Kaupallinen yhteistyö: Melli Ecodesign

Kas noin, tulihan se sieltä. Meillä on siirrytty molempien lasten kanssa aikakauteen, jossa on lasten omat vaatemaut ja meidän aikuisten vaatemaut. Ohi on siis se aika elämästä, kun pystyin hankkimaan edes toiselle lapsista vaatteita ilman asianomaisen lapsen mielipidettä. Ei nimittäin moinen onnistu enää. Molemmilla lapsilla on tarkka visio omasta tyylistään ja vaatteista, joista he tykkäävät.

Ymmärtäähän sen. Minullekin on tärkeää, että vaatteet sekä tuntuvat että näyttävät minulta. Molempien lasten vaatehankinnat tehdään siis nykyään niin, että annan heille vaihtoehtoja, joista he voivat valita mieleisensä. Rajaan siis valikoiman sellaisiin tuotteisiin, joissa sekä brändi että laatu kohtaavat omat arvoni ja laatuodotukseni. Lisäksi tietenkin tarpeella ja käytännöllisyydelläkin on väliä. Jos tarvitaan kurahousut, ostetaan kurahousut.

Lasten garderobin uusimmat tulokkaat ovat meille tutulta Melli Ecodesignilta. Merkin vaatteet ovat olleet lapsilla vakikäytössä nyt puolitoista vuotta, siitä lähtien kun löysin Mellin – tai Melli löysi minut. Sinä aikana olen voinut ilolla todeta, että Mellin vaatteet ovat juuri niitä lasten lempivaatteita, jotka he itse kaivavat aamuisin vaatekaapista päälleen. Onneksi hyvin harvoja huteja kaapeissa on ylipäätään, mutta silti. Jotkut vaatteet ovat vain enemmän käytössä kuin toiset. Esimerkiksi tämä kuopuksen vihreä paita päätyy yleensä suoraan pesun jälkeen taas käyttöön.

Mellin vaatteet kestävät hyvin myös sellaisessa perheessä, jossa lapset ovat melkein koko ajan liikkeessä; kiipeämässä, pomppimassa ja ryömimässä. Noh, legginsit pitäisi valmistaa jostain panssarista, että ne kestäisivät, mutta olen polvien reikiä paikkaillut sitten ihan reilusti ensin harsimalla ja sen jälkeen ompelemalla paikkauskohdan päälle paikkakankaan. Täällä muuten vinkkipostaukseni siitä, miten vaatteisiin ommeltavia paikkoja voi tehdä itse jämäpalatilkuista.

Arvostan isosti myös sitä, että Mellin puuvillaiset vaatteet saa pestä ihan luvan kanssa kuudessakymmenessä asteessa. Sillä tavalla vaatteista irtoavat kinkkisimmätkin rasvatahrat, joita on muuten todella tuskaista esikäsitellä ja pesussa irrottaa. Mustien vaatteiden saumakohdissa huomaa haalistumaa, mutta noin muuten värit ovat pysyneet todella hyvin paikoillaan. Kävin läpi lasten vanhoja ja vielä päälle sopivia Melli-vaatteita ja huomasin ilokseni, että jopa printilliset ja valkopohjaiset vaatteet ovat pysyneet tehokäytöstä ja -pesusta huolimatta oikeissa väreissään.

Kirjoitin Mellin tuotannosta ja tarinasta enemmän täällä, mutta nytkin on olennaista nostaa esiin muutama asia. Mellin vaatteet tehdään kankaan kudonnasta ja kuosien painamisesta lähtien Suomessa, ja ompelu tehdään merkin omalla tehtaalla Jyväskylässä. Trikoovaatteiden puuvilla on luomua. En tiedä, onko lähivaate olemassa oleva termi, mutta jos on, Mellin vaatteet ovat oppikirjaesimerkki.

Lasten valinnat Mellin syksyn mallistosta ovat vanhoja suosikkeja, mutta eri kuoseissa ja väreissä sekä isommassa koossa. Kuopuksella on Inkkaripanda-kuosinen paita beigenä sekä paita, jossa on iki-ihana Mellimaa-kuosi uudessa värissä. Vähän yllätyin jälkimmäistä valintaa, sillä kuopuksen vaatemaku tuntuu olevan mitä mustempi, harmaampi ja tummansinisempi, sen parempi. Mutta eihän omakaan vaatekaappini ole geneerinen, vaan siellä on erilaisia vaatteita erilaisten päivien tunnelmiin.

Housuina kuopuksella on mustat polvipaikkahousut, jotka ovat jo kolmannet lajiaan, isommassa koossa vain. Aivan ykköspöksyt sekä käyttäjänsä että pyykkääjänsä mielestä. Housut ovat napakat, mutta mukavan lököt, ja lisäksi ne ovat ainakin tähän mennessä pysyneet ehjinä myös polvista. Toiset kuopuksen pöksyt ovat pioni-kuosiset legginsit, jotka näyttävät erityishyvältä etenkin vähän pidemmän paidan kanssa.

Esikoisella on myös omat pioni-kuosiset legginssinsä. Minäkin tykkään tuosta kuosista ihan hurjasti! Siinä on jostain skandinaavista 50-lukua, joka vetoaa muhun vuodesta toiseen, mutta samalla kuosi on klassinen ja tätä päivää. Esikoinen valitsi samalla kuosilla myös röyhelömekon, joka on tuttu mekkomalli jo keväältä.

Kuten polvipaikkahousuista, röyhelömekosta on tainnut tulla lasten vaatekaapin niin sanottu luottovaate. Esikoinen valitsikin sen pioni-kuosisen lisäksi myös puuteriroosan värisenä. Mekon interlocktrikoo on napakkaa, ohutta, pehmeää ja kauniisti laskeutuvaa. Sen kellohelma on ballerinamaisen lyhyt sekä kepeä ja mikä tärkeintä: se pyörii komeasti tanssiessa. Omaa silmääni miellyttää myös leikkaus, jossa helma alkaa lantiolta.

Minä saan ilokseni kertoa tämän syksyn aikana lisää Mellistä ja sen vaatteista. Joten te, jotka olette kyselleet Melli-postausten perään, sitä iloa on tulossa kuvien ja tekstin muodossa vielä lisää myöhemmin!

Ja juu, tokihan minä sain teille käyttöönne alekoodin Mellin nettikauppaan. Naputtelemalla koodin melliaw17, saatte -20 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista sunnuntaihin 1. lokakuuta kello 24 asti.

Jaa