Kaupallinen yhteistyö: Tjäreborg

Kotona ollaan taas. Sunnuntaissa on sellaista haikeaa ja samalla onnen täyttämää melankoliaa kuin sunnuntaissa välillä on. Sää täällä koti-Suomessa on aurinkoinen sekä raikkaan syksyinen, ja mies lähti lasten kanssa metsään retkelle. Pesukone jauhaa taukoamatta, pyykit hulmuavat tuulessa narulla ja minä olen editoinut kuvia Gran Canarialta.

Kuvia katsellessa iskee kunnolla tajuntaan, miten ihanaa oli, että saimme olla viikon auringossa ja lämmössä. Nyt tuntuu oikeasti siltä, että olen valmis ottamaan syksyn ja talven vastaan, tekemään arjesta hyvän.

Viimeisenä päivänä Kanarialla me lähdimme lasten ja äitini kansa tutustumaan toiseen Tjäreborgin perhehotelliin Gran Canarialla. Täällä on postaus siitä meidän varsinaisesta hotellista. Päivä Sungwing Arguineguin Seafront -hotellissa oli kiva ja letkeä. Gran Canarian etelärannikolla sijaitsevassa Arguineguin-kylässä tuulet ovat leppoisia ja siten matkalaisia paijaileva lämpökin on todennäköisempää myös talvikuukausina.

Sungwing Arguineguin Seafront -hotellista tuli heti sellaiset kivat ja nostalgiset Kanaria-vibat. Kuulemma nuo perheille kohdennetut Sungwing-hotellit ovat toimineet konseptina jo 1960-luvulta lähtien. Ne on suunniteltu perheiden toiveita kuunnellen ja tietenkin päivitetty vuosien varrella, joten jos meidän perhe kaipaa jotakin hotelliltaan, luultavasti Sungwingissa se on jo osattu ottaa huomioon.

Me pääsimme tutustumaan yhteen hotellihuoneeseen, joka on toteutettu etenkin vauvaperheiden toiveita ja tarpeita ajatellen. Ja sen kyllä huomasi. Yksiö keittokomeroineen, kylppäreineen ja isoine parvekkeineen oli paremmin varusteltu vauvaperheelle kuin meidän lapsiperhekotimme on koskaan ollut! Kävin tsekkaamassa, että noita alle kolmivuotiaiden kanssa matkaaville tarkoitettuja huoneita on myös yksiötä isompia, jos pikkutyyppejä on mukana useampi.

Ihan pienten lasten kanssa matkaaville sopivan hotellihuonetyypin nimi on kuvaavasti Happy baby. Huone on Sunwing hotellien tapaan lapsiperheitä ajatellen sisustettu, ja siellä on esimerkiksi terävissä pöydänkulmissa pehmusteet muksahteluja vastaan, keittiön laatikoissa lapsilukot ja keittiössä oma harjansa tuttipulloille. Isolla terassilla on pöydän lisäksi kaksi aurinkotuolia muista hotellihuoneista poiketen. Ihana idea, sillä minä näin sen heti mahdollistamassa vanhempien köllöttelyn auringossa lasten kiskoessa päikkäreitä sisällä.

Lisäksi Happy baby -huoneeseen sisältyy Lollo & Bernien iso Bambino-paketti, johon kuuluu muun muassa kasaan taittuvat matkarattaat, potta, amme, sitteri, matkasänky, hupullinen viittapyyhe, vaipanvaihtoalusta, syöttötuoli, vaipparoskis ja Bumbo-istuin. Esimerkiksi jälkimmäistä meillä ei koskaan ollut, mutta altaalla ja suihkussa sellaisesta on varmasti vauvan kanssa apua.

Mä olin tästä kaikesta todella positiivisen yllättynyt. Koska olen ollut vain kerran omassa lapsuudessa perheille kohdennetussa hotellissa, en ollut edes tajunnut, että jotain tällaista voi olla olemassa. Tuli heti mieleen, että tämähän olisi ollut täydellinen, kun aikoinaan nelikuisen vauvan ja kaksivuotiaan leikki-ikäisen kanssa matkasimme hakemaan aurinkoa talven pimeyteen. Silloin kun matkalta halusi juurikin helppoutta, mutkattomuutta, lämpöä ja perheen yhdessäoloa.

Tuon Bambino-paketin saa tilattua myös erikseen, ja näemmä siitä on saatavilla myös pienempiä versioita, jotka varmasti jeesivät alle kolmivuotiaan kanssa matkustavia perheitä. Saman setin olisi siis voinut tilata tuohon meidän varsinaiseen hotelliin, mikäli olisi ollut tarvetta.

Koitin vähän vertailla hintoja tuon Happy baby -huonetyypin ja niin sanotun tavallisen huoneen välillä, mutta hinnat vaihtelevat matkustusajan mukaan sen verran, että mitään erityistä hintaeroa ei osannut sanoa, isoimmillaan se oli 200 euroa ja välillä Happy baby -huoneen ja tavishuoneen hinnoissa ei ollut eroa. Mutta oli miten oli, nuo huonetyypit menevät kuulemma nopeasti, joten meidän kaltaistemme varataan matka edellisellä viikolla -tyyppien kannattaa olla vähän suunnitelmallisempia, mikäli tuollaisen huoneen tahtoo. Täällä tarkemmin hintatietoja Sungwing Arguineguin Seafront -hotellista.

Me vietimme päivän Sungwing Arguineguin Seafrontissa pääasiassa altaalla köllötellen ja niin niin niin ihanasta auringosta nauttien. Tuntui, että sain tuona päivänä talteen lämpöä ja onnea sielua myöten! Hotellilla on kolme allasta. Yksi vauvoille tarkoitettu ja aurinkokatoksella varustettu, yksi lastenallas (jonka eteen me parkkeerasimme) ja sen lisäksi syvempi allas.

Meidän hotellimme yllättävänkin rauhalliseen meininkiin verrattuna Sungwingissa oli enemmän meteliä ja sellaista vesipuistopäivämeininkiä, joka saattaa lapsiperhemenoon tottumatonta vähän kauhistuttaakin. Mutta ei hätää, allasalueelta löytyy kyllä myös rauhallisempia alueita. Mutta meidän lastemme kaltaiset täpisijät tykkäävät varmasti just siitä lastenallaspuolesta, jossa riittää tekemistä ja oman ikäisiä kavereita.

Kuten meidän varsinaisessa hotellissammekin, Sungwing Arguineguin Seafrontissa on myös Miniland-leikkipaikka, jossa järjestetään vapaan leikin lisäksi ohjattua toimintaa. Siellä on myös suomalaisia ohjaajia, mitä etenkin esikoiseni arvostaa isosti. Loppuviikosta hän jo janosi jonkun muun naamaa ja leikkiseuraa kuin meidän seurueen. Meidän vierailupäivänä hotellilla oli töissä sydämellinen Inka, joka muun muassa leikki esikoisen kanssa altaalla. Ruotsalaiset ja norjalaiset matkaajat ovat hotellilla enemmistössä, joten harvat suomalaiset lapset saavat melkeinpä erityishuomiota suomalaisilta ohjaajilta.

Sivuhuomiona on sanottava, että miten minä en ole aikoinani tajunnut matkaoppaan ammattia? Olen aina ollut sitä mieltä, että jos on vain mahdollista lähteä ulkomaille, siihen mahdollisuuteen on tartuttava. Kausi tai pari matkaoppaana olisi varmasti ollut melkoinen seikkailu, jonka opeista ja kokemuksista olisi ollut hyötyä ihan kaikessa sen jälkeen. Nuo hotellien leikkiohjaajatkin ovat Tjäreborgin kouluttamia matkaoppaita, joten työnkuvakin on monipuolinen.

Altaalla kävivät myös pyörähtämässä Tjäreborgin maskotit, Lollo ja Bernie, mitä lapset odottivat ihan valtavasti. Itselläni on kai lapsuudessa jäänyt joku maskottifanitusgeeni aktivoitumatta, kun en ihan heti voinut käsittää, miten iso juttu maskotit lapsille ovat. Mutta niin vain juuri niistä maskottitapaamisista ensimmäisenä raportoitiin, kun lapset soittelivat isille Suomeen.

Päivä Sungwing Arguineguin Seafrontissa oli täydellinen lopetus reissulle. Se oli sukellus lapsuuteni Kanaria-muistoihin altaalla juotuja kokiksia ja uimisen välillä syötyjä ranskiksia myöten. Saatiin kerättyä vielä viimeiset auringot talteen talven varalle. Tällä aurinkoenergialla tehdään tästä syksystä hyvä.

Jaa