Tällä viikolla lähden lasten kanssa reissuun, jollaista emme ole koskaan aikaisemmin kokeneet. Olemme telttailleet Mellunmäessä ja loikoilleet viiden tähden hotellin lakanoissa Dubaissa. Olemme seikkailleet villapaidoissa Islannissa ja viettäneet talven Balilla. Olemme luuhailleet hipsterikaduilla Kööpenhaminassa ja ostaneet etikkakurkkuja torimummoilta Tallinnassa. Mutta nyt on luvassa jotain ihan uutta.

Minä ja lapset lähdemme Kanarialle! Esikoisen aikana kävimme kyllä La Gomeralla, mutta patikoinnista ja luontokohteistaan tunnettu Gomera ei nyt ihan ole sitä, mitä sillä klassisella Kanarialla yleensä tarkoitetaan. Nyt luvassa aito ja oikea Kanaria-kokemus – lapsille ensimmäistä kertaa elämässä ja itselleni ensi kerran sitten lapsuuden.

Kohteenamme on Gran Canaria, ja matka toteutetaan yhteistyössä Tjäreborgin kanssa (varsinaiset yhteistyö-postaukset tulossa sitten myöhemmin). Pääsen siis samalla päivittämään kokemukseni pakettimatkoista tälle vuosituhannelle. Koska hotellimme sijaitsee pienessä kylässä, jossa ravintoloita ei näyttänyt olevan kuin muutamia, lisäsin vielä panoksia ja nappasin meille all inclusiven, mikä on itselleni täysin uutta.

Mukaan matkalle saamme äitini, jonka kanssa Kanaria-muistoni 90-luvulta olenkin kokenut. Mies jää kotiin, ja töiden lisäksi hänellä on suunnitelmana edistää remonttia, kun kerrankin saa tehdä ihan rauhassa. Win-win.

Täytyy myöntää, että olen todella innoissani tästä. Sen lisäksi, että pääsen kertomaan teille kokemuksia lapsiperheiden suosimasta kohteesta, olen yllättävänkin valmis rakastumaan pakettimatkailuun. Rakastan reissujen suunnittelua, kuten hyvin tiedättekin, ja seikkailumieleni vetää yleensä muualle(kin) kuin turistien valloittamiin paikkoihin. Mutta juuri nyt alan ymmärtää hyvin niitä kokemuksia ympäriltäni, kun pikkulapsiperhearjessa on ihana kerrankin heittää kaikki vastuu säätämisestä jollekin muulle.

Olin viime viikolla lasten avecina synttärijuhlissa ja siinä Leikkiluolan kaiteisiin nojaillessani vaihdoin kuulumisia ystäväni kanssa. Olemme aikoinaan hänen kanssaan ajaneet Keski-Euroopassa autolla maasta toiseen ilman karttoja. Yhdessä olemme metsästäneet halpoja lentoja Berliiniin ja matkustaneet Amsterdamiin yöpyäksemme halvimmassa hostellissa, mitä löytyi. Kun hän lähti Intiaan, hän yöpyi teltassa merenrannalla. Ja nyt, kahden pienen lapsen mutsina, hän oli juuri ollut pakettimatkalla all-inclusive -ranneke ranteessa. Ja se oli kuulemma ollut parasta ikinä, tässä vaiheessa elämää.

Tuskin tulen vaihtamaan täysin paketteihin reissujamme, mutta pikkulapsiarki on pyyhkinyt nyrpistelyt naamalta. On ollut ihanaa, että yhteistyöjärjestelyjen, vakuutusten tsekkauksen ja esikoisen passin uusimisen lisäksi mitään muuta ei ole tarvinnut ajatella. En olisi vain ehtinyt ja jaksanut. Lentokentältä on bussikuljetuskin valmiina, ja hotellista en muista nimeä, mutta sen kyllä, että siellä on iso allasalue ja lapsille mahtavanoloinen leikkipaikka. Lapset ovat ymmärrettävästi kohtalaisen täpinöissään.

Kun äitini kysyi, aiommeko vuokrata auton saarikierrosta varten, missä joka paikassa käymme ja mitä ainakin pitäisi nähdä (mistä lie olen tapani reissata perinyt), nostin kädet pystyyn kesken kysymystulvan. Matkavastaavana päätän, että emme aio tehdä yhtään mitään muuta kuin olla yhdessä, syödä jäätelöä ja uida. Minä aion lisäksi kirjoittaa ja käydä hotellin salilla. No ehkä voimme jonkun retkenkin tehdä, mutta tärkeintä on se, että ei ole pakko nähdä yhtään mitään muuta kuin keltainen aurinko. Tekee muuten ihan pirun hyvää kaikille se.

Suunnittelijamuija minussa antoi kuitenkin sen verran periksi, että soin itselleni luvan luoda pienen bucket listin asioista, joita olisi kiva tehdä Kanarialla. Siis sellaisia pieniä ja kivoja asioita, joita muistan lapsuuden Kanarian-reissuiltamme. Kuten se, kun söimme siskon kanssa Lanzarotella jättimäisen pussillisen vaahtokarkkeja ja pelasimme yhdessä isin kanssa biljardia hotellin alussa. Tai kun keräsimme siskon kanssa hienon kivikokoelman Teneriffalla ja join Spriteä lasista, jossa oli värikäs paperisateenvarjo.

Listaa varten olisi mahtavaa kuulla teidän kokemuksianne Kanarialta, jos sellaisia on. Minkä lapsuuden Kanaria-muiston tahtoisit kokea uudelleen? Jos olette käyneet Kanarialla omien lasten kanssa, mikä teidän mielestänne Kanarialla oli parasta? Omien ja teidän muistojenne pohjalta teen meille pienen ja kivan tehtävälistan asioita, joita tehdä Kanarialla.

Jaa