©Lahiomutsi Pestopasta ohje resepti Pesto Pasta Makaronitehdas-3034

Tai no, melkein kuin Makaronitehtaalla. Kävimme Espoon-retkellämme syömässä lounaan Makaronitehtaalla, jossa sain maistaa elämäni parasta pestopastaa. Koska peston raaka-aineet on merkittynä ravintolan ruokalistaan, olen nyt viime viikot koittanut löytää oikeaa suhdetta raaka-aineiden välille saadakseni samanlaisen makunautinnon kuin Makaronitehtaalla. Ihan just eikä melkein täydellistä pestopastaa en ole onnistunut samaan lautaselle, mikä johtuu varmasti kitsaudestani.

Makaronitehtaan pestopastassa käytetään pinjansiemeniä, mutta ne ovat niin kalliita, että irvistyttää. Olen valmis satsaamaan ruokaan rahaa, mutta vitonen pienen pienestä pussista siemeniä on vain liikaa. Etenkin kun pestopastassa tilalla voi käyttää myös cashewpähkinöitä tai kuorittuja manteleita. Saattaa myös olla, että Makaronitehtaalla käytetään laadukkaampaa oliiviöljyä kuin mitä meidän lähimarketeista on saatavilla.

Tässä joka tapauksessa reseptini superhelppoon ja maukkaaseen pestopastaan, jonka voi oman valintansa tai kuivaruokakaapin tilanteen mukaan tehdä joka pinjansiemenien, cashewpähkinöiden tai kuorittujen manteleiden kanssa. Ja kuten todettu, öljylläkin on väliä, joten pestossa ei kannata mitään ihan bulkkirasvaa käyttää.

Muuten ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Pestopasta valmistuu nopeasti ja pienellä vaivalla tehosekoittimessa tai blenderissä. Surrurrur kaikki ainekset vain sekaisin ja siitä sitten pastan joukkoon ja lautaselle. Pestoa voi tietenkin käyttää myös vaikka leivän päällä tai vaikka uunilohkoperunoihin sekoitettuna.

Pestopasta

4 henkilölle

  • Ruukku basilikaa
  • Ruukku lehtipersiljaa
  • Ruukku rucolaa
  • 2 isoa valkosipulikynttä
  • 40 grammaa aurinkokuivattua tomaattia (öljyä saa mennä mukana)
  • 100 g pinjansiemeniä / cashewpähkinöitä / kuorittuja manteleita
  • Reilu 100 grammaa parmesaania (josta osa tarjoiluun)
  • 3-3,5 dl oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 500 grammaa tuorepastaa

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Lisää kaikki pestoainekset blenderiin tai tehosekoittimeen. Älä turhaan ala nyppiä yrteistä lehtiä, vaan nirhaise yrtit irti varsineen. Muista jättää parmesaanista noin desin verran tarjoiluun. Ole varovainen suolan kanssa; koska juusto ja aurinkokuivatut tomaatit ovat niin suolaisia, sitä ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Jos pesto jää liian kiinteäksi, lisää tarvittaessa öljyä.

Sekoita pasta ja valmis pesto yhteen, tarjoile ja pidä huoli siitä, että ehdit itse syödä pastasi ennen kuin omat pastansa napaansa jo kiskaisseet lapset tulevat kärkkymään sitä lautaseltasi.

Jaa