Kaupallinen yhteistyö: Tjäreborg

Olen aamuihminen, reissuissakin. Täällä Gran Canarialla yksi päivän ihanimmista hetkistä on se, kun heti herättyäni kävelen paljain varpain avaamaan parvekkeelle vievän oven. Yleensä lapset tepsuttelevat hiukset unen jäljiltä pörrössä ja unihiekan rippeitä silmissä viereeni.

Lempeä ja raikas tuulenhenkäys puskee sisälle ja saa keveät verhot hulmuamaan. Vedän syvään henkeä ja katselen vain uuteen päivään heräävää maisemaa: ihan vieressä kuohuvaa merta, huojuvia palmuja ja vielä tyhjällä allasalueella hääriviä hotellin työntekijöitä. Nousevan auringon säteet kiipeävät Playa Del Cura -kylää ympäröivillä vuorenrinteillä. Kokonaan uusi päivä on vielä edessä.

Kuten olen kirjoittanutkin, tämä matkakokemus on koko reissusakillemme uusi. Majoitumme lapsiperheille kohdennetussa hotellissa, ja lisäksi päätin ottaa ranteisiimme all inclusive -rannekkeet. Kuten etukäteen arvelinkin, etenkin tässä vaiheessa elämää tämä on ollut ihanaa, vaivatonta ja rentoa reissupirkkoilua. Vasta päivät täällä ovat saaneet ymmärtämään, miten paljon tarvitsenkaan tällaista pysähtymistä.

Meidän hotellimme on Tjäreborgin Ocean Beach Club eli kavereiden kesken O.B.C. Täältä voi tsekkailla tänne suuntautuvien pakettimatkojen hintoja. Hotellialue on ihan Playa Del Curan rannassa, ja voin kuulla meren rauhoittavan kohinan öisinkin. Rantaan pääsee myös sujahtamaan nopeasti etsimään kiviaarteita ja simpukoita sekä uittamaan varpaitaan aaltoihin, jotka ovat juuri sopivan hurjat pienille lapsille. Ranta on myös matala, joten siinä on minikokoisten reissaajien hyvä ilokiljahdellen jahdata aaltoja (ja mutsin ottaa rennosti).

Hotellialueellakin tiedetään se, mikä lapsiperheistä monesti on reissuissa parasta: vesileikit ja uiminen. Altaita on kaksi, matala lastenallas sekä isompi syväallas. Niiden vesi lämmitetään talvikaudellakin 25 asteiseksi, mitä kaltaiseni vilukissa arvostaa. Joissakin hotellihuoneissa on myös oma uloskäyntinsä hotellin edustalla kimaltelevaan pitkulaiseen altaaseen, mutta etenkin parivuotiaan rämäpään kanssa matkatessa on ihan hyvä, että veteen ei pääse juoksemaan suoraan huoneesta. Mutta teinien kanssa matkatessa se olisi täydellinen vaihtoehto; vierekkäiset huoneet altaan vierestä aikuisille ja nuorisolle.

Meidän huoneemme on kolmannessa kerroksessa. Kuten koko hotelli, huoneemme on tyylikäs, nykyaikainen ja valoisa. Huoneeseen kuuluu iso makuuhuone sekä toinen pienempi makkari kerrossängyllä. Makuuhuoneissa on paljon säilytystilaa, mikä on mahtavaa. Tavarat pystyi purkamaan hyllyille ja henkareihin. Olohuone ja keittonurkkaus ovat ison parvekkeen ohessa. Kylppärissä on tilaa lapsiperheenäkin säätää iltatoimien kanssa. Komeron kokoiseen kylppäriin tottuneelle iso kylpyhuone on luksusta! Lisäefektin tuo vielä se, että koko reissuseurueellemme on varattuna omat pehmeät kylpytakkinsa, kaksi pientä ja kaksi isoa kylpytakkia. Niin söpöä! Hotellihuoneista lisätietoa täällä.

Perhehotellissa kun ollaan, täällä on tietenkin myös lapsille leikkihuone ja ohjattua ohjelmaa. Leikkitilat ovat siistit ja niissä on kiva kattaus erilaisia leluja ja kirjoja. Joka päivä on myös erilaista ohjattua ohjelmaa, joissa on mukana yleensä myös Tjäreborgin suomalainen ohjaaja. Meillä on täällä aivan ihana ohjaaja Tiia, joka on leikkinyt lasten kanssa pikkuautoilla, askarrellut hamahelmiä, pujotellut helminauhoja ja viettänyt Tjäreborgin maskottien, Lollon ja Bernien, synttäreitä. Tiian lisäksi muita suomalaisia täällä ei olekaan juuri näkynyt. Ollaan osallistuttu myös perhejumppaan, jossa minäkin sain otsan hikeen ihan huomaamatta. Teineillekin on oma oleiluhuoneensa ja ohjatut tekemisensä.

Hotelliin kuuluu myös aikuisille tarkoitettu kuntosali sekä hyvä valikoima erilaisia ohjattuja Elixian jumppia joogasta powersteppiin. Että onhan täällä hotellilla aika paljon touhattavaa, kuten esikoinen osuvasti määrittelikin. Hotellin tiloista löytyy myös spa, mutta sitä ei olla kokeiltu. Lapsiperheenä matkatessa arvostan lisäksi sitä, että ihan tuosta hotellihuoneemme vierestä löytyy pesutupa, jonka pesukonetta ja kuivausrumpua voi käyttää muutamalla kolikolla. Kummasti tällä sakilla matkatessa ne puhtaat vaatteet pääsevät sitten kuitenkin loppumaan.

Alueelta löytyy myös mini market, josta on näppärä käydä ostamassa juomia, naposteltavaa ja sen sellaista. Meillä on kuitenkin ranteissa ne all inclusive -rannekkeet, joten kauppapalveluille ei ole ollut tarvetta.

Minä ajattelin aluksi, että kävisimme all inclusivesta huolimatta syömässä myös muualla. Mutta totta puhuen en ole jaksanut ajatella asiaa. Etenkin ilman miestä reissatessa on ollut itkettävän ihanaa olla miettimättä ravintoloita sekä siirtymisiä ja vain kävellä tuohon hotellin ravintolaan. Sinne katetaan joka päivä aamiainen, lounas ja illallinen puffet-muodossa. Henkilökunta on aivan kertakaikkisen ystävällistä, vaikka minä tosin olen myös helppo: jos joku sanoo minua ihanalla espanjan kielellä kujertaen señoritaksi, olen myyty.

Sain kirjaimellisesti syödä ennakkoluuloni puffet-ruokailusta, sillä valikoima on freesi, laaja ja herkullinen. Kasvissyöjäkin on saanut lautasensa täyteen monipuolisesti, vaikka (proteiini)valikoima välillä onkin aika lihapainotteista. Kun annoin asiasta palatuetta, henkilökunta lupasi, että kun vain tilaan ajoissa, he voivat tehdä haluamaani ruokaa. Niinpä olen saanut vain meille tehtyä pizzaa, paellaa ja burgereita. Ja tämä ei ollut siis mitään erityiskohtelua yhteistyön takia, vaan samaa perhekohtaista palvelua saavat ihan kaikki.

Puffetin lisäksi allasbaarista voi käydä hakemassa pitkin päivää naposteltavaa, kuten hedelmiä ja ranskalaisia, ja erilaisia juomia tuorepuristetusta mehusta olueen (mikä kuuluu hintaan, kun ranteessa on se all inclusive). Lapset ovat onnesta pähkinöinä, kun jäätelöä saa syödä niin paljon kuin lystää. Ryhdistäydytään ruokalautasmallin kanssa sitten taas kotona. Nyt on ollut rentouttavaa höllätä ja nauttia siitä, kun lapset nauttivat napansa täyteen My little ponyjen värisiä jäätelöitä.

All inclusive on ollut mahtava asia, mutta ilman sitäkin täällä voisi elellä mukavasti. Mä valitsin rannekkeet, sillä kartasta katsomalla totesin kylän ravintolatarjonnan vähäisenlaiseksi. Sitä se myös on, mutta en ollut tajunnut, että tämä on huoneistohotelli, eli huoneesta löytyy myös keittiö liesineen. Etenkin jos mies olisi matkassa mukana, olisimme hyvin voineet koostaa ruokarytmimme hotellin ravintolan, läheisten ravintoloiden ja omien kokkausten varaan. Lähellä on ruokakauppa, jossa oli yllättävän iso ja hyvä valikoima.

Ei kai liene tarpeen sanoa, että etenkin lapset rakastavat tätä paikkaa. He ovat kokeneita matkaajia ja ovat kyllä tykänneet ihan kaikista reissuistamme, mutta huomaan muistelevani omaa lapsuuttani, kun lasten toive päivien kuluksi on joka päivä sama: uiminen. En ole laittanut vastaan. Täältä olisi lyhyt matka käydä vaikka Puerto Ricossa, ja vuokra-autolla tai ohjatuilla retkillä olisi voinut körötellä vaikka saaren keskiosiin sitruunapuiden keskelle. Ja sellaiset päiväpyrähdykset olivat reissun alussa suunnitelmissakin. Mutta me olemme olleet vain täällä, pienen pienessä kylässä ja hotellissamme. Olemme viettäneet pakettimatkaan puettua lapsiperheretriittiä. Olemme keskittyneet vain olemaan.

Päivärytmimme on muodostunut samanlaiseksi. Aamulla heräilemme rauhassa kahdeksan aikaan ja lähdemme aamupalalle. Se on muuten super hyvä täällä, joten vaikka ei ottaisi all inclusivea, aamupala kannattaa ehdottomasti nauttia hotellilla. Sen jälkeen olemme piipahtaneet leikkihuoneessa ja ehkä osallistuneet johonkin ohjattuun leikkitoimintaan. Sitten olemme kiskoneet uikkarit päälle ja suunnanneet altaalle tai rannalle. Yhden aikaan menemme syömään lounasta, minkä jälkeen muu sakki nukkuu päikkärit tai ainakin lepäilee hotellihuoneessa sillä aikaa kun minä nakutan konetta.

Päikkäreiden jälkeen valumme altaille nappaamaan talteen ilta-auringot ja vähän välipalaa. Ai että miten hyvältä kuumimman teränsä luovuttanut ilta-aurinko tuntuu iholla! Kun aurinko lopulta on laskenut vuorien taakse, teemme iltapesut ja lähdemme illalliselle. Istumme pöydässä pitkään, sillä ei ole kiire minnekään. Vatsat täynnä ja mieli raukeina palaamme hotellihuoneelle. Pesen lasten hampaat, ja lapset sippaavat yleensä sänkyihin hetkessä ennen kymmentä. Sen jälkeen minä perustan toimistoni parvekkeelle, jossa Kanarian pehmeän musta iltayö kietoutuu turvallisena ympärille.

Tästä matkasta jää parhaiten mieleen auringon kutittelu iholla, huolettomuus, ilosta kikattavat lapset, lomatunnelmaan sopiva espanjalainen elämänasenne, puffetin jälkiruokajuustotarjonta ja se, että uikkarit eivät ehdi kuivua päivän aikana kertaakaan. Kun elämä on juuri nyt liiankin hektistä, tämä kaikki tuntuu uudelta kokemukselta.

Jaa