©Lahiomutsi Lastenvaatteet Kids Clothes Papu Suomalainen Finnish Kevat 2017 Helsingin Talvipuutarha Luomupuuvilla-0486Kaupallinen yhteistyö: Papu. Postaus sisältää arvonnan

Pikkupakkanen kipristelee yhä nenänpäätä ja saa posket ruusuisen helakoiksi, kun astumme lasten kanssa sisään Helsingin Talvipuutarhaan. Lämpö ja kostea ilma kietoutuvat ympärille niin ihanina, että on pakko sulkea silmät ja hengittää syvään. Tuoksuu rehevälle ja vihreälle, ihan erilaiselle kuin kuukausiin. Esikoinen sen taitaa todeta ennen kuin minä ehdin sanoa ääneen. ”Äiti, täällä on kaunista, ihan kuin Balilla.”

En tiedä, miten on edes mahdollista, että emme ole aikaisemmin käyneet Talvipuutarhassa. Muistin tuon Helsingin asukkailleen tarjoaman ilmaisen keitaan vasta nyt, kun mietin, missä voisimme saada palasen kevättä Papu-lastenvaatemerkin kevätmalliston kaveriksi. Sieltähän se kaipaamani kevät ja palanen tropiikkiakin löytyi, Töölönlahden kupeesta, upeasta 120 vuotta vanhasta kasvihuonerakennuksesta.

Lapsilla on kuvissa päällään poimintamme Papun tämän vuoden kevätmalliston ensimmäisestä dropista, joka tulee myyntiin Papun jälleenmyyjille ja nettikauppaan reilun viikon päästä, torstaina 25. tammikuuta. Olen aina rakastanut Papun tyylikästä leikkisyyttä, mutta tämä mallisto saattaa ainakin ekan dropin perusteella olla se ihan lempparini. Värit, kuosit, materiaalit, leikkaukset, kaikki!

Jos Papu ei ole tuttu, pieni kertaus lienee paikallaan. Kyseessä on siis suomalainen lastenvaatebrändi, jonka kuosi- ja mallisuunnittelu tehdään Suomessa. Pehmeiden ja lasten päällä mukavien vaatteiden päämateriaalina käytetty sertifioitu luomupuuvillalanka tulee Turkista. Arvostan sitä, että tuotantoketju on muutenkin avoin. Tuotteet valmistetaan pääosin Portugalissa ja Suomessa, sekä osittain muualla Euroopassa.

Papun tarina on syntynyt samoihin aikoihin kuin oma äitiyteni. Olemmekin kulkeneet Papun kanssa rinnakkain nämä kuluneet vuodet. Vaikka tapanani ei ole höpsähtää lastenvaatteisiin, vuonna 2012 sekosin täysin erääseenkin rusettipipoon, jota ei niihin aikoihin saanut vielä kuin satunnaisilta designmarkkinoilta. Menin niin sekaisin, että tein salapoliisityötä saadakseni selville pipojen valmistajan, jolle sitten lähetin sähköpostia. Papuhan se tekijä oli, ja sain tilattua meille rusettipipomme.

Sen jälkeen lasten vaatekaapista on aina löytynyt Papua. Vaatteiden käännettävät hihat, nerokkaat leikkaukset ja tuplakoot tekevät niistä pitkäikäisiä. Näistä puolitoista vuotta sitten kuvatuista vaatteistakin lapsilla on edelleen joitakin käytössään, vaikka noin muuten vaatekaapin lyhyistä lahkeista voisi päätellä lasten venähtävän noin puolimetriä puolessa vuodessa. Tällä kertaa valitsin vaatteista molemmille muksuille kokoa isommat kuin aikaisemmin, kuopukselle 110-116 kokoa ja esikoiselle 134-140 kokoa. Kasvunvaraahan niissä nyt on, mutta parempi niin kuin kinnaavat vaatteet.

Ne designmarkkinoilla myydyt rusettipipot ovat edelleen Papun valikoimissa – klassikko on klassikko – mutta noin muuten Papu on mennyt eteenpäin ihailtavalla tarmolla. Heidän vaatteita saadakseen ei enää tarvitse lähetellä öisin epätoivoisia sähköposteja, sillä verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjiä on niin Suomessa kuin ulkomailla.

Ja mikä siisteintä, Papuun voi nykyään sijoittaa! Papun joukkorahoituskampanja loppuu maanantaina 22. päivä. Jos Kambodzan-matka ei veisi kaikkia ajatuksiani ja aikaani juuri nyt, olisi tässä ollut hyvä sauma vihdoin perustaa arvo-osuustili ja alkaa sijoittaa johonkin tuttuun ja arvojani varmasti vastaavaan yritykseen ihan vaikka yhden osakkeen verran. Ohjeiden mukaan vaikuttaisi helpolta. Olen kyllä aikaisemmin sijoittanut joitakin säästöjäni rahastoihin, mutta silloin salkkua hoitaa joku muu. Minä en ymmärrä näistä asioista oikein mitään, ja juuri siksi tahtoisin oppia.

Papun jokaisella mallistolla on tarina, mikä vetoaa kaltaiseeni tarinamuijaan. Tämä kuvissa näkyvä mallisto on nimeltään I hear you. Papulaiset kertoivat, että malliston teema lähti ajatuksista, jotka lähtivät kiertämään maailman ympäri. Tuossa persikkaisen sävyisessä Animal world -kuosissa seikkailee maailman eläinlajeja, ja lapsista oli hauskaa bongata sieltä sellaisiakin eläimiä, joita ei kuoseissa yleensä näy: vekkuleita matoja ja kippurasäärisiä hämähäkkejä.

Mustalla pohjalla oleva kuosi on taas nimeltään Route, ja tämänkin kuosin tarina nauratti lapsia. Holtittomalta vaikuttavat viivat kuin kuvastavat kärpäsen lentoreittiä. Eikö tulekin ihan eri fiilis kuosista, kun tietää sen hauskan tarinan! Kuopuksen harmaassa Fox-paidassa on suloiset paidasta irtonaiset ketunkorvat, joita ei heti ensisilmäyksellä edes huomaa.

Ylipäätään tämä Papun mallisto haluaa nimellään ja sanomallaan kannustaa meitä olemaan läsnä ja kuuntelemaan. Kun pysähdymme ja tietoisesti avaamme korvamme, ympäröivä maailma ihmisineen ja eläimineen kuulostaa erilaiselta. Mitä esimerkiksi se suunapäänä lentelevä ja suriseva kärpänen touhailee ja ajattelee?

Tällainen vaatteiden kuoseihin piilotettu ajatuskulma kutkuttelee mieltä. Tuntui, että juuri Talvipuutarhassa aistit oli helppo herättää horroksestaan. Monesti ympärillään olevana tottuu, turtuukin. Siksi päätyminen pakkasesta keskelle veheriöivää minitropiikkia sai aistit tarkoiksi ja vastaanottavaisiksi. Voisin väittää, että kukkia nuuskaisemalla voi vetäistä sisuksiinsa samalla hippusen onnellisuutta ja luonnonrauhaa. Suosittelen ainakin kokeilemaan.

Ps. Sain mahdollisuuden arpoa teidän kanssanne 100 euron lahjakortin Papun verkkokauppaan! Jos haluat osallistua, jätä kevättä enteilevät terveisesi tämän postauken kommenttiosioon. Muista täyttää kommentointilomakkeeseen sellainen sähköpostiosoite, jota seuraat. Sähköposti näkyy vain minulle, ja otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontaan on aikaa osallistua maanantaihin 22. päivä tammikuuta asti. Toinen samanmoinen arvonta on meneillään myös Lähiömutsin Instagrammissa – molempiin voi osallistua!

Jaa