata siksi niin tarkasti seurata. Poikkeaminen sivukadulle voi tuoda eteen vaikka mitä jännää! Spontaaneja bändiesityksiä, sirkustemppuja, katutansseja ja jättimäisiä saippuakuplia. Luvata en voi, mutta muun muassa tällaisia seikkailuita aikaisempina vuosina kylänväki on järjestänyt.

Jännyyksien ja kirppishommien lisäksi luvassa on myös asukkaiden pystyttämiä pikkukahviloita. Mekin laitetaan lasten kanssa pystyyn Pupu-kahvila, jonka on tarkoitus liikkua pitkin Hertsikaa laatikkopyörän kyydissä. Minä poljen ja kahvilatyöntekijät istuvat kyydissä. Pupu-kahvilassa on tarjolla kaikenlaista porkkanaista: porkkanamehua, porkkanapiirakkamuffareita, sitruunaista porkkanakakkua ja porkkanasämpylöitä pupumaisilla täytteillä. Ehkä. Katsotaan nyt, mitä ehditään leipoa.

Toivotaan siis sunnuntaiksi taas säätä, jolloin aurinko porottaa niskaan ensimmäiset rusketusrajat. Nyt näyttää vielä sadepilviä, mutta ihan hyvin meni viime vuonnakin, vaikka kirppisaamuna maahan satoi märkä ja hyinen kerros lunta. Silloin perustettiin naapureiden kanssa kirppisputiikki ja tunnelmallinen kahvila autotalliin, ja väkeä piisasi kalsea säästä huolimatta. Tätä hullutta rakastan suomalaisuudessa: oli sää mikä hyvänsä, se on kevät nyt!

Jaa