©Lahiomutsi Kirppis Lastenvaatteet Ipanainen-4537

Käytiin viemässä pari kassillista lasten pieneksi jääneitä vaatteita, kenkiä ja asusteita Ipanaisen-kirpputorille Helsingin Hakaniemeen. Ipanainen-lastentarvikeliikkeen ohessa oleva kippari on nykyään niin suosittu, että sinne myyntipaikan hankkiminen tuntuu olevan samanlaista tuuri- ja sekuntipeliä kuin yrittäisi ostaa lippuja megastaran keikalle, joka pidetään stadionin sijaan pienellä klubilla. Suosio on tullut toki ihan syystä; Ipanaisella myyminen on superhelppoa – jos siis paikan sattuu samaan – ja myyntijakson aikana lähes jokainen tuote päätyy uuteen kotiin.

Nyt lisäjännitystä toi vielä se, että olin onnistunut sekoilemaan myyntislottini kanssa. Onneksi Ipanaisen myyjät olivat myötämielisiä ja sain viedä nyssykkäni kirpputorille, kuten olin kalenteriini merkinnyt. Tuotteet tulevat myyntiin ensi viikon aikana, luultavasti keskiviikkona.

Tällä kertaa kirppiskamojen pakkaus herätti erityispaljon muistoja ja haikeaa surua luopumisesta. Sinne meni viimeiset perheemme taaperokokoiset vaatteet. Nyt meillä tosiaan on leikki-ikäisiä lapsia. Pakkasin kirppiskassiin muun muassa rattaiden sadesuojan, jonka ostin odottaessani esikoista. Moni vaatteista on ollut sekä esikoisella että kuopuksella käytössä, täynnä muistoja yli kuudelta vuodelta. Kuten nuo Mainion hupparit, oi että. Ne päällä molemmat lapset ovat viilettäneet ensimmäisiä lapsuuskesiään ja aloittaneet päiväkotitaipaleen.

Ja nuo kesämekot! Ne ovat esikoisen lemppareita, ja ne päällä on vietetty talvi toisella puolella maapalloa. Lupasin ommella uusia hellehepeneitä tilalle, niin tiukkaa pieneksi jääneistä lempimekoista luopuminen oli. Arveltiin myös, että seuraavan omistajan päällä mekot pääsevät taas hienoihin seikkailuihin. Pakkasin kassiin myös pienet kesäkengät, jotka ostettiin kuopukselle Australiasta, kun reissukuukausien aikana kaikki mukana olleet kengät olivat jääneet pieneksi ja annettu eteenpäin paikallisille lapsille. Minne kaikkialle nuokin kengät ehtivät kaksivuotiaan jalassa kulkea!

Meiltä myyntiin tulevat vaatteet ovat lähinnä koossa 98-104. Mekkoja ja leggareita on taas koossa 116-122. Pääasiassa ne ovat Papua, Aarrekidiä, Melliä, Hillaa, Polarn O. Pyretiä, mutta mukana on myös muutamia tuotteita esimerkiksi Noshilta, Mainiolta, American Apparellilta ja R Collectionilta.

Laitoin myyntiin myös tässä postauksessa näkyvän Reiman talvihaalarin, joka kahden lapsen jälkeenkin on vallan edustuskuntoinen. Välikausihaalareista uutta kotia etsii tässä postauksessa näkyvä Reiman sininen ihanuus, josta useampi teistä on kysellyt vuosien aikana kommenteissa lisätietoa. Se tosin alkaa olla kahden lapsen ja usean käyttökauden jäljiltä jo melko kulunut, mutta kyllä sillä vielä yhden vuoden remuaa menemään, arvelisin. Laitoin myyntiin myös muun muassa Rukkan kurikset, Kivatin villahaalarin ja Paade Moden superihanat merinovillaleggarit.

Nyt koitan päästää irti vanhasta, ja alan esikoisen kanssa valita kankaita uuteen kesätanttuun. Jos nyt aloitan suunnittelun, ehkä helteiksi on valmista.

Jaa